Selam ve Saygilar Forum Kullanicilari

3 yil önce ticari amac gütmeksizin Kisisel kullanim icin, 1 adet Bilgisayar, 1 adet notebook, bir adet cep telefonu, Fotograf makinesi aletleri (toplami 1600 Dolar hepsi adima düzenlenmis faturali ürünler ) cindeki kuzenim bana bir koli yaparak gönderdi. Paketim gümrükten almam icin bana bir kagit geldi ve ardindan gümrüge giderek evrak islemlerini actirdim. Simsarlara para vermemek icin islemleri ben takip ediyim dedim.

Sorunda burada basliyor. Oradaki gümrükte calisan simsarlar bana gümrük degeri düsük oldugundan zati esya olarak gümrük islemi yap diye akil verdiler daha az masraf ödersin diye. Bende zati esya olarak acdirim. Ardindan paketim gümrük memuru görünce bu zati esya degil ticari mal diye zabit tutmaya calisti bende onunda tartistiktan sonra beni kovdu. Defalarca bürosuna gitmeme rahmen benimle konusmadi. Masraflari ve vergisini zati esya olarak ödemistim. Bende lanet olsun dedim ve bir daha gitmedim. 2 ay sonra mahkemeden bana kagit geldi. Ben üstüne fazla düsmedim bir avukat tuttum oda allaha amenet cok fazla ilgenmedi. Yurtdisinda yasadigim icin yazlari türkiye geliyordum. Bir sonraki yaz Avukatim bürosuna giderek durum hakkinda bilgi aldim. Ardindan bana ceza geldigini 10.000 TL para 30 ay hapis cezasi oldugunu söyledi. Bunun ardindan yargitaya itiraz ettigini söyledi. Aradan 3 yil gecti hala bir ses seda yok. Is simdi ciddiye binince bir kac avukata danistim bir kisim avukatlar hapis cezasini onanir diyorlar. Bir kismi para cezasi alirsin diyorlar. Para cezasi almaya raziyim ancak hapis konusu cok kafami kurcaliyor. Olduda hapis karari cikti beni almanyadan alipta türkiyede hapis yatacan kardesim derlermi ? Burada kurulu bir düzenim var, hadi ceza zaman asimina ugrayana kadar falan filan türkiyeye gitmiyim ama hapis yatmam cok zor duruma beni ve ailemi düsürür.

Benim sorum gümrükte isledigim bu suc, beni almanyada bulurmu ? Yada haberlerde duyuyorum mali suclari interpol diye bir birim ariyormus, banada böyle bir sey olurmu ? Lütfen bilgisi olan varsa paylasirsa en azindan biraz rahatlarim. Herkese soruyorum herkes farkli seyler söylüyor danismanlik ücreti vermekten biktim artik. Lütfen yardim..

Saygilarimla