+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 20 ileti bulundu.

Konu: Hamileyim

Hamileyim Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    antalya
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Hamileyim

merhabalar

2 aylık hamileyim. ama bebeğimin babası ne yazıkki evli. bende 1 yıla kadar evliydim. fakat bebeğimin babasıyla birbirimize aşık olunca evliliklerimiz yürümez oldu. ben boşandım. oda boşanma aşamasında ama eşi gurur meselesi yaptığı için boşanmıyo. kendine göre oda haklı. kesinlikle kendimizi savunmuyorum. sizlerden öğrenmek istediğim ben bebeğimi doğurucam. hastanede işlemler nasıl olacak. bebeğime kimlik nasıl çıkarıcam. o boşanmadan onun nüfüsüna yazdıramam çünkü mahkemede karşımıza çıkar. yardımcı olurmusunuz.

Hukuki NET Güncel Haber

Hamileyim konulu yargıtay kararı ara
    Hamileyim konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: hamileyim.

Ya doğurmayacaksınız, ya da müstakbel baba adayı elini taşın altına sokacak. Her halükarda bu durum ortay çıkacak. hastahanede sizden anne - baba bilgilerini isteyecekler. Doğum belgesi düzenlenecek. Siz bu belge ile nüfus müdürlüğüne gidip nüfus cüzdanı çıkartacaksınız.
    Yani tabir-i caizse kaçacak yeriniz yok..
    "BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ
    NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET...

Nerede
    antalya
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ya doğurmayacaksınız, ya da müstakbel baba adayı elini taşın altına sokacak. Her halükarda bu durum ortay çıkacak. hastahanede sizden anne - baba bilgilerini isteyecekler. Doğum belgesi düzenlenecek. Siz bu belge ile nüfus müdürlüğüne gidip nüfus cüzdanı çıkartacaksınız.
    Yani tabir-i caizse kaçacak yeriniz yok..
    yani hiçbir şekilde bebeğime tek başıma sahip olamam öylemi. ben kararlıyım doğurmaya. bellimi olur belki doğumum olmadan ayrılırız. nasip kısmet işi. o zaman ne yapıcam. kadın olarak tek başıma bişeler yapamazmıyım.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Doğum İşlemleri

1- Yeni doğan çocukları nüfus kütüğüne kimler kayıt ettirebilir?
    Doğumları ana, baba, vasi veya kayyım, bunların bulunmaması halinde, çocuğun büyük ana, büyük baba veya ergin kardeşleri ya da çocuğu yanında bulunduranlar bildirerek nüfus kütüğüne kaydettirmekle yükümlüdür.
    2- Çocuk yazdırmak için hangi belgeler gerekir?
    Doğum olayı nüfus memuruna sözlü olarak bildirilir. Bildirim sırasında çocuğun baba ve anasının nüfus cüzdanı ile varsa doğuma ait resmi belge ve raporlar memura verilir.
    3- Çocuk doğum tarihinden itibaren ne kadar sürede kütüklere kayıt ettirilmelidir?
    Her doğum olayının, doğumun olduğu tarihten başlayarak yurt içinde otuzgün içinde nüfus memuruna, yurt dışında atmış gün içinde başkonsolosluklara bildirilmesi zorunludur.
    4- Çocuğum evde doğdu ve doğum raporu yok. Ne yapmam gerekiyor?
    Sözlü olarak bildirimde bulunulması gerekir.
    5- Çocuğuma isim verirken, ailemde olan başka birisinin ismini verebilir miyim?
    Verilebilir.
    6- Çocuğumun dini alanı boş olmasını istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?
    4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 341 inci maddesi gereğince çocuğun dini eğitimini belirleme hakkı ana ve babaya ait olduğundan, anne ve babanın bu yönde tasarrufta bulunmaları halinde çocuğun dini sütunu boş bırakılır.
    7- Yeni doğan çocuğum kimlik numarasını ne zaman alacak?
    Yeni doğan çocuklara aile kütüklerine tescil edilir edilmez Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası verilmektedir.
    8- Yeni doğan çocuğumun nüfus cüzdanını ne zaman alacağım?
    Yeni doğan çocuk aile kütüklerine tescil edilir edilmez nüfus cüzdanı tanzim edilir.
    9- Yurtdışında doğan çocuğumu nüfus kütüklerine tescil ettirmek için ne yapmam gerekiyor?
    Yurt dışında en yakın Türk Başkonsolosluklarına, yurt içinde nüfus idarelerine başvurmaları gerekir.
    10- 7 yaşını geçen çocuğumu nüfus kütüklerine nasıl tescil ettirebilirim?
    Altı yaşından büyük (72 ay + 1 gün) ve on sekiz yaşından küçük (216 ay) çocuklara ait bildirim yapılırken yaş tespiti için çocuğun bildirim yapılan nüfus idaresine getirilmesi zorunludur.
    11-Doğum yeri olarak nereler yazılır?
    Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 29 uncu maddesi gereğince, doğum bildirimi için müracaat edenlerin köyde ve ilçede doğan çocuklarının doğum yeri olarak doğum tutanağına sadece ilçe adı yazılır. İlin merkez ilçesine bağlı köy ve mahallelerde doğmuş olanların doğum yeri il adı, büyükşehir statüsünde olan illerde merkez ilçe bulunmaması halinde doğum olayının olduğu ilçe adı, merkez ilçe var ise il adı, doğum yeri köy adı olarak yazılmış olanların kayıtları olduğu gibi muhafaza edilir. Ancak ilgilinin talebi halinde doğum yeri ilçe adı yazılmak suretiyle tamamlanır.
    12-Yabancı ülkede doğum yapılması durumunda doğum yeri olarak neresi yazılır?
    Yurt dışında doğanların ise doğdukları yer adı ile birlikte ülke adı yazılır ve aile kütüklerine bu şekilde tescil edilir.
    13-Çocuğuma isim koyarken isim sınırlaması var mıdır?
    Soyadı Nizamnamesinin 2 nci maddesi ve 5901 sayılı Türk vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 74 üncü maddesinde de kişiye en fazla iki isim verilmesi gerektiği belirtilmektedir.

14-Çocuğuma vermiş olduğum ismi değiştirmek istiyorum, ne yapmalıyım?
    4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 27 nci maddesi gereğince isim düzeltme yetkisi mahkemenin takdirindedir.
    15-Çocuğuma isim verirken çok fazla sayıda isim verdiğimde isim kısaltması yapabilir miyim?
    Çocuklara konulacak adın, onu toplum içinde tanıtacak ve diğer bireylerden ayırmaya yarayacak şekilde bir sözcükten oluşması gerektiğinden, herhangi bir harfin tek başına çocuklara ad olarak verilmesi mümkün değildir. Konulan adlarda herhangi bir kısaltma yapılmadan doğum tutanaklarına geçirilmektedir. Nüfus kayıt örneği kişinin aile kütüğündeki nüfus kaydının çıkarılarak aslına uygunluğu onaylanmış ve aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli olan resmi bir belgedir. Bu belgeler üzerinde silinti ve kazıntı yapılamaz.
    Ceza Hükümleri
    Genel Hükümler
    İdari para cezaları ile ilgili olarak 30/03/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümlerine göre işlem yapılır.
    Gerçek Dışı Beyan
    Gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy veya mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle nüfus müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenler altı aydan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    Adrese ilişkin yükümlülükleri yerine getirmeyen ve yasaklara aykırı hareket eden kamu görevlileri 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun kamu idaresinin güvenirliğine ve işleyişine karşı suçlara ilişkin hükümlerine göre cezalandırılır.

İdari para cezaları
    1.Nüfus olaylarını bildirmekle görevli olup, bu görevlerini bu Kanunda belirtilen süreler içinde yerine getirmeyen kamu görevlilerine, fiil başka bir suç oluştursa bile, nüfus memurunun teklifi üzerine o yerin ilçe nüfus müdürünün kararı ile 25 YTL idari para cezası verilir.
    2.Nüfus olaylarını bildirme yükümlülüğü olup bu yükümlülüğünü bu Kanunda belirtilen süre içinde yerine getirmeyenlere, nüfus ve aile cüzdanlarını kaybedenlere ve nüfus cüzdanının geçerlilik süresinin son bulmasından itibaren altmış gün içinde bu cüzdanlarını değiştirmeyen kişilere veya bu durumdaki çocukların veli veya vasilerine, yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerince, yurtdışında ise dış temsilcilik veya dış temsilciliklerde görevli memurlarca 50 YTL idari para cezası verilir.
    3.Mülki idare amirince bu Kanunun 50 nci maddesinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen kişilere 250 YTL, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara 500 YTL idari para cezası verilir.
    Yurt dışında verilen idari para cezaları, işlem sırasında mahalli para karşılığı verildiği ülkede konsolosluk hasılatının tahsil edildiği para birimi üzerinden tahsil edilir.
    Bu Kanuna göre;
    1.Her türlü doğal afet, gasp, hırsızlık, yangın ve terör nedeniyle nüfus ve aile cüzdanlarının kaybedilmesi, nüfus olaylarının bildirim yükümlülüğünün yerine getirilememesi hallerinde,
    2.Yetkili kurumların kimsesiz çocuklarla ilgili nüfus cüzdanı talepleri ve doğum bildirimlerinde,
    3.Bu Kanunun 18 inci maddesinde belirtilen büyükana, büyükbaba veya kardeşlere ya da çocukları yanlarında bulunduranlar ile muhtarlara,
    4.Bu Kanunun 31 inci maddesinde belirtilen Cumhuriyet savcılıklarına,
    bu maddede belirtilen idari para cezaları uygulanmaz.
    İşlemlerde kullanılan formların muhafazası
    Para cezası kararına ilişkin işlemleri kapsayan formlar her takvim yılı içinde tarih ve sıra sayılarına göre muhafaza edilir.
    "BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

TANIMA İŞLEMİ

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, madde 28- (1) Tanıma; babanın yazılı başvurusu üzerine mahkemede yapılmışsa mahkeme tarafından, notere başvurusu üzerine düzenlenen senetle yapılmışsa noter tarafından tanımanın yapıldığı tarihten itibaren on gün içinde nüfus müdürlüğüne bildirilir.

(3) Nüfus memuruna yapılan tanıma beyanı ise doğrudan aile kütüklerine tescil edilir.

(4) Tanınan çocuklar babalarının hanesine baba adı ve soyadı ile analarının kimlik ve kayıtlı olduğu yer bilgileri belirtilmek suretiyle tescil edilir.

Soyadı Nizamnamesi,
    Madde 15- Nesebi sahih olan çocuklar, babalarının soyadını taşırlar. Nesebi sahih olmıyan çocuklar, analarının soyadını takınırlar. Ancak bu çocuklar babalarının tanıması ile veya hakimin kararı ile babanın soyadını alırlar.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Yani şöyle yapacaksınız; çocuğunuzu doğuracaksınız. Nüfusa kaydettirirken babası ile evli olmadığınızı belirteceksiniz. Çocuğunuzun adını söyleyeceksiniz, soyadı sizin soyadınız olacak, anne adı sizin, baba adı sizin vereceğiniz isim (babasının adı) olacak. Çocuk sizin nüfusunuza kayıt olacak. babanın sadece ilk adı nüfus cüzdanında görünecek. Sonradan tanıma işlemi yapılabilir.

tigerboxer Misafir

Madem kararlısınız.. Bu olaylar olurken bebeğinizin babasının boşanmak istemeyen eşinin haberi olmamasına özen gösterin bence yoksa aksi taktirde adaleti arkasına alır ve ceza çekmeniz için haklı olarak her yolu uygular bir de onlarla uğrasmayın.
    Zor bir durum Allah yardımcınız olsun..

Nerede
    yok
    İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

ilahi adalet ergeç yerini bulur ya da adli adalet diye yazan bir bireyin şu durumdaki birine Allah yardımcınız olsun demesi ne tezattır yarabbi..!!
    yuva yıkanın yuvası olmaz.. zaman size çocuğun -eğer ki doğurursanız- isminin ne olacağını öğretecektir..

tigerboxer Misafir

Kesin bir karardan sonra doğacak bebeğin büyüdüğü zamanki psikolojisini düşünürseniz eğer bayanın nasıl zor durumlarda olacağını tahmin etmeniz lazımdı.

Yazımda acaba mutlakaa o yuvayı yıkmalısınız bu zor bir durumdur bunun için Allah yardımcınızolsun gibi bir ileti varda acaba biz mi göremiyoruz ? : S

Olaylara çok basit gözle düz mantıkla bakıp yanasıyorsunuz enteresanişler .ve sonrada bana sataşmalarda bulunuyorsunuz. Bu çok ayıp haksızlık ve büyük saygısızlıktır. Daha geniş çerçeveyle arastırırsanız görürseniz yaklasırsanız olaylara ne siz gerilirsiniz ne de baskasını gerersiniz düşüncelerinizle. Sağa sola saldırmaktan bayanları yadırgayıp küçümsemekten vazgeçin!
    Konu tigerboxer tarafından (21-09-2011 Saat 07:05:40 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    antalya
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı tigerboxer rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Kesin bir karardan sonra doğacak bebeğin büyüdüğü zamanki psikolojisini düşünürseniz eğer bayanın nasıl zor durumlarda olacağını tahmin etmeniz lazımdı.

Yazımda acaba mutlakaa o yuvayı yıkmalısınız bu zor bir durumdur bunun için Allah yardımcınızolsun gibi bir ileti varda acaba biz mi göremiyoruz ? : S

Olaylara çok basit gözle düz mantıkla bakıp yanasıyorsunuz enteresanişler .ve sonrada bana sataşmalarda bulunuyorsunuz. Bu çok ayıp haksızlık ve büyük saygısızlıktır. Daha geniş çerçeveyle arastırırsanız görürseniz yaklasırsanız olaylara ne siz gerilirsiniz ne de baskasını gerersiniz düşüncelerinizle. Sağa sola saldırmaktan bayanları yadırgayıp küçümsemekten vazgeçin!

teşekkür ederim.

ben asla karşı tarafa eşini boşada beni al demedim. yuva yıkmak içinde hiçbir zaman çabalamadım. bu çocuğu doğurmak istememde ona vicdan yapmak falan değil. bazı özel sağlık sorunlarım var. eğer kürtaj olursam daha anne olamama ihtimalim çok yüksek. herkes bilip bilmeden konuşuyo. ben benimle evlensin demedim zaten. ama bizim çabamız başından beri bu yöndeydi. tabi nasipse. şimdi anladınızmı enteresan işler. ben sadece o olmadan çocuğumu nüfusa nasıl kayıt ettireceğimdi. kimliksizmi olacaktı çocuğum. ve onun nüfusundada çıkmasını istemememdi. onuda abdullah bey açıklamış teşekkürler.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: