Merhaba

15.02.2006 tarihinde 4 ay aktif olarak işletmiş olduğumuz Ltd.şirketimi 21.06.2006 tarihinde noter huzurunda devir ettim. Türkiye ticaret sicil gazatesinde de yayınlandı. Bundan 10 gün önce ilgili SSK il müdürlüğünden 2008-2009 yıllarına ait işyeri SSK prim borçları olarak 48 bin tl borcum olduğunu ve mal beyanında bulunmam gerektiğini beyan eden bir evrak elime ulaştı. 2007-2008-2009 yıllarında benim devir etmiş olduğum işyeri ile bir alakam yoktu ayrıca 2006 kasımdan beri bir işyerinde sigortalı çalışmaktayım. devir etmiş olduğum kişiler sanırım bu borcu ödemediğinden dolayı bana borç gelmiş ama ben 2006 haziran ayında noter huzurunda devir işlemi yaptım ve daha öncesine ait 4 aylık bir borcum varsa dahi 48 bin TL etmemesi lazım.
Bursa SSK il müd. icra servisinle görüşmem de benden devir etmiş olduğum işyerinin Türkiye Ticari Sicil Gazatesinde yayınlanan devir işleminin yazısını ve bir kaç evrak istediler bende kendilerine bu evrakları bir dilekçe yazarak ellerine ulaştırdım. Tekrar ssk il müd.ile yapmış olduğum görüşmede mal beyanında bulunmamam durumunda bana olmayan borcumdan dolayı bir hapis veya başka bir ceza çıkabilirmi diye sordum, yetkili kişi bana göndermiş olduğum evrakların inceleneceğini ve muhtemelen bir ceza çıkmayacağını söylediler, fakat benim içim hiç rahat değil bu borcu bana yüklerlerse ne yapabilirim hakkımı nasıl savunabilirim lütfen bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.. İnanın 10 gündür uyuyamıyorum şuanda asgari ücretle çalışan bir işçiyim.

şimdiden teşekkür ederim..