Vakıfbak kartı ile yaptığım $9,95'lik harcama, ekstreye 19,13TL olarak yansımış olsa, eyvallah. Ama uyanık banka, 9,95'i üzerine komisyon koyarak 19,13TL'ye çevirdikten sonra tekrar komisyon ilave ederek dolara çevirmiş ve $10,43 olmuş.
Şimdi bunu TL hesaptan tahsil ederken bir üçüncü komisyon koyarak kaç TL olarak tahsil edecek bilmiyorum.
Buna itiraz ettim. Telefonla. Ya 9,95 olarak alın ya da 19,13 TL olarak dedim.
"Faks çekeceksiniz ya da şubeye gideceksiniz" cevabı aldım.
$0,44 için; yani 1 liranın altında bir para için ne faks çekilir ne şubeye gidilir. Para da bankaya kalır.
Sanırım amaç da bu.
Bunun üzerine "cevaplanması talebi ile" bir ayzı tazdım bankaya. Aslında amaç içini döküp rahatlamak mı yoksa gerçekten cevap almak mı bilemiyorum ama yazdım işte:
Bir alışverişimden satıcının tahsil ettiğinden fazla para kesmişsiniz.
Yaptığım telefon görüşmesinde faks çekmem ya da şubeye gitmem istendi. Mail adresiniz yokmuş. Telefonla da olmuyormuş.
Faksım yok.
İtiraz için işyerimden izin mi almalıyım?
İzin alamazsam başka bir yolu olmadığını söylediğinize göre, fazla aldığınız paraya itiraz edemeyecek miyim?
Bankanızın kredi kartları servisinin bir mail adresi olmadığı söylendi. Ülkemizde 1990'ların ortalarından sonra yoğun olarak kullanılan e-mail'i bankanız ne zaman kullanmayı planlamaktadır?
Faks mercburiyeti koyma sebebiniz, küçük tutarlı itirazları engelleyip haksız olarak yaptığınız 25-50 kuruşluk bu fazla tahsilatlarla bankanızın kârını yükseltmek midir?
Cevaplanması dileğiyle.
Saygılarımla;
Şenol EKER