merhaba. tüm hukukçu ve diğer arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

2006 yılında change oldugu iddia edilen aracımıza el kondu. araç limanda bir ambara çekildi. araç uzun bir mahkeme sürecinden sonra tarafımıza iadesine karar verildi. 5.5 yıl sonra aracımıza tekrar kavuşacaktık. limana gittik. iade kararı vs tüm evrakları eksiksiz verdik. ambardaki sorumlu arkadaş aracın günlüğü 1.77 dolar üzerinden ortalama 69 ay ( 2070 gün ) 3650 dolar para istedi.
buda 6700 tl ye tekabül ediyor.

limanda müdürle görüşmeye gittim. karşılaştıgım memur arkadaş bana şunu söyledi. bu ücreti ödemeniz gerekiyor. yoksa aracı size veremem. bende dedimki 5.5 yıldır bu araca el konulmuş. biz zaten magduruz. mahkeme kararımızda var. üstüne paramı ödeyeceğiz diye sordum.. biraz oturun inceleyeyim dedi.
baktı etti. 10 dk sonra geldi.
dediki aklıma biyerlerden bi şey takıldı. daha önceden mahkeme kararıyla iade edilen araçlardan ücret alınmaz diye bişey hatırlıyor gibiyim dedi.
sen bana yarına kadar müsade et araştırayım. bulursam böyle bir kanun maddesi sana aracı ücret almadan iade edeceğim dedi. sende araştır dedi.
şimdi sizden ricam şu.
bu tip madde varsa nasıl ulaşabilirim.
ayrıca bu istenen ücret aşırı derecede bir tutar. ödeyebilmemiz mümkün değil.
mahkeme zaten iadesine karar vermiş. oraya bir satırda ücret almayın mı demeliydi?
ve vergi dairesine 2.500 tl borcu var.
biz aracı kullanmadıgımızda ki biriken pul paraları. bunuda ödemek zorundamıyız?
ayrıca 5 yıllık yapılmamış muayene bedeli.
sizden ricam bu maddenin bulunmasında yardım etmeniz ve bu soruların cevapları. çok soru sordum farkındayım ama idare edin lütfen..

oda