Merhabalar ben bundan 1 aya yakın zaman önce bir konu açmıştım.Hırsızlık konusunda bir arkadaşın binasındaki lastiği satmak üzere satın almıştık arkadaşla fakat o mal hırsızlık cıkmıstı.Bizi gören lastik sahibi karakola başvurmuş iş savcılık oldu.Sn.Savcım çok kızdı bana çünki bilmiyodm affettiğini söledi babamıda bu arkadaşlarla konusmamam konusunda tembihledi.Aradan 35 40 gün sonra yani bugün eve Cumhuriyet başsavcılığından kağıt geldi.
Kağıtta şunlar yazıyor ;
Suça sürüklenen Çocuk. ......... oğlu ..... doğumlu....
içinden cıkan kağıtta ise ;;
Suç : Bina dahilinden Hırsızlık , Birden Fazla kişi ile konut dokunulmazlığını ihlal
Deliller sevk maddesi vs...
En altta ise ;
Soruşturma İŞlemleri tamamlandı Yukarıda açık kimliği yazılı şüphelilerin .... Tarihleri arasında müştekinin ikamet etmekte olduğu adreste bulunan lastikleri çaldıkları , olayda eylemin gerçekleştiği saat dilimi tespit edilemediğinden şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereğince olayın gündüzleyin gerçekleştiğinin kabülü gerekeceği , böylelikle şüphelilerin aynı suç işleme kararı altında hareket ederek üzerilerine atılı suçu iştirak iradesi altında işledikleri tüm evrak kapsamından anlaşılmakla ;
Şüphelilerin yargılamalarının 5395 SAYILI YASA gereğince mahkemenizde yapılarak üzerine atılı suçlardan yukarıda yazılı sevk maddeleri uyarınca ayrı ayrı CEZALANDIRILMALARINA
Sayın abilerim ben bu suçu işlemedim Sn. Savcımda bana inandı bilmiyordum çünkü hırsızlık olduğunu bu karar ne demek oluyo lütfen yardımlarınızı bekliyorum SAYGILAR TEŞEKKÜRLER
Hakkınızda savcılık tarafından aynı suç işleme kararı altında yani iştirak iradesi içinde arkadaşınız ve sizin 142.md düzenlemesinden yer alan ve bir ağırlaştırıcı sebep olan bina içinde hırsızlıktan ceza almanız yönünde mahkemeye mütalaada bulunulmuş.Ceza soruşturmasını yürütmekle görevli savcının şahsi kanaatleri doğrultusunda suçun işlenmediği kanısı vaki olsa bile kamu adına hareket etme ilkesi gereğince kolluk tarafından kendisine tevdi edilen ve delil niteliğindeki olgular kapsamında sizi mahkemeye sevk veya takipsizlik vb.şeklinde karar vermesi gerekir.Belirtmek gerekir ki,subjektif kanaatlerinizin aksine c.savcılığı makamı aleyhinizde suç isnatının varlığını ispat edecek ciddi emareler olduğu ve suçun işlenip işlenmediğinin tespiti için ceza yargılamasında görevli mahkemeye intikalini yerinde görmüş.Eğer c.savcısının hukuksal algısı suçu işlemediğiniz veya suç isnatını ortaya koyacak delillerin yokluğu yönünde cereyan etseydi hakkınızda takipsizlik kararı verilirdi.Ancak başsavcılık tarafından taraf olduğunuz cezai uyuşmazlığın mahkemeye tevdi edilmesi şeklindeki yargısal tavır zorunlu olarak cezaya mahkum edileceğinizi ortaya koymaz.Savcılık kamu adına hareket eden soruşturma makamı olduğu için normlar dahilinde gerekli şartlar varsa sizi mahkemeye sevketmek zorundadır.Yapılan bu tebligat cezaya mahkum olduğunuzu değil,mahkeme tarafından yapılacak ceza yargılamasında suçun işlenip işlenmediğinin şüpheye yer vermeyecek derecede tespit edilmesi yani hakkınızda dava açılması talebini içermektedir.Ceza hukuku normları açısından suçu işleyip işlemediğiniz veya aleyhinizde isnat edilen suçun sübut edip etmediği yapılacak bir yargılama ile ortaya çıkacaktır.Tebligat içeriği hukuksal açıdan bunu ifade etmektedir.İyi günler dilerim...
Hakkınızda savcılık tarafından aynı suç işleme kararı altında yani iştirak iradesi içinde arkadaşınız ve sizin 142.md düzenlemesinden yer alan ve bir ağırlaştırıcı sebep olan bina içinde hırsızlıktan ceza almanız yönünde mahkemeye mütalaada bulunulmuş.Ceza soruşturmasını yürütmekle görevli savcının şahsi kanaatleri doğrultusunda suçun işlenmediği kanısı vaki olsa bile kamu adına hareket etme ilkesi gereğince kolluk tarafından kendisine tevdi edilen ve delil niteliğindeki olgular kapsamında sizi mahkemeye sevk veya takipsizlik vb.şeklinde karar vermesi gerekir.Belirtmek gerekir ki,subjektif kanaatlerinizin aksine c.savcılığı makamı aleyhinizde suç isnatının varlığını ispat edecek ciddi emareler olduğu ve suçun işlenip işlenmediğinin tespiti için ceza yargılamasında görevli mahkemeye intikalini yerinde görmüş.Eğer c.savcısının hukuksal algısı suçu işlemediğiniz veya suç isnatını ortaya koyacak delillerin yokluğu yönünde cereyan etseydi hakkınızda takipsizlik kararı verilirdi.Ancak başsavcılık tarafından taraf olduğunuz cezai uyuşmazlığın mahkemeye tevdi edilmesi şeklindeki yargısal tavır zorunlu olarak cezaya mahkum edileceğinizi ortaya koymaz.Savcılık kamu adına hareket eden soruşturma makamı olduğu için normlar dahilinde gerekli şartlar varsa sizi mahkemeye sevketmek zorundadır.Yapılan bu tebligat cezaya mahkum olduğunuzu değil,mahkeme tarafından yapılacak ceza yargılamasında suçun işlenip işlenmediğinin şüpheye yer vermeyecek derecede tespit edilmesi yani hakkınızda dava açılması talebini içermektedir.Ceza hukuku normları açısından suçu işleyip işlemediğiniz veya aleyhinizde isnat edilen suçun sübut edip etmediği yapılacak bir yargılama ile ortaya çıkacaktır.Tebligat içeriği hukuksal açıdan bunu ifade etmektedir.İyi günler dilerim...
Bilgiler için teşekkürler.Fakat sormak istediğim şu bu durumda Savcı beni suçlamışmı.Kağıtta suça sürüklenen yazıyo içinde ise 5395 11 maddesi , 142/2-b gibi şeyler yazıyo bu yazılı maddelerden ayrı ayrı CEZALANDIRILMALARINA demiş Savcı , bu durumda ceza alırmıyım hakim tarafından yoksa hakim olayı herkezden dinleyip kararmı verir.Benim lastiği içeriye girip almadığım yönünde diğer arkadaşım var lastiği satın aldığımızda yanımda arkadaşım vardı ve oda bu konuda ifade verdi.Biz kesinlikle çalma vs. olmadı zaten lastiği aldığımı bölge bize oldkça uzaklıkta bir yerde.Avukat tutmalımıyım tşk ler (
Savcıya anlattığın gibi durumu şimdi de hakime anlatacaksın. Çünkü savcılar karar vermez. Hakimler karar verir.
Sayın senoleker bilgiler için teşekkürler.Zaten bu olayı yapmadığım konusunda şahidim var yanımda oda ifade verdi zaten.Bu durumda sizce ne olur Çaresizim üniversite kazandım fakat kafa ağrısı bu konu.Müşteki olayın olduğu gün savcılığa varmadan suçlamayı geri çekti.Ceza alır isem ne gibi bi ceza alırım para cezasımı bu sabıkama işlermi yada hapis cezasımı uygulanır.Şimdiden teşekkürler abilerim
Savcıya anlattığın gibi durumu şimdi de hakime anlatacaksın. Çünkü savcılar karar vermez. Hakimler karar verir.
Sayın senoleker bilgiler için teşekkürler.Zaten bu olayı yapmadığım konusunda şahidim var yanımda oda ifade verdi zaten.Bu durumda sizce ne olur Çaresizim üniversite kazandım fakat kafa ağrısı bu konu.Müşteki olayın olduğu gün savcılığa varmadan suçlamayı geri çekti.Ceza alır isem ne gibi bi ceza alırım para cezasımı bu sabıkama işlermi yada hapis cezasımı uygulanır.Şimdiden teşekkürler abilerim
İşte belirtmek istediğim hususta bu.C.savcısının şahsi kanaatlerinin suçun işlenmediği ve masum olduğunuz yönünde olması taraf olduğunuz bu cezai uyuşmazlığın mahkemeye intikaline etki edemez,çünkü savcı şahsi kanaatleri doğrultusunda değil yasa ve usul hükümleri doğrultusunda hareket eder,bu süreçte eğer savcı aleyhinizde isnat edilen suçun işlenmediğine ve delil yetersizliği gibi durumların varlığına duygusal değil,hukuksal açıdan inansaydı takipsizlik kararı verir ve mahkemeye intikale gerek görmezdi.Yani savcının kanaatlerinin lehinizde olduğu şeklindeki subjektif düşüncenizde mevcut tebligat gözönüne alındığında yerinde değildir.Ceza alıp almayacağınız ise hakimin ceza yargılamasında siz ve diğer iştirakçinin suçu ŞÜPHEYE YER VERMEYECEK şekilde işlediğini tespiti doğrultusunda belli olacaktır.Eğer suçu işlediğniiz hususunda mahkemede en ufak bir şüphe veya suç işlendiğine dair belirsizlik olursa in dubio pro reo(şüphe sanığın lehine yarar) ilkesi gereğince hakim tarafından beraatinize karar verilir.(CMK.md.223).Başka bir deyişle eğer suçu işlemediğiniz yönünde hakimi vicdanen tatmin edecek tanık beyanları veya hukuka uygun elde edilmiş delilleriniz sözkonusu ise telaşlanmanıza gerek yoktur,şüpheye yer vermeyecek derecede hakimin tespit etmesi gerekir bunu unutmayın.Ayrıca bu süreçte bir avukat arkadaşımızdan faydalanmanız süreci hızlandırmak açısından lehinize etki yaratır.Eğer maddi durumunuz elverişli değilse ve objektif belgelerle(mesela kaymakamlık,muhtarlık kaydı vb.) bu iddianızı destekleyebilirseniz adli yardım başvurusunda bulunabilirsiniz.
İşte belirtmek istediğim hususta bu.C.savcısının şahsi kanaatlerinin suçun işlenmediği ve masum olduğunuz yönünde olması taraf olduğunuz bu cezai uyuşmazlığın mahkemeye intikaline etki edemez,çünkü savcı şahsi kanaatleri doğrultusunda değil yasa ve usul hükümleri doğrultusunda hareket eder,bu süreçte eğer savcı aleyhinizde isnat edilen suçun işlenmediğine ve delil yetersizliği gibi durumların varlığına duygusal değil,hukuksal açıdan inansaydı takipsizlik kararı verir ve mahkemeye intikale gerek görmezdi.Yani savcının kanaatlerinin lehinizde olduğu şeklindeki subjektif düşüncenizde mevcut tebligat gözönüne alındığında yerinde değildir.Ceza alıp almayacağınız ise hakimin ceza yargılamasında siz ve diğer iştirakçinin suçu ŞÜPHEYE YER VERMEYECEK şekilde işlediğini tespiti doğrultusunda belli olacaktır.Eğer suçu işlediğniiz hususunda mahkemede en ufak bir şüphe veya suç işlendiğine dair belirsizlik olursa in dubio pro reo(şüphe sanığın lehine yarar) ilkesi gereğince hakim tarafından beraatinize karar verilir.(CMK.md.223).Başka bir deyişle eğer suçu işlemediğiniz yönünde hakimi vicdanen tatmin edecek tanık beyanları veya hukuka uygun elde edilmiş delilleriniz sözkonusu ise telaşlanmanıza gerek yoktur,şüpheye yer vermeyecek derecede hakimin tespit etmesi gerekir bunu unutmayın.Ayrıca bu süreçte bir avukat arkadaşımızdan faydalanmanız süreci hızlandırmak açısından lehinize etki yaratır.Eğer maddi durumunuz elverişli değilse ve objektif belgelerle(mesela kaymakamlık,muhtarlık kaydı vb.) bu iddianızı destekleyebilirseniz adli yardım başvurusunda bulunabilirsiniz.
Sayın kaosteorisi bu konudaki yardımlarınız için teşekkür ederm.Son bir sorum olucak ; Bu Dava beni haksız görür ise ne gibi bir ceza uygulanır yaş tutmuyo 17 ekim 30 da 18 dolucak.26 sında ise mahkeme oluyor.Bu suçu 2 şüpheli gözüküyoruz lastiği bize veren ve lastiği alan yani ben dediğim gibi yanımda lastiği alma satma olayında bir arkadaşım vardı.Arabayla gidip aldık onun ehliyeti olduğu için sürdü.Mahkemeye o arkadaşımda çağırıldı o arkadaşım ifadesini aynı şekilde vericek sorun yok.Suçu işleyen lastiği aldığımız şahıs ise suçlamayı kabul etmiyo güya annesi turşu almış bizde onun yanında görüp girip almışız.Fakat bunun böyle olmadığını kanıtlayan tek kişi Yanımda bulunan arkadaşım.Eğer bizim suçlu olmadığımızı anlarsa hakim lastiği bize verdiği halde suçu kabul etmeyen lastiğin bulunduğu binada oturan kişi ceza alıp benim beraatimemi gider sayın hakim. Yoksa ona ceza uygulanırsa banada uygulanırmı.Bu ceza ise gnel anlamda para veya hapis olup olmadığınada Sayın hakimmi karar verir.Bu arada ikimizinde hiç bir sabıkamız yok şimdiye kadar.Zaten bir hatadır oldu anladımki kimseye güvenilmiyo ALLAH Yardımcım olur inş..
Sabıkalarınızın olmaması,yargılama sırasında pişmanlık gösteren hal ve vaziyetiniz ve yaşınızın 18 den küçük olması gibi durumlar ceza normları çerçevesinde lehinize etki yaratacaktır.Kanımca en kötü ihtimal üzerinden telakki edersek şahsi algım para cezası alacağınız ve bu cezanın da erteleneceği yönündedir.Müşahede ettiğim yargılamalarda ekseri olarak bu tip yargısal tavır alınmaktadır.Ancak belirtmeliyim ki bu sadece uyuşmazlığa soyut bir değerlendirme yapan bir hukukçunun şahsi kanısıdır.Bu pişmanlık durumunuzu ve üniversiteye devam edeceğiniz gibi sosyal olguları mahkemede ileri sürmeniz de lehinize olacaktır.Ancak iş bu boyuta hiç gelmeden beraat edebilirsiniz.İyi akşamlar dilerim...
Sabıkalarınızın olmaması,yargılama sırasında pişmanlık gösteren hal ve vaziyetiniz ve yaşınızın 18 den küçük olması gibi durumlar ceza normları çerçevesinde lehinize etki yaratacaktır.Kanımca en kötü ihtimal üzerinden telakki edersek şahsi algım para cezası alacağınız ve bu cezanın da erteleneceği yönündedir.Müşahede ettiğim yargılamalarda ekseri olarak bu tip yargısal tavır alınmaktadır.Ancak belirtmeliyim ki bu sadece uyuşmazlığa soyut bir değerlendirme yapan bir hukukçunun şahsi kanısıdır.Bu pişmanlık durumunuzu ve üniversiteye devam edeceğiniz gibi sosyal olguları mahkemede ileri sürmeniz de lehinize olacaktır.Ancak iş bu boyuta hiç gelmeden beraat edebilirsiniz.İyi akşamlar dilerim...
Merhaba ben 17 yaşındayım Ekimde 18 yaşına gireceğim fakat bundan 2 3 hafta önce bir olayda adım geçti ve şüpheli konumuna geçtim olayı açıklıyorum ;...
merhaba arkadaşlar ben ruhsatımı ankara barosundan alcam fakat balıkesire nakil yaptıracağım.nakil ücreti 700 milyon bir çok baroya göre az bi ücret...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku