2010 yılında MYO'dan mezun oldum.Daha sonra DGS sınavını kazanarak üniversiteye yerleştim fakat 2011 Şubat ta bu üniversiteden kaydımı sildirdim.Takdir edersiniz ki 2011 yılının sonuna kadar eğitim durumundan tecilliydim.Kendim herhangi bir tecil hakkımı kullanmadım şu ana kadar bu sene AÖF 3.sınıfa doğrudan geçiş yaparak eğitimime devam edeceğim fakat AÖF'ün değişen maddesinde tecil hakkından yararlanamaz demektedir.Eğer yararlanamama gibi bir durumum olursa benim herhangi bir tecil hakkım var mıdır önlisans mezun olduğum için?

MADDE 10 – (Değişik: RG-29/07/2011-28009) Meslek yüksekokulu mezunları ile açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlardan, kendi alanlarındaki kontenjan sınırlaması olmayan açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenler için 7 nci madde uygulanmaz. Bu adaylar, kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına doğrudan kayıt hakkı elde ederler. Öğrenciler ilgili üniversitenin öğretim ve sınav yönetmeliğine tabi olup, askerlik tecil işlemleri hariç tüm öğrencilik haklarından yararlanırlar. Meslek yüksekokulu ile açıköğretim önlisans programlarında hangi programlardan mezun olanların hangi açıköğretim lisans programına başvuru yapabileceği üniversitelerin önerisi üzerine Yükseköğretim Kurulu tarafından karara bağlanarak, öğrencilerin bu bilgilere ulaşabilecekleri üniversitelerin internet sitesine ilişkin bilgiler Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzunda belirtilir. Açıköğretim lisans programlarına başvuru ve kayıt koşulları programı yürüten ilgili üniversite tarafından belirlenerek adaylara duyurulur.