Merhabalar,
01 Ekim 2010 tarihinde 1 yıllık kontrat ile kiralamış olduğum ofisi sahibi Mayıs ayında sattı.
Yeni ofis sahibi de 6570 sayılı kanunun 7/d maddesine göre noterden 30 Mayıs 2011 tarihinde ihtarname çekti.
Yeni ofis sahibi eczane açma niyetinde olduğu için ve benim ofis de eczane açma için gerekli m2'yi kurtarmadığından yanımızdaki ofisi de aynı anda satın almış ve oradaki kiracıya da aynı ihtarnameyi çekmiş.
İlave bir bilgi olarak da yeni ofis sahibimiz aslında yanımızda sağlık ocağının açılması ile bu işe başlamıştır, bizim ve yanımızdaki ofisi almadan sağlık ocağının doğusuna kendi adına eczane açmıştır ve eczane hali hazırda çalışmaktadır. Bizim ofisimiz ise sağlık ocağının güneyindedir.
Yeni ofis sahibimiz yan taraftaki ofisin kirası 15 Eylül de dolduğundan dolayı bu ofisi 1 Temmuz 2012 tarihine kadar tekrar aynı kişiye 3950TL'ye kiralamıştır.
1 Ekim de kira sözleşmem dolduğuna göre bende burayı tekrar kiralamak istiyorum çünkü içerisine çok masraf yaptım ve birçok matbu doküman bastırdım.
Eski ofis sahibi ile bu ofisi 2000TL'ye kiraladığıma dair kira sözleşmem mevcuttur ve bu sözleşmede "Kiracı kontrat bitiminde kira rayiç bedelini yıllık TEFE-TÜFE ortalaması oranında artışını şimdiden kabul ve taahhüt eder" ibaresi mevcuttur.
Benim sorum
1) Bu şartlar altında yeni ofis sahibi ile 2200-2300TL'ye 1 yıllık olarak kira sözleşmemi tekrar yenilemek istiyorum. Bu fiyata kiralıyabilirmiyim?
2) Yeni ofis sahibi bu bedeli kabul etmez daha yüksek bedel ister ise ne yapabilirim?
3) Şu andan yeni ofis sahibine 2200-2300TL ofis kira bedeli diye para göndersem sorunsuz olarak 1 yıl daha ofiste oturabilirmiyim?

Saygılar