Merhaba.Bennim sorum Tapu kadastro tarafından yenine arazi sayısallaştırılması ölçümü yapıldı .Gerekcesi eski ölçümlerin güvenilir olmadığı idi.Ölçümler yapıldığında benim yerim eskiden kalma olduğuından sınırlarını bilmiyordum fakat yerimin yanındaki hak sahibleri gelen kadastro teknikerlerine sınırının burası olduğunu koyun bilir kişileride ordayken söledi fakat bir anlaşmazlık çıktı ölçüm yapanlar anlaşamazsanız eski tapu dakiler dikkate alınacağını söledi.Nitekim asılan listeler sonucunda benım yerimden yaklaşık 500m2 yanımdaki hak sahibibe gitti.Ben bu listeye itiraz edeceğim fakat tapudakilerin sölediği itiraz ettiğinizde zizn söleğiniz sınırları biliyormusunuz.Ben sınırları bilmiyorum ama 500m2 benden alınıp yanımdaki hak sahibine verilmesinide mantıksız olarak buluyorum.Ayrıca yanımdaki hak sahibi olan kişi 2 yıl önce kendi yerine kadastro çıkartıp ifraz ederek tapu çıkardı ve tapu üzerindeki m2 si eski ölçümdeki m2 si idi.Şimdi ben bunlara dayanarak bende giden yeri geri alabilme imkanım var mı?Yazacağim dilekçeye bunuda bildirmem gerekir mi?Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.