Eşimden ayrı yaşamaya başladığım dönemden 20 ay sonra başka biriyle ilişkide bulunmam ne gibi durumlar doğurabilir
Öncelikle merhabalar ve iyi akşamlar diliyorum.
Ben 2006 haziran ayında eşimle evlendim.Ve bu evlilikten 3 yaşında bir kızım var.Ancak bu tarihten kısa bir süre sonra ciddi sorunlar ve tartışmalar yaşamaya başladık.Bu anlaşmazlıkların yoğun olduğu bir anda yani 2010 şubat ayında eşim evlilik döneminde babamın orda yaşamamız için kendi adına almış olduğu daireyi terk ederek ailiesiyle birlikte yaşamaya başladı.Ancak evini terk ettikten sonraki yaklaşık 4 ay boyunca başta ben olmak üzere onun ve benim aile büyüklerimiz ve ortak arkadaşlarımız eşimi ikna etmek için oldukça ısrarcı bir şekilde çalışmalara başladılar.Ancak bütün uğraşlar sonuçsuz kaldı.Bu sonuçsuzluklar bizi bu tarihe kadar ayrı yaşamaya mecbur etti.Bu ayrı yaşam devam ederken 2011 mayıs haziran ayında benimde kendime göre özel bir hayatımın olması gerektiğini düşünerek hayatıma birini soktum.Yaklaşık 5 aydır da birlikteliğimiz devam ediyor.Bu birliktelikle ilgili eşim beni aradı ve hayatımda olan kişiyle ilgili ciddi bilgilere ulaştığını hatta dna testi isteyebilicek bir elbisemin elinde olduğunu söyledi.Bu bahsettiği bilgiler ve elbiselerin elinde olma ihtimali yüzde yüz kesinlikte.
Konuyu çokta fazla karmaşık hale getirmeden ayrı yaşamaya başladığımız tarihten itibaren 1,5 yıl sonra hayatımda birinin olması sadakatsizlik olarak değerlendirilerek benim için ağır sonuçlar doğurabilirmi.Bu konuyla ilgili bilgi ve fikirlerinizi benimle paylaşabilirseniz çok memnun olurum.Bu arada adıma kayıtlı hiçbir araç ve gayrı menkul kaydı bulunmamakla birlikte çalıştığım işyerinde asgari ücretli olarak çalışmaktayım.Ancak çalışmakta olduğum işyerinde mali müşavirimizden sonra birinci isim olarak çalıştığımdan banka hesaplarım yoğun bir şekilde çalışmakta.Bu yoğunluk mükelleflerimizin bir kısmının benim hesabıma muhasebe ücretlerini göndermesinden ve bütün vergi ssk bağkur ödemelerinin benim hesabımdan gerçekleşmesinden dolayıdır.
Cevap: eşimden ayrı yaşamaya başladığım dönemden 20 ay sonra başka biriyle ilişkide bulunmam ne gibi durumlar doğurabilir
Yasal olarak evlisiniz. Ayrı yaşıyor olsanız bile kanunen sadakat yükümlülüğünüz devam etmektedir. Eşiniz elde ettiği bilgiler ve deliller ile sizin bir başkası ile ilişkiniz olduğunu kanıtlayacak olursa, sizden boşanabileceği gibi tazminat da alacaktır. Ayrıca birlikte olduğunuz kişiyede haksız fiil nedeniyle tazminat davası açma hakkına sahiptir.
"BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET...
Cevap: Eşimden ayrı yaşamaya başladığım dönemden 20 ay sonra başka biriyle ilişkide bulunmam ne gibi durumlar doğurabilir
ama karşı taraf hiçbir şekilde bir araya gelmeyi kabul etmiyorsa ve boşanmayıda kabul etmiyorsa bu uzun yıllar boyunca böyle devam edeceğini düşünürsek ben hayatıma hiçbir insan sokmamam gerektiği anlamınamı geliyor peki.Sonuçta evlilik birliği adına hiçbir şey kalmamış ve bu geçen süre içerisinde hiçbir şekilde aynı çatı altında bulunmamışken bu arada askari ücretli olarak çalışmaktayım ve adıma hiçbir şey kayıtlı değildir sadece kredi kartı kullanmaktayım bir çoğu çocuğum için kullanılmış harcamalar var içinde gecede ticari takside çalışıyorum
Cevap: Eşimden ayrı yaşamaya başladığım dönemden 20 ay sonra başka biriyle ilişkide bulunmam ne gibi durumlar doğurabilir
Eşin evi terk edişinden itibaren yasal süreç başlar ve TERK SEBEBİYLE boşanma davası açılabilir. Yasa açık "eşler birbirlerine sadık olmak zorundadır" diyor. Ve medeni kanunda "eş" lik nikah demektir. Her ne koşulda olursa olsun evli iken bir başkası ile birliktelik sadakatsizlik / zina demektir ve zina boşanma sebebidir.
"BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET...
Kuvvetle ihtimal çocuğunuzun velayeti annesine verilecektir. Eşiniz size sadakatsizlik ve zina gerekçeleri ile dava açacak olursa ve bu iddialarını deliller ve tanık ifadeleri ile ispatlayacak olursa önce sizden boşanır, sonra sizden tazminat alır. Eğer eşiniz çalışmıyorsa kendisi içiin yoksulluk, çocuğunuz için iştirak nafakası alır. Eşiniz sizin sadakatsizliğinizi ispatlayacak olursa karşı tarafa, yani şu anda birlikte yaşadığınızı söylediğiniz hanımefendiye de haksız fiil sebebi ile Borçlar Kanunu 41/2 maddesi gereği tazminat davası açabilir.
Tazminat miktarı kusurunuz ile, nafaka miktarı ise sosyal ve ekonomik durum araştırmasına göre hakim tarafından belirlenecektir. Kredi kartı borcunuz olması, ikinci yada üçüncü bir işte çalışıyor olmanız hakimi bağlamaz. Doğal olareak "ciddi miktarda nafaka ve tazminat bağlanacak olursa ben ne ile geçineceğim" diye sorabilrisiniz. Bu soru da hakimi bağlamaz. Evli olsa idiniz eşiniz ve çocuğunuzun geçimini nasılsa sağlayacaktınız. Bu yükümlülüğünüzü devam ettireceksiniz.
Bu devletin evlilik bağı ile birbirine bağladığı kişiler çok ciddi bir kuruma ve ortaklığa girdiklerinin farkında değiller galiba.Evlenirken devlete haber vermiş ve resmi olarak nikah kıydırmışsınız ancak devlet sizi resmen ayırmamış ve ciddi yükümlülükleriniz devam etmekte.Bunlardan biride sadakat yülümlülüğünüz.Devlet önünde karı kocasınız.Karşı taraf hukuki haklarını sonuna kadar kullanırsa ciddi bedeller sizi bekliyor diye düşünüyorum.Kolay gelsin.
Sadakatsizlik evlilikte önemli bir kusur kabul edilir.Karşı tarafın tazminat ve nafaka davalarını lehine sonuçlandırması muhtemel.Aldığınız 650 TL nin bir miktarına nafaka olarak el koyulabilir(örn:250TLsine) ve tazminat içinde icra yoluna başvurabilir.Nafakasını alsa da tazminatını hiç bişeyiniz olmadığı için tahsil edemeyebilir.Ancak ilerde size bir miras kalırsa yada herhangi bir mal sahibi olmanız durumunda(ev araba arsa vb.) katlanmış bu borç karşınıza çıkacaktır ve sizi ömür boyu hiç bir şeyi olmayan biri olarak yaşamaya zorlayacaktır.Üzrinize bir mal almanız iş yeri açmanız vb. hep sorun teşkil edecektir.Tabi bunların olması için karşı tarafın hukuki haklarını sonuna kadar kullanması ve haklılığını ispat etmesi gerekir.Aşşağıdaki alıntıyı tekrar okumanızıda ayrıca tavsiye ederim.Kolay gelsin.
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Kuvvetle ihtimal çocuğunuzun velayeti annesine verilecektir. Eşiniz size sadakatsizlik ve zina gerekçeleri ile dava açacak olursa ve bu iddialarını deliller ve tanık ifadeleri ile ispatlayacak olursa önce sizden boşanır, sonra sizden tazminat alır. Eğer eşiniz çalışmıyorsa kendisi içiin yoksulluk, çocuğunuz için iştirak nafakası alır. Eşiniz sizin sadakatsizliğinizi ispatlayacak olursa karşı tarafa, yani şu anda birlikte yaşadığınızı söylediğiniz hanımefendiye de haksız fiil sebebi ile Borçlar Kanunu 41/2 maddesi gereği tazminat davası açabilir.
Tazminat miktarı kusurunuz ile, nafaka miktarı ise sosyal ve ekonomik durum araştırmasına göre hakim tarafından belirlenecektir. Kredi kartı borcunuz olması, ikinci yada üçüncü bir işte çalışıyor olmanız hakimi bağlamaz. Doğal olareak "ciddi miktarda nafaka ve tazminat bağlanacak olursa ben ne ile geçineceğim" diye sorabilrisiniz. Bu soru da hakimi bağlamaz. Evli olsa idiniz eşiniz ve çocuğunuzun geçimini nasılsa sağlayacaktınız. Bu yükümlülüğünüzü devam ettireceksiniz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku