Sayın yetkililer merhaba;
25 yaşındayım bundan 2 hafta önce gece 23:00 saatlerinde 3 motor ilerlerken önümüze geçen bir tinerci tarafından bir arkadaşımız motordan düşürüldü. Biz durarak arkadaşımıza yardım etmeye çalıştık vetinercileri ordan uzaklaşmaları hakkında uyardık. Bize saldırıda bulundurlar ve olay esnasında ben göğsümden bıçakla yaralandım. Hastaneye kaldırıldım ve karaciğerimin yarısı alındı.Kalbime cok yakın bır yerden vurulmusum. Ayrıca adli tıp hayatı tehlıkesı vardır raporu verdi. Hastaneden taburcu olurken 30 gün iş görmez raporu ile taburcu edildim. Olayı yapan kişilerin arasında 1 kişi 18 yaşından küçükmüş ve suçu o üstlenmiş fakat beni bıçakla yaralayan şahıs 30 lu yaşlarda ve suçu üstlenen şahsın abisi olarak biliniyor. 30 yaşındaki M.D karakolda ben vurdum diye ifade verip suç aleti üstünde çıktığı halde mahkemede nasıl olurda 18 yaşından küçük olan şahıs suçu üstlenir. Ayrıca biz olay oldugunda 4 kişiydik 1 tanemiz Üst Teğmen yani devlet memuru subay olduğunu söylediği halde subayınada devletinede deyip kendisine daha çok saldırdılar.

Benim sorularım;
1- Gerçek suçluyu nasıl belirtebiliriz?
2- İşlerimden kaldığım ayrıca çektiğim acılar için Maddi Manevi Tazminat açabilirmiyim?
3-Avukata bildirmemiz halde şu anda beni vuran M.D isimli dışarıda dolanan şahıs için savcılığa suç duyurusunda bulunmalımıyım?
4- Bu arkadaşlar ne kadar ceza alırlar?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar Dilerim.