Yillardir anneme karamanda dedemin babasindan kalma bir arsa kalindigindan ( 4 ortak ) her yil 300-400 tl para yollaniyor.Merak edip annemden evraklari istedim.Tapuda 1997 yilinda mahkeme karari ile dedeme 3/48 diger 3 ortaga 15/48 den toplam da 48/48 bir arsa gozukuyor.
bu diger 3 ortak vefat eden dedemin babasinin 2. esinden olmalar.
dedem ise ilk esinden olma.
mahkeme de annemin soyledigi diger 3 ortak, arsanin parasini bizim annemiz ( olen dedemin babasinin 2. esi ) verdi o yuzden biz en buyuk payi almaliyiz diye yapilan islemler sonucu bunu basarmislar ve tapu da yukarida belirttigim rakamlar kadari ile pay sahibi olmuslar.
Bu durumda sormak istedigim 1997 yilinda gerceklesen bu durum karsisinda birsey yapabilir miyiz ?
diger sorum ise annemin durumu pek iyi olmadigindan su an paraya ihtiyaci var.acikcasi kendisine bi pesinat yaratip ev almayi planliyorum ben cunku evlilik vs durumlarimdan dolayi evden ayrilmak uzereyim.Bu arsanin pay haklarini gercekten 4 e bolmek ve annemin ustune olan kismi satmamiz mumkun mu ?
bu arada ufak bir not dedem de vefat etmis durumdadir yillar once.
Bu işi bilenlerin yorum yapabilmesi için Ölüm, boşanma, evlenme gibi olayları sırası ile yazmanız gerek. Çünkü atıyorum önce kadın sonra adam ölürse farklı, tersi olursa farklı durum olabiliyor.
cevabiniz icin cok tesekkurler.
vefat durumlari once dedemin babasi oldu ( arsa sahibi ) ardindan 2. esi oldu ardindan da dedem oldu.Bu diger 3 orataga 15/48 bize 3/48 paylastirilma durumu ise dedemin babasi oldukten sonra hayatta kalan 2. esi tarafindan yapilmistir.birkac sene sonra da 2. esi oldugunde bu sefer mirascilara mahkeme bu sekilde dagitim yapti.
kisaca durumu ozetlemek gerekirse;
dedemin babasi bir arsa aliyor 2. evliligi esnasinda ve vefatindan sonra bu evliliginden olan 3 cocuk 15/48 pay alirken bize 3/48 pay dusuyor.
Konu xreality tarafından (22-11-2011 Saat 11:43:40 ) de değiştirilmiştir.
Anlattıklarınıza göre size 9/48, diğer kardeşlere 13/48 hisse kalmış olmalı.
Ama hayatta kalan ikinci eş yapmış bu taksimi diyorsunuz. Bunu dedenizin onayı olmadan yapamaz ki.
Ya da ev karı koca ortak olsa; bu durumda 29/96 diğerlerine, 9/96 dedenize düşer.
Yani dediğiniz hisse oranını tutturamadım ben
Yoksa arsa dedenizin babasının değil de, ikinci eş dediğiniz kişinin olmasın? Bu durumda dedenin babası önce öldüğünden dedenize hiç bir şey düşmez; ikinci eş bu hisseyi "gönlünden koptıuğu için" vermiştir.
Umarım olayı kavrayan birisi açıklar da biz de öğreniriz.
oranlar dedeme 3/48 diger 3 cocuga 15/48 - 15/48 - 15/48 toplamda 48/48 ediyor..
dedemin vefatindan sonra arsa miras oldugundan bolusturuluyor ve bu oranlarla mirascilara dagitiliyor.tum konu budur..arsa tapusunda herhangi bir ortaklik vs yok.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku