2,5 yaşında kızım var ve kızımın babasının düğünümüz sonrasında evli ve 2 çocuğu olduğunu öğrendim. Aslında uzun hikaye. Kızım için doğduğundan bu güne kadar hiçbir yardımı olmadı. Doğum masrafları vb. masrafları bile ben karşıladım (kredi kartımdada mevcuttur). Bana yaptığından dolayı onunla karşı karşıya gelmemek için hiç konuşup bize yardımcı olmasını istemedim çünkü benden başka şeyler talep edeceğini biliyorum, yada birkaç ay ödeyip sonra ödemeyecek. Bir avukatla görüştüm nafaka davasının 3500 tl civarı bir rakam olacağını söyledi, bu parayı bir türlü 2 yıldır toparlayamadım, bundan sonrada toparlayamam gibi geliyor çünkü hem kira ödüyorum, hemde birkaç kredi kartım avukatta. Barodan ücretsiz avukat talep edeyim dedim ancak fakir kağıdı istiyorlar, bende adresim belli olmasın diye adresimi yeni oturduğum yere aldırmadım. Bir an önce borçlarımı temizlemek istiyorum. Kızımında masrafı oluyor. Çalıştığım işyerlerinde rahat bırakmıyorlar (ayrı olduğum için). Buda beni iyice psikolojik bunalıma sokuyor. Bir mağazadan ev eşyaları almıştık senetle, senetler benim üzerime ancak o kefildi. Yaklaşık 2 yıla yakın süredir avukatta borcumuz. Kağıt gittiği zaman hem ona hemde bana geliyor. Ben durumumu anlatıp ödememin mümkün olmadığını, bu kişinin babasının himayesi altında olduğunu ve babasının trilyoner olduğunu açıklasamda dinlemiyorlar, buda beni ayrı bunalıma sokuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. İnternetten örnek bir nafaka davası dilekçesi buldum ve davayı kendim açmaya karar verdim ama dilekçenin düzgün yazılmamasından dolayı davanın red edilme riski varmış. Nasıl dilekçe yazıp dava açabilirim.