Merhabalar.Forumda çok aradım fakat bulamadım o yüzden yeni konu açma gereksinimi duydum.
2008 yılında ayrıldığım kız arkadaşım karakola gidip beni şikayet etmiş.Şikayet nedeni rahatsız etme vb sorunlar.Daha sonrasında eve belge geldi.Öğrenci olmam dolayısıyla şehir dışındaydım mahkemeye katılamadım.1 defa gelip savcıya yazılı ifade verdim.Daha sonra da bir kez daha aynı ifadeyi tekrar çağırdıklarında tekrarladım hakim karşısına çıkmadan.Daha sonradan şikayetini geri çektiler.Eve gelen tebligatta ek kovuşturmaya gerek olmadığı ve delil yetersizliği kararı verildi.Fakat daha sonra gelen bir tebligatta ise hakkımda kamu davası açıldığını öğrendim.O süreçte halen öğrenciydim.Hakkımda açılan kamu davası para cezasına çevrilmişti toplam 2.500 TL.Ancak daha önceden herhangi bir suçum olmaması nedeniyle cezam 5 yıl ertelenmişti.Herhangi bir para ödemedim.

Şimdi sormak istediğim bu sonuç 2009 yılının son aylarında verildi.Vergi dairesine yaklaşık 45 tl gibi bir yargı harcı yatırdım.2010 yılında e-devlete girdiğimde dava bilgileri ve gerekçeli karar yazılıp gönderilmiştir diyordu.Fakat son 4-5 aydır girdiğimde hakkınızda açılmış yada müdavil olduğunuz herhangi bir dava kaydı bulunmamaktadır diyor.Henüz 5 yıl dolmadı.Dolmadan düşmüş olabilir mi? 2010 yılı içerisinde sabıka kaydı aldım herhangi bir kaydım bulunmuyor.Kafama takılan 5 yıl süre dolmadan neden e-devlette gözükmüyor.Birde bu dava ilerle memur olmama veya herhangi bir kamu kuruluşunda işe girmeme etki eder mi? Çok teşekkür ederim.