SGK'dan bir ilaç alındıktan sonra, aynı ilaçtan tekrar alabilmek için eskisinin bitmesi gerekmektedir.
Aldığımız ilaçların adları / ne zaman alındığı / ne zaman biteceği bilgilerine e-devlet'ten bakabiliyoruz.
Ancak bakmakla yükümlü olduğumuz kişilerin ilaçlarına bakamıyoruz.
Eşimin, çocuklarımın örneğin.
Eşim kendisi de bir e-devlet şifresi alıp bakabilir belki ama 18 yaşından küçük çocuklarımın ilaçlarını da göremiyorum, onlar şifre de alamazlar.
Bana göre mantıklı olan; bir SGK'lı e-devlet şifresi ile girdiğinde, kendi sigortası üzerinden sigortalı olmuş olan bakmakla yükümlü olduğu kişilerin (eş ve 18 yaşını doldurduğu halde okuyan çocuklar gibi) görebilmesidir.
18 yaşını doldurmuş çocukların ve eşinkilere bakılabilecek bir sitem kurulursa, hukuki açıdan sorun olabilir mi? Benim sigortamdan faydalandığına göre ve bunlar gizli bilgi sayılmayacağına göre (isteyen bir eczacı TC kimlik numarasını bildiği herkesin ilaçlarını görebiliyor) görebilmem çok mantıklı gibi geliyor ama işin hukuki yönünü bilmiyorum.

Niyetim "öneri" olarak bir kişinin, kendi SGK sından dolayı sigortalı sayılan herkesin ilaçlarını görebilmesi talebinde bulunmak. Hukuğa uygun olmayan bir öneride bulunarak en baştan reddedilmemesi için, önerimi sadece 18 yaşını doldurmamış çocuklar için yapabilirim.

Görüşünüz nedir?