Merhabalar.

1986 Bursa doğumluyum ve 2010 yılı temmuz ayında 4 yıllık fakülteden mezun oldum.2011 yılı 15 temmuz tarihinde askerliğimi tecil için başvurdum, aralık 2012 tarihine kadar tecil edildi ve eylül ayı içerisinde tecil bozdurma amaçlı dilekçemi verdim. Bağlı olduğum askeri şubeden yoklama kaçaklığıyla ilgili herhangi bir bildirim yapılmadı başvurularımda herhangi bir soru sorulmadı.Muayene işlemleri yapıldı ve Ydk. Subay Adayı olarak tecil belgem ve tecil bozdurma dilekçem işlendi. Bana belirtilen kasım ayının 1ınden ıtıbaren askeri şubeye gitmem ve dilekçe sonucumu öğrenmem gerektiği. Bugün bir polis ikamet ettiğim adrese gelip yoklama kaçağı olduğumu belirten bir tebligat okuttu ve imzalattı 100tl ceza aldığımı ve vergi dairesine yatırmam gerektiğini bildirdi. Birkaç gün içerisinde askeri şubeye çıkacaktım tecil bozdurma durumumla ilgili bilgi almak için. Şubeye gittiğimde bu yoklama kaçağı durumu ile ilgili ne ile karşılaşırım? Ne tarz bir beyan vermem gerekir? Bu benim ydk.subaylık işlemlerimi etkilermi? Uzun dönem olarak gitmeyi düşünüyorum sorun yaratırmı? Gelen polis memuru askeri şubeye gittiğimde sormamı bu cezanın kaldırılabileceğini söyledi ne kadar doğru? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.