+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: Boşanma, - Boşanmama

Boşanma, - Boşanmama Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Mar 2006
    Nerede
    ankara, Turkey.
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Boşanma, - Boşanmama

    [:am]son yıllarda boşanmalar arttı ve çok sanki kolay olmaya başladı benim eşim de boşanmak için dava açtı ve hayatında bir kadın var ben bunu tek bir şiirden başka ispat edemiyorum üstelik darp ve tehdit de var. evden uzaklaştırma cezası da aldı.ben savcılığa kendisini şikayet etmem sonucu da boşanma davası açtı. Ben bunları yeterince anlatamıyorum galiba. Yalancı ve taraflı şahitlerle geçimsizliğimizi ispatladı. Ben kendisinden düzelmesini istediğimi her seferinde kendisinden istememe rağmen geri adım atmıyor. Nafakayı beş aydır alamıyorum.Bağlanan meblağ bana bankadan çektirdiğinden çok az ve aldığımız arabaya o binerken hatta (şu an kiralamada ) yüklü para alırken ben borcunu ödüyorum. 9 yaşında oğluma bakıyorum, okutuyorum ve telefonla konuştum diye beni iffetsizlikle suçluyor yalancı şahitleri var. çok zor durumdayım nasıl haklı olduğumu anlatarak boşanmayı red ettirebilirim.Kadınla ilgili kuruluşlardan destek almak istiyorum[:wp]



    Hukuki NET Güncel Haber

    Boşanma, - Boşanmama konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma, - Boşanmama konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    3.628
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Deriz, yapmanız gereken şey kadın kuruluşlarından değil bir avukattan destek almanızdır. Çünkü bu bir davadır ve anladığım kadarı ile haklarınızı ve bu haklarınızı nasıl kullanacağınızı bilmiyorsunuz. Zaten başvuracağınız herhangi bir dernek de sizi bir avukata yönlendirecektir.
    Nafakanızı, icra kanalı ile tahsil edebilirsiniz. Eşinizin kusurlu olduğunu bilen tanıklarınızı dinletebilirsiniz.
    Ama herşeyden önce yapmanız gereken şey, sakinleşmeniz ve sağduyulu kararlar almaya çalışmanızdır. Bir yandan darp ve tehdite maruz kalıyorum, bunun için Savcılığa başvurdum ve ayrıca aldatılıyorum diyor, öte yandan, boşanma davasını nasıl reddettirebilirim diye soruyorsunuz. Sanırım, önce boşanmak isteyip istemediğinize karar vermeniz sizin açınızdan en sağlıklısı olacaktır.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Mar 2006
    Nerede
    ankara, Turkey.
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Eşim beni darp ve tehdit (dava devam oluyor)ettikten sonra başanma davası açtı demiştim, yalancı tanıklarla da başka bir insanla tel ile görüştüğümü ve kavgalarımızın mahallece dinledikleri konusunda şahitleri de var. Boşanmak için elinden geleni yapıyor. Hazmedemediği ben nasıl olur da onu savcılığa şikayet edermişim de evden uzaklaştırma aldırırmışım. Demekki haksız bulundu ama tek tanık 9 yaşında olan oğlumuz. Onu da annesi ayarlamış diyor. Evde yediğim dayakları(çok sık değil ama) oğlumuz görüyordu. Benim kavga sırasında bağırmalarımda bundan dı şahitlerin duydukları yani. )Dövülen insan bağırır ve küfür dahi edebilir can havliyle)nitekim ben de gücüm yetmediğinden bunları yapıyordum.Ama ileride olgunlaşır düşüncesiyle çocuğum var babasız büyümesin ben dul olmayayım diye boyun egdim.Alttan almaya çalıştım hep. Kendi ailesi de kendisine destek verince eşim iyice cozuttu.İşyerinde olan bayanla ilişkisi konusunda şahit bulamıyorum orada amir durumunda olduğundan bildikleri halde şahitlik yapmıyorlar. Sadece çalışan bir kişiyi yazdırabildim o da sadece söylenti duydum diyebilirmiş. Bu yeterli olur mu? Cebinden çıkan Aşk şiiri ni delil olarak koydum delil kabul edilirmi? Bayanın yeri değiştirildi bu bir delil olurmu? Boşanmanın reddini istedik ama, davada sunduğu şeylerde komşuların şahitliği kendisini destekliyor. Birinin özel işlerine yardımcı oluyor diğeri memuru yani yakın ilişkide olan menfaatleri olan şahitleri var.Bunu söylesem hakim kabul edermi? Çocuğun geçici velayeti bende ama bana dengesiz- psikolojisi bozuk çocuğa bakamaz diyerek, iffetsizlik yapar gibi güvensiz sözlerima ederek, çocuğu almaya dolayısıyla nafakadan kurtulmaya çalışıyor.
    Çocukla olan Şahsi münasebetlere gelmiyor(3-4 aydır) icraya para ödememek için, aldığında çocuğu ayarlamaya çalışıyor anne seni döver ileride başka insanlarla gezer başın belaya girer demiş 4320 ye muhalefet ettiğinde çocuğun okuluna gelerek görüşmüş hemde 3 kez. yine suç duyurusunda bulundum.Bir şey çıkarmı ceza ne olur? Kolaycık elini yıkar gibi boşanamktı amacı dava ne kadar sürer?Agustos 2005 de açıldı.Gönüllü boşanmam için psikolojik, fiziksel ve ekonomik şiddet uygulamasına rağmen yuvamızı dağıtma çocuğumuz var önemli sorunlarımız yok dediğimde yuvamı var zaten diye yanıt veriyorduki gönüllü boşanayım diye. Belki çok özel olacak ama ben onu sevmiştim. Şu an kendini borçlu göstererek nafaka ve tazminatı ödememek istiyor galiba. Beni maddi açıdan çok zor borç içerisinde bıraktı.Evimin kirasını zor karşılıyorum. 5 aydır nafaka vermiyor henüz alamadım. İtiraz ediliyor. Bu ikinci şahitlerin dinleneceği mahkeme olacak boşanma ne zaman gerçekleşir acaba?Maddi manevi tazminata çocuğum ve kendim için ihtiyacım var alabilirmiyim?Beni kusurlu göstermeye çalışıyor nasıl önlem alabilirim?Yardımlarınız için sonsuz teşekkürler...

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İstanbul, Turkey.
    İletiler
    3.628
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Deriz,
    Daha önce de belirttiğim gibi, öncelikle boşanma konusunda olumlu-olumsuz bir karar vermeniz lazım. Diğerleri zaten ardından gelecektir.
    Kavganın, şiddetin, ekonomik sıkıntıların, nefretin olduğu bir yuvanın, çocuğunuz için ne kadar sağlıklı bir ortam olduğunu da lütfen değerlendirmeye çalışın.
    Sorularınıza gelince; evet aşk mektubu, bayanın yerinin değiştirilmesi, vs. delil olur. Boşanmada eşinizin kusurunun sizinkinden fazla olduğu kanıtlanırsa eşinizden taminat almanız da mümkündür. Tanıkların onun çalışanı, vs olmasını dile getirmenizde fayda vardır.
    Çocuğunuzu görmemesi onun aleyhindedir. Tanıkların anlatımları velayetin kime verileceği konusunda belirleyici değildir. Mahkemenin takdir ettiği nafakayı icra kanalı ile almanız mümkündür.
    Boşanma davaları, anlaşmalı olmadığı sürece kolayca, el yıkar gibi bitmez.
    Sorularınızdan şu an bir avukatla hareket etmediğiniz sonucunu çıkarıyorum ve bu çekişmeli bir boşanma davası olduğu için size bir avukattan yardım almanızı öneriyorum.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Mar 2006
    Nerede
    ankara, Turkey.
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Merhaba!
    Eşimin açtığı boşanma davasında(sürüyor), Şu an bende olan geçici velayet ile 9 yaşında olan oğlumun velayetini babasının almak istemesinin nedeni tedbir nafakasına ödeyeceği paradır bir de beni ve ailemi yıpratmaktır. Bu kadar sudan sebeplerle işkenceler yapıp boşanmaya kalkan bir kişinin Çocuğu istemesinin başka bir nedenini bulamıyorum.Eşim anne sevgisinden mahrum büyüdüğü için mi artık bilemiyorum ama normalde çocuğunu kucağına alıp bile doğrudüzgün sevgisini gösterdiğini görmedim. Ben ise annesi olarak, 1 saat bile göremezsem özlüyorum hatta kokusunu herşeyini özlüyorum. Baba tam tersi yani. İlgisiz.Banada ilgisizdi. Çocuğun velayetini alıp bakamayacağını bildiği halde bu nasıl bir tutumdur anlayamıyorum. Boşanma davasında hakimin gözünü boyamak mı istiyor. Ben eşimle anlaşamıyorum çocuğumu istiyorum iyi babayım aslında gibi bir haklı neden göstererek galiba vicdanını rahatlatıyor.
    Sözün kısası ben çocuğumu ona vermek istemiyorum ama velayeti isteyen baba 3-4 aydır çocukla şahsi ilişki için gelmiyor. Acaba bir işler mi çeviriyor diye kuşkulanıyorum. O çok çabuk vazgeçmez çünkü. Çocuğu ayarlamaya çalışır ve çalıştıda. Ama çocuk onu istemiyor. Çünkü her defasında oğlumun yanında da dövüyordu. oğlum görüyordu.
    Mahkeme15 günde bir gün görüş verdi. İlk gelişlerinde icracı ve sosyolok bu işin icra ile ifasının yanlış olduğunu, hatta icraya vereceğini cocuğa harcasın gibi bir öneride bulundular. Ben güvenmediğim için kabul etmedim. İkinci gelişlerinde icracı kadın çocuğu bu şekilde gösterirsem suçlu duruma düşeceğimi, baba bu parayı icraya yatıramazsa çocuğun velayetinin el değiştirebileceğini, ödeyemediği takdirde bu parayı benden alacakları gibi bir sürü laflar etti. (Eşimle bir gün önceden görüşmüşler) Sosyolok sesini fazla çıkarmadı. Ama ben de bunun bir hakim kararı olduğunu çocuğu bu şekilde görmesinin daha iyi olacağını söyledim. Bana kağıt getirmedik unutmuşuz diye boş kağıda imza attırmaya çalıştı o icracı bayan. Ben kendisini şikayet etmedim. Ondan sonrada şimdiye kadar tekrar gelmediler. Acaba bir tezgat hazırlığımı var diye düşünüyorum. Çocugumu nasıl kaybetmem her türlü fırsatı bile değerlendiriyorlar.
    Benim işim gereği görevli olduğumda evdeki annem çocuğu teslim etse olurmu? Her zaman geldiklerinde ben annesi olarak bulunmak zorundamıyım?
    Çocuğumu bir gün bile evde hazır bulundurmasam velayetini alabilirmi?
    Sahte bir rapor tutup icracılarla birlikte (mesela evde bulamadık gibi vb..)bir şey ortaya çıkarmı? Bundan kuşkulanıyorum.
    Daha bana ne gibi şeylerle velayeti alabilir?
    İcracının söyledikleri doğrumu?
    Şahsi münasebet ile İcra sırasında gelen sosyoloğun ve icracının görevi tam olarak ne?
    Aile mahkemesindeki sosyolok ve pedagoğ ne işe yararlarve kriterleri nelerdir, psikolog gibi değerlendirmelerde bulunabilirler mi?
    Eşim ikna kabiliyeti fazla efendi görünümlü ve kariyer sahibi birisi konuştuğu kişileri fazlaca etkiliyor? Bir anne olarak nasıl bir tutum içinde olmalıyım? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
    Teşekkürler.


  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Jul 2005
    Nerede
    istanbul, Turkey.
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Merhaba Sayın Deriz, öncelikle size bir sey sormak istiyorum esinizin sizi aldattığını ve bunu bildiğinizi, dayak yediğinizi ve cocugunuzu size karsı doldurdugunu söylüyorsunuz peki hala neden davayı iptal ettirmeye calışıyorsunuz anlamadım. Diyelimki dava iptal oldu siz o zaman intikammı almıs olacaksınız yoksa mutlumu olacaksınız önce buna bir karar verin. Bosanmanın kolay olmadığını bu sitedeki diğer iletileri okusaydınız anlardınız Aile Mahkemeleri kurulduktan sonra hakimler eşlerden birinin bosanmayı istememesi durumunda bosanmaya değil ayrılığa karar verir. Ayrıca bir kadın olarak bir sürü hakkınız var bence bir avukat tutmalı ve danısmalısınız. Eger haklarınızı bilirseniz kocanız sizi yıldırma politikasına devam edemeyecektir.
    Allah yardımcınız olsun

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. [Boşanma davaları] Çekişmeli boşanma davasında hakaret mesajı boşanma için yeterli midir?
    Merhabalar. eşim boşanma davası açtı fakat ben eşimi çok sebiyorum, boşanmak istemiyorum. Çekişmeli şeklinde devam ediyor. İddialarında benim agresif...
    Yazan: Buseulu Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 12-05-2016, 10:35:30
  2. Kesinleşen boşanma davasından sonra tekrar boşanma davası açılır mı?
    Yargıtayın onaması sonucu tedbir nafakasından bozuldu boşanma davası kesinleşti şerh konulduktan sonra.Asliye Hukuk Mahkemesi görevsizlik kararı...
    Yazan: muratmurat1 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 12
    Son İleti: 07-06-2014, 13:05:02
  3. Yeni Mevzuat: Genel Boşanma Nedeni - Özel Boşanma Nedeni - Boşanma Nedenleri - 4721/m.161, 162/1, 163, 166/1
    Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz : İlgili veri linki - Konu: Genel Boşanma...
    Yazan: admin Forum: Mevzuata İlişkin Bilgi ve Yorumlar
    Yanıt: 0
    Son İleti: 24-12-2010, 20:23:33
  4. Bu olaylar boşanmama yeterli mi?
    Öncelikle bu siteyi hazırlayan üstadlara teşekkür ederek konuya girmek istiyorum. Bundan 3,5 ay önce bir tanıdık vasıtası ile tanıştığım biriyle...
    Yazan: avni2004 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 15-10-2008, 16:03:43
  5. 5 Yıl boşanmama cezası ve anlaşmalı boşanma
    Herkese merhaba,eşimle kaçarak 18 yaşını doldurmadan ailesinin izniyle evlendik.Kaçtığımızda ailesi tarafından savcılığa başvurularak tarafıma dava...
    Yazan: stamen Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 17-06-2007, 10:35:40

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.