2007 yılında mesleğe Denetmen Yard. olarak başladım ve temmuz 2010 da yeterlilik sınavına girdim.
Sınava benimle birilikte 261 kişi sınava girdi ve yazılı sekil de 4 ayrı oturumdan oluşan 17 saati aşkın sınava girdik ve kaba bir hesaplama ile herbirimiz 40-50 sayfaya yakın sınav kağıdı verdik. Sınav kağıtlarımız 5 kişilik okuma komisyonu tarafından 6 iş günü gibi çok kısa bir sürede okundu. Bizim kanatimize göre okunmadı. Çünkü kaba bir hesapla 10.000 sayfayı aşkın bir yazılı kağıdının herbir okuma komisyonu üyesinin herbir kağıdı ayrı ayrı değerlendirmesi gereken bir sınavda bir okuma komisyonu üyesinin 6 iş gününde(48 saatte) 10.000 sayfa kağıdı okumasının fiziki olarak mümkün olmadığını düşünüyorum.
Girmiş olduğumuz sınava ilişkin sınav kağıtlarının tekrar okunması, Denetmenlikten(YENİ KHK neme ile müfettiş oldu) memuriyete atanma ve 2.bir yeterlilik sınavı yapılması(daha önce yeterliliği veremeyenler dava ile denetmen yard olarak devam etmekte iken torba yasa ile 2010 şubat ayında 2. bir yeterlilik hakkı tanındı bizden önce başarısız sayılanlara ve hepsi yeterliği verdiler)
Denetmen olarak başlayıp şuan arkadaşlarımızın müfettiş olduğu bir ortamda bizden önce ve sonra yeterliliği veremeyen kimse kalmadı sadece 14 kişiyiz.
Arkadaşlar psikolojik olarak zor durumdayız bizlere bu konuda nasıl başka hukuki yollar izleye bileceğimizi ..
sınavın 6 günde okunmasının fiziki olarak mümkün olmaması sebebiyle iptal yada tam yargı davası açıp açamayacağımız hakkında bilgi verebilir misiniz.
şimdiden teşekkürler..