Arkadaşlar daha öncede yazdım ama cevap alamadım. Bende bu bölümde tekrar sormak istedim. Şuçsuz olduğum halde böyle gösterilmek zoruma gidiyor. Ehliyetsiz olmam kazaya sebebiyet veriyorsa evet bende suçluyum. Ama ehliyet motoru sürmüyor bence. Yinede sizlere de danışmak ve hertürlü tavsiye ve yorumlarınızı dinlemek istiyorum.

Olayı kısaca anlatmam gerekirse şu şekilde;

Çift yönlü otoyola çıkan bir tali yoldan emniyet şeridine girdim. Burada seyir halindeyken yolun karşısındaki tali yola geçmek istiyordum. Bu arada gelen araç varmı diye arkama bakmak istediğimde üzerime gelen yarış motorunun ışıklarını farkettim. Arkamda bir arkadaşım oturuyordu.

Olaydan sonra kazanın çarpma etkisi ile karşı şeridin (tars istikamet) emniyet şeridine kadar sürüklenmişiz. Motorlar birbirine geçmiş. Ben kazadan hemen sonra kalkarak motorlara baktım arkadaşıma yardım ettim. Arkadaşım orta seviye yaralıydı. Bize çarpan kişi tüm elbiseleri tam teşizat olmasına rağmen baygın ve bilinçsizdi. Hastaneye götürüldük. Ben yatmadım. Arkadaşım 1 gün yattı. Bize çarpan kişi ise yoğun bakıma girdi.

Fakat karakolda bizim emniyet şeridini geçmediğimize dair ifade vermeme rağmen tutulan tutanak çıktığım yönünde olmuş. Bizim motorun sigortası yok ayrıca A2 ehliyet te yoktu. B sınıfı var. Şöyle bir bilgi aldık. Bizim ehliyetimiz olmasada tamamen suçlu sayılmıyormuşuz. Tamam ehliyetesizlikten suçumuz var ama kazayı biz yaptırmadık. Sebebiyeti biz vermedik. Emniyet şeridine motor girerek bize vurdu bunun suçu ona mı aittir. Bu konuda ne yapmamız gerekir bu iki suç sizce ayrımıdır? yardım ederseniz çok sevinirim..