Türkiye'de faaliyet gösteren bir site yapması gereken ödemeyi yapmadı. Ödeme yapmadığı gibi bilgi paneli ile de oynadı ve bakiyemi düşürdü. Ödenmesi gereken miktar 35 liraydı . Bilgi almak istediğim konular şunlar :
*Şikayetçi olmak istiyorum, nereye ve nasıl başvurmalıyım?
*Kanıtlarım neler olabilir?
*Avukat tutmalı mıyım?
Belki 35 lira düşük bir mebla ama birinin onlara haddini bildirmesi gerektiğinden şikayetçi olmak istiyorum
Hukuki NET Güncel Haber
Konu aliriza255 tarafından (15-11-2011 Saat 01:12:36 ) de değiştirilmiştir.
Burada tüketicilerin ve diğer para ile ilgili anlaşmazlıklarda hangi para sınırına kadar hangi mahkeme bakıyor bilgi vermişler.
---
Tüketici Hakem Heyetleriyle İlgili Sınırlar
Tüketici hakem heyetine zorunlu başvuru sınırı
01.01.2011'dan başlayarak 1.031,87 TL
Diğer bir deyişle tüketiciler, ancak 1.031,87 TL , 'den daha fazla bedele satın alınan mal ve hizmetler
için tüketici mahkemelerine başvurabilirler. Bu rakamdan düşük şikayetlerde,ilçe hakem heyetine
zorunlu başvura yapacaklardır.
Büyükşehir statüsünde bulunan illerde faaliyet gösteren il hakem heyetlerinin uyuşmazlıklara bakmakla görevli ve yetkili olmalarına ilişkin alt parasal sınır 01.01.2011'dan başlayarak..2.693,78 TL. 'dir.
---
kazancınız 35 tl olduğu için vergilendirilmezsiniz. Keza karşı tarafın sizinle iş akdi yapıp reklam tık vb kazançlarınız için siz parayı kazandıktan sonra size ödeme yaparken
1. fatura
2. fiş
3. gider pusulası
4. müstahsil makbuzu
kesmeleri lazım
bu tür tık reklamların kazancından müstahsil makbuzu olmaz .
http://www.webmuhasebe.com/konular/mustahsilmak.htm
o vergiye tabi olmayan çiftilerden mal alan vergiye tabi tüccarların mal alması karşılığında kestikleri makbuz. daha sonra o stopajları maliyeye bildirip zaten ödüyorlar. Orada tarım ürünlerinde üretilen ürünün ilk karşılığı belli oluyor sonrası kardan vergi , kdv ödemesi vb olaylar devam ediyor.
--
http://www.webmuhasebe.com/Konular/giderpusulasi.htm
Senin aldığın internetteki tık ücreti sen gelir vergisine tabi olmadığın için
senden stopaj kesilecek olan gider pusulası ile olabilir. yüzde 20 stopaj
örnek sen 100 tl kazandın.
yüzde 20 stopaj kesilir.
sana 80 tl ödenir.
sana gider pusulasını kesen firmada
bu 20 lirayı senin adına zaten maliyeye gerli vergisi beyannamesi verirken beyan eder ve öder. sen böylelikle kazancının vergisini ödemiş olursun.
----
Aslında internette bu tür işler ile uğraşanların karşı taraftan gider pusulası istemesi lazım. Daha ciddi ve daha sorumluluk sahibi bir iş olur.
Karşı aracılık yapanda reklamını aldığı yere reklam geliri olarak fatura keser.
kdv oranı olarakta sanırım yüzde 18 kesmesi gerekiyor.
örnek 120 TL reklam bedeli
yüzde 18 kdv = 21,60 TL
Toplam = 141.60 TL karşı taraftan aldı.
Yüzde 18 kdv den zaten kazanamaz. örnekteki 21,60 tl sını onuda kdv beyanammesi ile devletimize öder.
karşı tarafta 120 TL lık reklam giderini gider olarak gösterir.
http://www.muhasebenet.net/makale_il...0giderler.html
Bakıyoruz 120 tl sının hepsini gider gösterebilirmi diye. Gösterebiliyor. Tabi reklam gideri gösterecek olan firma veya gelir vergisine tabi reklam veren firmanında reklam giderlerini mantıklı göstermesi gerekir. Şişkin gider faturaları incelemeye takılabilir.
--
Olayı özetleyelim.
Reklamlara Aracılık yapan firma 141,60 TL reklemverenden aldı.
21,60 TL kdv yi devlete ödedi.
120 TL cebinde para duruyor.
Reklamı yayınlayacak gelir vergisine tabi olmayan kişileri buldu.
Onlardan birisine internet ortamında reklamı yayınlattı
Onada 100 TL dedi ve yüzde 20 stopajı kesip 80 tl ödedi.
40 TL cebinde duruyor.
Bunun 20 Tl sını stopaj olarak ödedi.
Geriye kalan 20 TL cebinde Kâr
sene sonunda reklamlara aracılık yapan firmada bütün kdv , stopaj ödeyerek bu şekilde örnek kendisine diyelim.
10.000 TL net kar elde etti.
Bu kârdan da kendisine ait elektirik su telefon vs varsa giderlerini düştü.
Net kâr örnek : 8.000 TL yaptı. Hali ile kazanç sağladığı için bu paradan da devlete vergisini vermek zorunda.
Reklamcılık yapan aracı firma gelir vergisine tabi diyelim.
8.000 Tl nın yüzde 15 inide yani 1.200 TL sınıda devlete gelir vergisi olarak sene sonunda ödedi.
----
İşin aslı internetteki reklam aracılığı yapan firmalar bu şekilde çalışırsa bence daha çok güven verirler.
Resmi olurlarsa hem kendi başları ağrımaz. Hem vergiler yayınlayanda , aracılık edende , reklamı vereninde vergileri verilmiş olur.
Hemde reklam verenlerde reklam giderlerini kendi gelirlerinden düşmüş olurlar.
Bu tabloda devletin kazancı nedir diye bakıcak olursak.
140 tl işlem hacminde
1. 80 tl sı reklamı yayınlayana gidiyor.
2. 20 tl aracıya kalıyor.
21,60 tl kdv alıyor. devlete gidiyor.
20 tl stopaj alıyor. devlete gidiyor.
senelik hesaplamazsak ve aracının giderlerini düşmezsek kaba taslak hesaplarsak kazandığı 20 tl nın yüzde 15 i 3 TL gene devlete vergi olarak gidiyor.
Devlet bu işlem hacminden de toplamda 44,60 TL vergiyi alıyor. Tabi diğer tarafta 120 tl sını gelirinden düşüyor. aldığı kdv yide indirilecek kdv de kullanıyor.
Sonuç itibari devlet parasını alıyor.
----
Bu şekilde olması bence daha iyi gibi duruyor. Rakamlar kdv oranları örnek olarak verilmiştir. Detaylı ve net bilgiler için maliye bakanlığına veya muhasebecilere , mali müşavirlere sormak gerekir.
Bu şekilde olursa reklamveren ile aracı , aracı ile reklamı yayınlayan kişiler arasındaki sorunlarda azalır.
Geriside artık aralarında yaptıkları sözleşmelere bağlıdır.
--
Gelir Vergisi Kanununun 103 üncü maddesinde yer alan gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesinde esas alınan tarife, 2011 takvim yılı gelirlerinin vergilendirilmesinde esas alınmak üzere aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir.
9.400 TL'ye kadar
% 15
23.000 TL'nin 9.400 TL'si için 1.410 TL, fazlası
% 20
53.000 TL'nin 23.000 TL'si için 4.130 TL, (ücret gelirlerinde 80.000 TL'nin 23.000 TL'si için 4.130 TL), fazlası
% 27
53.000 TL'den fazlasının 53.000 TL'si için 12.230 TL, (ücret gelirlerinde 80.000 TL'den fazlasının 80.000 TL'si için 19.520 TL), fazlası
Mahmut Bey'e cevabı için teşekkür ediyorum ama cevap sadece paranın tahsili üzerine olmuş, bu yüzden sorumu biraz daha derinleştirip aklımdakileri aktarayım. Bunu yapmadan önce biraz daha konuyu açayım.
Admin beyler birkaç ay ortada yoktu. Sonra siteye bir mesajla dönüş yaptılar. Dediklerine göre yoğunlardı ve siteye bakamadılar( ama bu sürede site içeriği güncelleniyordu. ödemeye vakitleri yok ama güncellemeye vakitleri vardı). Kendilerine bayağı mail gelmiş, üyeler şikayet edeceklermiş. Beyler buna sinirlenmiş ve hepimize hak ettiğimizin 1.5 katı ödeme yapmışlar. Hesap bakiyelerimiz de bu sözde ödemeye göre düzenlenmiş
Gel gelelim herhangi bir ödeme yapılmış değil. Sitede reklam tıklayarak değil yazı yazarak para kazanıyorduk. Yazılarımız okundukça da kazancımız artıyordu.
Şimdi soracaklarıma geleyim :
*Ortada bir dolandırıcılık yok mu? Ödeme vaadi ve söylemine rağmen yapılmış bir ödeme yok, nitelikli dolandırıcılık ile ilgili dava açabilir miyim?
*Bu davam sonucu tazminat kazanabilir miyim? Kazanma ihtimalim varsa davayı bir avukata vereceğim, o alsın parayı. Benim istediğim bu insanların cezalandırılmasıdır, istediğim para değil.
Fikir vermiş ve verecek olanlara şimdiden teşekkür ediyorum
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku