Merhaba, ben dün (17 ekim) kapıya satış yapmaya gelen bir satıcıdan yalan-dolan ve zorla bir mal satın aldım. Fakat bana sözleşmenin bir kopyasını bırakmamışlardı. şimdi malı geri iade etmek istiyorum. 7 gün içinde iade etmem gerektiğini biliyorum.
1) Sözleşmeye adımı soyadımı ve tarihi kendim yazdım fakat imza atmadım. Sözleşme geçerli olur mu?
2) Bana taksit kağıdı diye bi kağıt verdiler ve kağıdın üzerinde firmanın adı "bilmemne alışveriş merkezi" olarak geçiyor. Fakat valilikten kapıda satış izni olan firmaları araştırdığımda orada "bilmemne limited şirketi vs." yazıyor. Fakat ikisinde de adres aynı. Ben noterden ihtarnameyi bendeki kağıdın üzerindeki isme göndersem, bizim ismimiz bu değil deyip ihtarnameyi almadıklarını iddia edebilirler mi?
3) Direk firmaya gidip ürünü kendi elimle iade edersem, sözleşmeyi alırken daha sonra sözleşmenin iptal olduğunu kanıtlamak için ne yapmam gerekir? Sözleşmenin üzerine iptal edilmiştir gibi bir ibare koydursam yeterli olur mu? Daha sonra sözleşmenin fotokopisiyle vs. hak iddia etmeleri gibi bir durum olur mu?
4) Bunun dışında daha sonra başıma dert açmaması için ne yapmamı tavsiye edersiniz?
5) Karakola gidip suç duyurusunda bulunsam bir işe yarar mı?
Gerçekten çok zor durumda kaldım. Şimdiden cevap verenlere çok teşekkür ederim.
Bu konuda daha önce çok şey yazıldı forumda.Ancak adını bilmemne limitet şirketi olarak yazacak kadar kendini aşmış kişileri nerde nasıl bulacağınızı, paranızı veya senetlerinizi nasıl alacağınızı burda söylemek ve bilmek mümkün değil.Ayrıca zorla satmaktan bahsetmişsiniz.Eğer biri kafanıza silah dayayarak yada tehdit ve şantajla size bir şey satmış yada imzalatmışsa savcılığa suç duyurusunda bulunun.Onun dışında zaten satıcının yada pazarlamacının yaptığı iş sattığı malı övmek yada müşteriyi bir şekilde ikna ederek satışı yapmaktır.Bu durumu şikayet konusu ederek bir şikayette bulunursanız bir şey çıkmaz.Genede hertürlü hukuki hakkınızı(tabi zaman ve para harcayarak) arayabilirsiniz.Kolay gelsin.
Sayın Bill187: Bu durumu şikayet konusu ederek bir şikayette bulunursanız bir şey çıkmaz diyerekten lütfen tüketicileri haklarını aramaktan aciz duruma düşürmeyelim!
Hanımefendi sizede şunu söyleyebilirim elinizden geldiğince söz konusu ürünü satan şirkete ulaşmaya çalışın.Elinizde bir adres var o adrese başvurun eğer sonuç çıkmazsa tüketici hakem heyetinde dava açın çünkü kapıdan satışlar normal mağazalarda yapılan satışlar gibi değildir Bakanlık kapıdan satışlara birtakım sınırlandırmalar getirip tüketiciyi koruma altına almıştır..
Kapıdan Satışlara İlişkin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik
Sözleşme
Madde 6 — Bu Yönetmelik kapsamındaki satışlarda, tüketici ile satıcı veya sağlayıcı arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve akdedilen sözleşmenin bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur.
Sözleşmede bulunması zorunlu asgari bilgiler:
a) Tüketicinin ve satıcı veya sağlayıcının isim, unvan, açık adres, telefon ve varsa diğer erişim bilgileri,
b) Sözleşmenin düzenlendiği tarih,
c) Malın veya hizmetin teslim veya ifa tarihi,
d) Malın veya hizmetin vergiler dahil Türk Lirası olarak peşin satış fiyatı,
e) Sözleşme konusu mal veya hizmetin nitelik ve niceliğine ilişkin açıklayıcı bilgiler,
f) Cayma bildiriminin yapılacağı açık adres,
g) Cayma hakkını belirten en az onaltı punto koyu siyah harflerle yazılan; ‘Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren malı geri almayı taahhüt ederiz.’ ibaresi.
Sözleşmede belirlenen şartlar, sonradan hiçbir şekilde ve şartta tüketici aleyhine değiştirilmez.
Satıcı veya sağlayıcı, sözleşmeyi tüketicinin imzalamasını ve sözleşme tarihini tüketicinin kendi el yazısı ile yazmasını sağlamak zorundadır.
Cayma hakkını belirten ibarenin sözleşmenin birinci sayfasında yer alması zorunludur.
Sayın Bill187: Bu durumu şikayet konusu ederek bir şikayette bulunursanız bir şey çıkmaz diyerekten lütfen tüketicileri haklarını aramaktan aciz duruma düşürmeyelim!
Bill187 burada haklıdır. Sayın cakmake "Bana zorla sattı" diyerek hakkını aramaya çalışırsa, şansını önemli ölçüde azaltır. Bunun yerine "cayma hakkı" nı kullanması daha mantıklı görünüyor.
öncelikle teşekkürler. şimdi önce şunu bir açıklığa kavuşturayım şirketin adı tabi ki "bilmemne" değil. şirketin adını vermek istemediğim için öyle yazdım, tabi ki bir ismi var.
zorla dedim çünkü satıcı şu şekilde malı sattı; önce bir hediye kartı seçtirdi ve hediye kartını açtıktan sonra hediyeyi almak için başka bir ürün almak zorundasınız dedi. ben bunu duyunca vazgeçmek istedim fakat kadın artık hediye kartını açtığını iptal etme şansım olmadığını söyledi. yine baya almamak için ısrar etmeme rağmen kendisinin yapabileceği birşey olmadığını almak zorunda olduğumu ısrarla tekrar etti ve beni zorladı. ben de evde yalnız olduğum için korktum ve belki biraz da boş anıma denk geldi ve tamam dedim. bu şekilde zorla ve yalan-dolanla o ürünü sattılar bana.
ama zaten amacım cayma hakkımı bir şekilde kullanmak. sorularımda da belirttiğim gibi sizden yardım almak istediğim konular da cayma hakkımla ilgiliydi zaten. örneğin dediğim gibi şirketin adı bana verilen kartta farklı, valilikten aldıkları izni incelediğimde yani şu adresten sorguladığımda: http://www.sanayi.gov.tr/ServiceDeta...tID=306&lng=tr
çıkan isim başka. benim sormak istediğim bu isimlerden hangisi geçerlidir? sonuç olarak iki isimle de iadeli taahhütlü cayma bildirimi göndersem üzerime düşeni yerine getirmiş olup bu durumdan kurtulur muyum?
burada tarihi kendinizin atması iyi olmuş bir bakıma...
sözleşmenin üzerine 7 gün öncesinin tarihini atarak kapıdan satış yapan sahtekarlarda var....
hukukçu değilim ama sözleşmedeki adrese noterden yapılacak cayma yazısı sözleşmeyi iptal eder
keşke alsaydınız sözleşmeyi....
bundan sonrada çevrenizi mümkün olduğu kadar kapıya gelenlerden alışveriş yapmamaları konusunda uyarın...
zaten normalde gayet bilincli bir insanim bu tur olaylara karsi. inanir misiniz nasil kandim, nasil yaptim boyle birseyi, 2 gun gecti, hala kendim bile inanamiyorum. cok da tereddut ettim ustelik ama ne yapti etti kandirdi beni satici. satici gittikten hemen sonra aman allahim ne yaptim ben dedim kendi kendime. resmen basiretim baglandi.
demek ki benim basima gelmez dememeli insan. bundan sonra kapiyi bile acmam... tesekkurler
Sayın senoleker neye dayanarak hak verdiğinizi anlamış değilim lütfen yorum yapmadan önce ilgili mevzuatı veya yönetmeliği okuyun !!!
Satıcı veya sağlayıcı, sözleşmeyi tüketicinin imzalamasını ve sözleşme tarihini tüketicinin kendi el yazısı ile yazmasını sağlamak zorundadır.
Dikkat ederseniz cakmake sözleşmede imza atmadım diyor buda sözleşmedeki standart koşulların eksikliğini gösterir sözleşmede batıl olur..!
merhaba, tesekkurler. biz de bu konuyla ilgili cok tereddutte kaldik cunku kanunda dediginiz gibi hem kendi elyazisiyla ismini yazmali tarihi atmali hem de imza atmali diyor, fakat notere sordugumuzda o da kendi el yazisiyla ismini yazmak imza yerine de gecer dedi. bana da cok sacma geldi o yuzden burada da bir danisayim dedim.
Sayın senoleker neye dayanarak hak verdiğinizi anlamış değilim lütfen yorum yapmadan önce ilgili mevzuatı veya yönetmeliği okuyun !!!
Satıcı veya sağlayıcı, sözleşmeyi tüketicinin imzalamasını ve sözleşme tarihini tüketicinin kendi el yazısı ile yazmasını sağlamak zorundadır.
Dikkat ederseniz cakmake sözleşmede imza atmadım diyor buda sözleşmedeki standart koşulların eksikliğini gösterir sözleşmede batıl olur..!
Bahsettiğiniz, 3 ünlem ile okumamı istediğiniz "mevzuat veya yönetmelik" nedir bilemedim.
Size hitaben yazdığım yazı, "zorla satmak" üzerine. İmza v.s. ile ilgili değil. Olayı karıştırmayalım. Eğer tekrar cevap verecekseniz, "zorla satmak" ile ilgili cevap verin lütfen. Ayrıca "zorla satmak" konusunun hangi kanunda ya da sizin ifade şeklinizle "mevzuat veya yönetmelik" ile tanımlandığını da belirtirseniz sevinirim. Ben bimiyorum böyle bir şey çünkü, öğrenmiş olurum.
Hepinize merhabalar, yeni konu açmadan önce kapıdan satış ile ilgili bütün konu başlıklarını okumaya çalıştım ancak soruma yanıt alamadım. 2 ay kadar...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku