Öncelikle tüm site çalışanlarına iyi güler diliyorum.Ben bir vakıf üniversitesinde okumaktayım.Üniversitenin isimini vererek açıklama yapmayacağım çünkü belirli konular dışında okulumdan memnunum yani o da hocalarımdan dolayıdır.Ben okula 2009 yılı girişliyim.Üniversite 2009 girişilileri farklı bir yönetmeliğe tabii tuttular.Bu yönetmeliğe göre GANO'su(genel ağırlıklı not ortalaması) 4.yarıyılın sonunda 1.80 in altında kalan öğrenciler bulunduğu yarılı içinde hiçbir dersi alamıyor. 2.00 not ortalaması altında kalanlar da aynı şekilde bulunduğu yarıyıl içinde hiçbir dersini alamamaktadır.Bu sınamalı öğrenciler olarak adlandırılan öğrenciler geçmiş yıllarda öncelikle ders ortalaması 'F' sonra sırası ile 'DC' ve 'DD' olan derslerini alacaklardır.Şimdi yönetmelikte buraya kadar sıkıntı yok.Şöyle bir şey var benim sınıfım da 2008 yılında üniversiteye giripte hazırlık okuyarak, 2009 yılında benimle aynı döneme denk gelen arkadaşlarımız var.Bu arkadaşlarımız bizden daha rahat okumaktalardır.Bunlar için bulunmaz bir nimet olarak 'Bütünleme' vardır.Tam olarak araştırmadım fakat danıştayın 2009 yılında gireb öğrencilere bütünleme verilmesi konusunda kararı varmış.2009 yılı girişli öğrenciler olarak bunu üniversite yönetimimize sunduk fakat okul ısrarla bize bütünleme vermiyorlar.Burda nasıl bir eşitlik kavramı içinde okuduğumuzu anlamamaktayım.Benimle aynı sıfıta okuyan ve aynı sınava giren hatta aynı ücreti veren arkadaşlarımız sene sonunda bütünleme sınavına girmeleri yetmiyormuş gibi birde yazın açılan yaz okulu derslerinden de kalan derslerini rahat bir şekilde vermektedirler.Ayrıca sene başlarında açılan ek bütünleme sınavları ise cabası.Bu haksızlık canımı çok sıkıyor ve buna nasıl bir çözüm bulacağımı bilmiyorum.Foruma cevaplarınızı bekliyorum.Saygılarımla.