Merhabalar,

Şirketime ara sıra belli kısa bir dönem için yardıma gelen uzak akrabam.Henüz 25 yaş altı olduğundan dolayı yetim aylığı almaktaydı babasından dolayı.Benden de bu aylığın kesilmemesi için ve sürekli çalışmayacağından dolayı,yardım maiyetinde geleceğimden ssk yapılmamasını istiyorum dedi ve bende bir hata olduğunu şimdi anladığım iyilik yapmak adına ssk sız belli kısa bir dönem için çalıştırarak ücretini de elden ödedim.

Belli bir kısa dönemden sonra bir gün benle ters düşerek,ağır hakaretler ederek çekti ve gitti iş yerinden.

Şimdi vekalet verdiği bir avukat aracılığı ile gerçeği yansıtmayan tarihler arasında çalıştığını,ssk yapılmadığını,kendisini şirketimizin işten çıkardığını v.s iddia ederek.Kıdem ihbar tazminatından tutun yıllık izin kullanamadığını,fazla mesai yaptığını v.b. birçok gerçeği yansıtmayan sebepleri öne sürerek dava açacakları ve sgk tan haklarını talep edecekleri konusunda ihtar çekti.

Aynı iş hanında kendisine asılsız şahitlik edebilecek şüphelendiğim kişi ve kişiler var.

Sorum şu olacak: kaç şahit gerekir bu durumda kendisine? Ben bunun karşılığında kendi şahitlerim ile savunma yapabilirmiyim? İhtarnamesindeki iddiaların gerçek dışı olduğunu ayrıca ispat etmeme gerek varmıdır yoksa kendisi iddia sahibi olduğundan dolayı , kendisi mi ispat etmek zorundadır(çalışma süresi,fazla mesai,yıllık izin) ?

Ayrıca mahkemeden aleyhimde çıkacak herhangi bir olumsuz durumda eğer madem suçlu isem,bende kendisinin geçmişe yönelik çalışmasından dolayı yetim maaşının iptali konusunda kendisini ne şekilde hangi merciye şikayet edebilirim?

Maalesef düşünüldüğü üzere sadece çalışanın değilde, işverenlerin de demek ki bu şekillerde mağdur durumlarda bırakılabileceğini acı bir şekilde öğrenmiş olan tarafıma beni anlayarak, yapabileceklerim konusunda yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.