1 yıldır evliyim.bu süre içinde çok fazla kavgamız oldu.bir kaç defa da şiddet gördüm.belki düzelir diye bakmıştım hep.sık sık aşağılaması,küçük görmesi,en ufacık şeylerde fevrileşmesi dayanılacak gibi değildi artık.en son şiddet uyguladığında diğerlerinden daha az hasar görmüş olmama ragmen darp raporu alıp sıkayetcı oldum.bosanmaya sıcak baktığını ama nafaka ve tazmınat odemeyeceğını bunun ıcın elınden gelenı yapacağını söyledi.parasını istediğimden değil beni küçük görmesinden dolayı çekişmeli boşanmaya karar verdim.bu dava ortalama ne kadar surer ve tazminattan kurtulmak için ne gibi şeyler yapabilir?
Sayın xxxyyy her davada olduğu gibi boşanma davalarında da taraflar iddialarını ispatladıkları ölçüde haklıdır.Hukuk sistemimizde taktir hakkı en geniş hakimler Aile mahkemesi hakimleridir, gerçekten mağdur olduğunuzu ispatlar ve bu konuda hakimde bir kanaat oluşursa kusur oranlarına göre tazminat hükmeder, nafaka ve tazminat konuları tarafların ekonomik durumlarına göre değerlendirildiği için net ifadeler kullanmak doğru olmaz.Ancak bir miktar tazminata hükmedeceğini tahmin ediyorum.
Haddim olmayarak henüz evliliğin çok başında olduğunuzu , tarafların birbirlerini tanımasını bir takım özelliklerini huylarını kabullenmek yada anlaşma , uzlaşma için zamana ihtiyaçları olduğu gerçeğini hatırlatmak isterim.Bu kararı almadan önce uzun süre düşündüğünüzü umarım, ancak yinede acı tecrübeler yaşayan bir kişi olarak evliliğinizi yıkmadan önce tüm yolları denediğinize emin olmanızı, evlilik kararı aldığınız hatta sorunların başladığı zamana kadar yaşadığınız güzel anları düşünüp kararınızı bir kez daha sorgulamanızı öneririm.
Hayat sizin hayatınız doğrusuda, yanlışıda sonuçlarıda sizi bağlar.
1 yıldır evliyim.bu süre içinde çok fazla kavgamız oldu.bir kaç defa da şiddet gördüm.belki düzelir diye bakmıştım hep.sık sık aşağılaması,küçük görmesi,en ufacık şeylerde fevrileşmesi dayanılacak gibi değildi artık.en son şiddet uyguladığında diğerlerinden daha az hasar görmüş olmama ragmen darp raporu alıp sıkayetcı oldum.bosanmaya sıcak baktığını ama nafaka ve tazmınat odemeyeceğını bunun ıcın elınden gelenı yapacağını söyledi.parasını istediğimden değil beni küçük görmesinden dolayı çekişmeli boşanmaya karar verdim.bu dava ortalama ne kadar surer ve tazminattan kurtulmak için ne gibi şeyler yapabilir?
Cevap veriyorum, HİÇBİR ŞEY YAPAMAZ. Çünkü boşanma davası açarken TEDBİR NAFAKASI da talep ederseniz, davayı açtığınız tarihten itibaren geçerli olmak üzere nafaka alırsınız. Hakim kararı olsa bile vermezse İCRA edersiniz.
Davayı uzatmak kocanızın zararına olur.
Çekişmeli boşanma davaları bulunduğunuz ilin dava yoğunluğuna göre değişmektedir. Profilinizden istanbul olarak görmekteyim. İstanbul çok büyük bir şehir olduğu için ortalama 1,5 yıl sürer. Hakimin kararından sonra siz ya da eşiniz kararı temyiz etme hakkına sahiptir. Dosyanızın temyizden yani yargıtaydan gelmesi ise yine ortalama 1,5 yıl sürer. Bu süre içinde yine eşiniz tedbir nafakası ödemeye devam eder. Ne kadar tedbir nafakası alırım derseniz, eşinizin aldığı maaş ve yaşam standadına göre değişir. Asgari ücretle çalışanlar bile en az eşi için ortalama 300 vermekte.
Boşanma davası öncesinde evden eşyalarınızı almanızı, takılarınızı almanızı tavsiye ederim. Tabi ailenizle beraber alın ki, tekrar şiddete maruz kalmayasınız.
Boşanma davası açmazdan evvel ve evi terk edecekseniz de önce bir avukatla görüşüp avukatın söylediklerine göre hareket etmenizi tavsiye ederim. Çünkü avukatınız evin eşyaları ve eşinizin üzerine olan malları başkasına devretmemesi konusunda tedbir kararı çıkartacaktır. Sizde talepte bulunun.
Ayrıca boşanma davası açarken maddi ve manevi ayrı ayrı TAZMİNAT talep edin. Şiddet gördüğünüze dair rapor ve şahitler sizin tazminat almanıza sebep olacaktır.
Geçmiş olsun.
Konu denizblk tarafından (13-11-2011 Saat 14:34:31 ) de değiştirilmiştir.
Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum.Şu anda tüm koşul ve yasalar sizden yana.Size tavsiyem şunlar;
1)Bu durumu mutlaka aileniz veya güveniceğiniz birileriyle paylaşın ve manen desteklerini alın
2)Size ait olan altınları ve eşyaları şimdiden zorla el koyamayacağı bir şekilde muhafaza altına alın
3)Elinizdeki tüm delillerle(darp raporuda dahil) çekişmeli boşanma davası açın
4)Darp davasının sonucuna göre darpla alakalıda tazminat davası açın
5)Durumunuz müsaitse mutlaka avukat tutun
Eşiniz bu kadar rahat ve korkusuz olduğuna göre yasalardan haberi yok.Muhtemel eşinizin başın gelecekler şunlardır;
1)Sizi darp ettiği için ceza alacak ve paraya cevrilse dahi devlete ödenmek üzere tahmini 4500TL gibi bir rakamı bulacak ki, bu onun için ağır bir bedel olacak ayrıca bu durum adli sicilinede işlenecek
2)Dava açtığınız an gene kuvvetle muhtemel tedbir nafakası konacak ve maaşının yarısına yakınını dava süresi boyunca size vermek durumunda kalacak(boşandıktan sonraki nafakayı allah bilir)
3)Evlilik boyunca aldığınız tüm mallardan hak iddia edebileceksiniz ve altınarın tamamını size vermek zorunda olacak
4)Hem darp hemde boşanma sebebiyle tazminat yükümlüsü durumunda olacak
Bunların tamamını kanun zoruyla yapmaya mecburdur.Nafaka ödememesi tazminat ödememesi gibi bir durum söz konusu değildir.İcra eder faiziyle alırsınız.Malına arabasına veya maaşına haciz koydurursunuz.Yazdıklarım tamamen kendi tecrübelerime dayanan tahminlerim.Olayın ince ayrıntılarını elbette bilmiyorum.Kabaca tahminlerimi yazdım.Son kararı elbette yüce adaletimz verecektir.Geçmiş olsun.
Geçmiş olsun,
Yazılanlara ilave olarak, boşanma sürecinde dosyanızı mutlaka birbir takip edin, duruşmalara katılmaya çalışın, yaşayacağınız süreç oldukça zorlu bir süreç olabilir, elinizdeki her şeyi ve davanızda kullacaklarınızı bir dosyada muhafaza edin. Çok önemlidir bu süreç içerisinde eşinizle ve ailesindekilerle kesinlikle birbir muhatap olmayın. Özellikle telefonla aramayın. Yanınızda tanıklarınız olmadan konuşmayın.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku