Superonline Bayiliği ve Satış Elemanı Tarafından Kandırıldım
Merhabalar ,
Oldukça uzun bir sorunum var. En ufak bir detayını atlamadan anlatmaya başlıyorum :
Ekim ayının başında kapımıza bir Superonline satış elemanı geldi. Ve bana şu öneriyi sundu -Apartman yöneticisi olduğumuz için, sabit hattımızı superonline'a taşımamız karşılığında ayda 16,99 tl ye aylık 300dakika bedava görüşme ve 24 ay boyunca sınırsız 20mbit fiberinternet kullanacakmışım.
Bu cazip öneri karşısında haliyle şaşırdım ve üzerine basa basa en az 10 kere "Yanlış anlamıyorum değil mi, 24 ay boyunca 20mbit interneti bedava kullanacağım ? " dedim. Satış elemanı da defalarca onayladı. Evet 24 ay boyunca 16,99 lira + 1 lira aktivasyon ücreti dışında bir kuruş ödemeyeceksiniz dedi.
Ben yine de bu cazip öneriden emin olmayarak Elemanın geldiği superonline bayiliğine telefon açtım. "Bir elemanınız bana böyle bir öneride bulunuyor, superonline'ın websitesinde böyle bir kampanya göremedim, doğru mudur bu durum ?" diye sordum. Telefondaki bayanda "evet bu bir kampanya değil, bayiliğimizin insiyatifinde olan bir durum aynen dediğimiz gibi biz karşılıyoruz" dedi. Ben yine bu bayana da üzerine basa basa teyid ettirdim "20 mbit interneti aparman yöneticisi olduğumuz için bedava kullanacağım yanlış anlama yok değil mi?" diyerek. Bu görevli de aynen onayladı beni.
İmzaları attıktan 3-4 gün sonra kuruluma geldiler. Dedikleri gibi 20mbit internetime kavuşmuştum. Ancak ,
Kasım ayının başında eve gelen faturayla şok oldum. Ödenmesi gereken tutar 134 lira görünmekteydi. Hemen müşteri hizmetlerini aradım ve durumu sordum. Oradaki görevli de "Bu ücretin yaklaşık 115 lirası internet kullanımı" dedi ve siz "Kullandığın kadar öde" kampanyasına kayıtlı görünmektesiniz dedi. Nasıl olur vs diye diretsem de sonuç alamadım.
Ardından bana gelen satış görevlisinin bırakmış olduğu karttan bizzat kendisini aradım ve durumu ilettim. O da bana " Bizden kaynaklı bir sorun olmuş, size yanlış tarife tanımlanmış faturanızı bayiye getirin size söylediğimiz 16,99 + 1 Lira lık ücretin üzerini biz tamamlayacağız dedi.
Ve ardından ekledi "kuruluma gelen arkadaşlar sanırım yanlışlık yapmış yönetici ofisine kurdukları bağlantıyı sizin evinize kurmalıydılar" dedi. Ben de "detayını bilemem bir hatanız varsa gelin ve çözün konuyu" dedi. Ancak kafama takıldı, "Bu yönetici odasındaki bağlantı 1mbit değil mi nasıl olacak?" diye sorduğumda sanki daha öncesinde defalarca konuşmamış gibi evet ben size belirttim 1 mbit olduğunu dedi. Ben de haliyle sinirimden kudurdum ve ağzıma geleni söyleyip kapattım.
Tüm bunların ardından 5 Kasım 2011 tarihinde genel superonline müşteri hizmetlerini aradım ve yukarıda saydığım her şeyi müşteri temsilcisi bayana da anlattım. Sağolsun gayet ilgilendi ve bayiliğin yaptığı rezilliğin ortada olduğunu , mağduriyetimin çok açık olduğunu ve sorunun çözümü ve bayinin şikayeti için gerekli işlemleri başlattığını söyledi. Ayrıca yine de sorununuz halledilene kadar interneti kullanmamamın iyi olacağını söyledi. Ardından size en yakın zamanda dönülecek dedi.
Bu bana gelen faturayı ne yapacağım dedim. "Sorun çözülene kadar ödemeyin" dedi.
Ayrıca bayiyle olan ses kayıtlarımın kesinlikle dinleneceğini de ekledi. Bu yüzden "kesin çözüm" diye düşünüyordum ama işler iyice uzamaya başladı.
Şimdilik süreç, bana geri dönmelerini beklemekle geçiyor. 5 kasım 2011'den bu güne -10 gündür- hiç bir geri dönüş alamıyorum müşteri hizmetlerinden. En geç 72 saat içinde aranacaksınız diyorlar ama kimse aramıyor. İnanın günde 2-3 defa arayıp "şikayetimin durumu nedir?" diye soruyorum. Bana verdikleri cevap hep aynı : " Şikayet süreciniz devam etmekte, bayi sorgulanıyor arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapıyor" diyorlar. Bana bir bilgi verin lütfen diyorum ne aşamada şuan şikayetim ne zaman bitecek bu iş diyorum "en kısa zamanda" diyorlar. Ben durumun aciliyetini "tekrar" bildiriyorum diyorlar.
Açıkçası artık müşteri hizmetlerinden de geri dönüş alabileceğime inancım kalmadı. Ne yapmalıyım, ne etmeliyim ciddi anlamda ne sinir ne stres kaldı. Yardımcı olmanızı diliyorum lütfen fikir verin.
Cevap: Superonline Bayiliği ve Satış Elemanı Tarafından Kandırıldım
Sözleşmemde internet tarifemle ilgili bir bilgi yer almıyor. Sadece GPON_Avantajlı Konuşma tarifesinin "Standart Konuşma Paketi" dahilinde olduğuma dair bilgi var elimde.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku