+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.

Konu: AÖF tecili ile ilgili bilgi

AÖF  tecili ile ilgili bilgi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı AÖF tecili ile ilgili bilgi

87 doğumluyum, önlisans programını 2007 yılında bitirdim,
    2007 yılında aöf'e kayıt oldum 2008 ve 2009 senelerini hazırlık sınıfında geçirdim.
    2010 ve bu sene içerisinde 3 sınıftayım bugün bütlere girdim ama pek olumlu geçmedi.
    Şu anda 2 tane hazırlık sınıfından ve 3 adet de 3 sınıftan dersim bulunmakta.
    Eğer desleri veremezsem tecil işlemi yapılabilir mi?
    Bana söylenenler bir sınıfta 2 sene üst üste kaldığın zaman 3 sene tecil edilemediği yönünde.
    Ben şu anda bu derslerden kalsam okul yolu ile veya ben şubeye giderek tecil işlemi yapabilir miyim ,yoksa askerlik hazırlıklarına başlamalı mıyım
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hukuki NET Güncel Haber

AÖF  tecili ile ilgili bilgi konulu yargıtay kararı ara
    AÖF  tecili ile ilgili bilgi konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    izmir
    İletiler
    177
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Aöf tecili ile ilgili bilgi

ÖĞRENCİLERİN ERTELEME İŞLEMLERİ

Öğrencilerin askerlikleri 1111 sayılı askerlik kanununun 35/C maddesi ile belirlenen esaslar çerçevesinde;

Erteleme esasları :

Yurt içindeki öğretim kurumlarında okuyanların okula kayıtlarında bir defa, kayıtlı oldukları askerlik şubesine gönderilen öğrenci durum belgelerine istinaden, ilk olarak azami öğrenim süresi kadar daha sonra yıllık 29 yaş sınırına kadar ertelenmektedir.

Yurt dışındaki öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler için, her yıl bulundukları bölgedeki eğitim müşavirliği/ataşeliği veya konsolosluk tarafından düzenlenip, onaylanarak ilk seferinde derhal, takip eden yıllarda en geç o yılın 31 Ekim tarihine kadar kayıtlı askerlik şubelerine gönderilen öğrenci durum belgelerine istinaden, 29 yaş sınırına kadar (açık öğretim programlarında ayrıca, aynı sınıfta iki yıl üst üste kalmadıkları sürece) ertesi yıla bırakılmaktadır.

Nerede
    izmir
    İletiler
    177
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı deniz_c rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    87 doğumluyum...
    2010 ve bu sene içerisinde 3 sınıftayım bugün bütlere girdim ama pek olumlu geçmedi.
    Eğer desleri veremezsem tecil işlemi yapılabilir mi?...
    Bana söylenenler bir sınıfta 2 sene üst üste kaldığın zaman 3 sene tecil edilemediği yönünde.
    Ben şu anda bu derslerden kalsam okul yolu ile veya ben şubeye giderek tecil işlemi yapabilir miyim ,yoksa askerlik hazırlıklarına başlamalı mıyım
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    bu sene kalmazsan tecil de bir sorun gözükmemekte...ama kalırsan yukarda asalın(askerealma dairesi başkanlığı) kendi sitesinden kopy ettiğim yönergeye göre tecil ettiremezsin gibi görünüyor...okuldan alınan ek-c belgesini okulun veya kendin şubeye vermenin çok ta farklı bi yönü yok...yapman gereken tecil işlemine konu olan(sağlık,evlilik,tutukluluk vs...) bir belge şubeye vermen...eğer sınıfta kalmışsan diyorum...kalmamışsan tecil mekanizması işler gene....
    Konu izc tarafından (11-09-2011 Saat 18:02:18 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı izc rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    bu sene kalmazsan tecil de bir sorun gözükmemekte...ama kalırsan yukarda asalın(askerealma dairesi başkanlığı) kendi sitesinden kopy ettiğim yönergeye göre tecil ettiremezsin gibi görünüyor...okuldan alınan ek-c belgesini okulun veya kendin şubeye vermenin çok ta farklı bi yönü yok...yapman gereken tecil işlemine konu olan(sağlık,evlilik,tutukluluk vs...) bir belge şubeye vermen...eğer sınıfta kalmışsan diyorum...kalmamışsan tecil mekanizması işler gene....
    ilk önce cevapların için çok teşekkürler eğer kalırsak durum kötü,
    peki bir şey daha soracağım tecil işlemlerini sadece okul yolu ile mi yapabiliyoruz
    bugüne kadar hep okul yolu ile tecil oldu normal biri olarak tecil yapamıyor muyuz okulu katmasak .
    bir sorumda şu andaki kaydı silsem veya dondursam tekrar kayıt olsam tecil işlemi oluyor mu?

Nerede
    izmir
    İletiler
    177
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

önemli değil dostum...
    peki bir şey daha soracağım tecil işlemlerini sadece okul yolu ile mi yapabiliyoruz
    a)bugüne kadar hep okul yolu ile tecil oldu normal biri olarak tecil yapamıyor muyuz okulu katmasak .
    b)bir sorumda şu andaki kaydı silsem veya dondursam tekrar kayıt olsam tecil işlemi oluyor mu?
    a)sadece okul ile elbetteki yapmıyoruz...aslında ben yukarda genel olarak başlık halinde yazdım...ilgili kanunu kopy edeyim...:

Kanun No. 6217 Kabul Tarihi: 31/3/2011

MADDE 1- 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununun 47 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Askere sevk için çağrıldıkları halde;

a) Kendisinin tutukluluğu veya hükümlülüğü ya da herhangi bir resmi sağlık kurumu raporuyla belgelendirilmiş istirahat gerektiren hastalığı,

b) Ana, baba, eş, kardeş veya çocuğunun resmi sağlık kurumu heyet raporuyla belgelendirilmiş hayati tehlike içinde olduklarını gösteren hastalığı,

c) Sevkten önceki veya sonraki onbeş gün içinde ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin ölümü,

d) Sevkten önceki veya sonraki onbeş gün içinde kendisi veya ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin evlenmesi,

e) Sevkten önceki veya sonraki iki ay içinde çocuğunun doğması,

nedeniyle askerlik şubesine gelemeyecek olanlar, bu mazeretlerini kanıtlayan belgeleri askerlik şubesinde bulundururlar...

bu durumlarda da tehir sözkonusu ...ama sen de görüyorsun ki bunlar özel durum ve bunlar tehire neden olan eğitim gibi tehir edemezler...söz gelimi eğitim dediğim üniversiteyi lisans düzeyinde kazanan kişi asalın kendi sitesinde duyurduğu üzere 29 yaşın bitimine kadar ,yüksek lisans ve master yapanlar ise 35 yaşa kadar tecil olur...(ama senin durum gibi bazı istisnalar hariç...yani üniversiteyi ilk yılında kazanan elbette 29 yaşa kadar tecilli olamadığı gibi...)

b)en genel tehir nedeni olan eğitimi kaydı silerek yani bir anlamda iptal edersen seninde yönerge önünde şimdi...eğitim dışında yukarda yazdığım tehir için hangi mazerete giriyor durumun? dondursan da tehir nedeni olmaz ki...tersine senin öğrenci olman eğitimde olman gerekiyo...askerlik şubene gittiğinde sen ozaman okulda okumuyosun neden askere gelmiyosun demez mi?tehire neden olan bi durum olursa yukardaki gibi ozaman tecil elbet olur...her nekadar kalma durumun olursa devam etme halinde tehir olamasada sen gene kaydını kesinlikle silme yada dondurma derim...
    Konu izc tarafından (11-09-2011 Saat 19:46:05 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

b)en genel tehir nedeni olan eğitimi kaydı silerek yani bir anlamda iptal edersen seninde yönerge önünde şimdi...eğitim dışında yukarda yazdığım tehir için hangi mazerete giriyor durumun? dondursan da tehir nedeni olmaz ki...tersine senin öğrenci olman eğitimde olman gerekiyo...askerlik şubene gittiğinde sen ozaman okulda okumuyosun neden askere gelmiyosun demez mi?tehire neden olan bi durum olursa yukardaki gibi ozaman tecil elbet olur...
    Ama sonuçta sildirip tekrar aynı bölüm veya farklı bölüme kayıt olduğumda yeni bir öğrencilik olarak gözükmeyecek mi?
    Hani burada askerlikten kaçıyor gibi bir duruma düşüyorum ama benim maksatım aöf ile tecil olurken çalışıp dgs ile bilg. müh. geçmek az farkla bu sene kaçırdım benim bir sene daha tecil etmem gerekiyor bir sonraki dgs için bunun hiçbir yolu yokmudur?

Nerede
    izmir
    İletiler
    177
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sen kaydını alınca okulun senden yeniden kayıt olunca askerlik durum belgesi istiyor mu?

Nerede
    istanbul
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sen kaydını alınca okulun senden yeniden kayıt olunca askerlik durum belgesi istiyor mu?
    ister, benim aklıma şu geldi tecil süremden önce sildirip belge alırsam tekrar kayıt olabilirim diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama vede okulu sildirince benim tecil süremi etkilermi mesela 30 ekim ise benim tecil bitişi okulu sildirince bu tarih hala 30 ekim mi kalır sizce

Nerede
    izmir
    İletiler
    177
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

a)ister, benim aklıma şu geldi tecil süremden önce sildirip belge alırsam tekrar kayıt olabilirim diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama
    vede
    b)okulu sildirince benim tecil süremi etkilermi mesela 30 ekim ise benim tecil bitişi okulu sildirince bu tarih hala 30 ekim mi kalır sizce
    a)tecil sürenden önce kaydını sildirip bu arada tecil belgeni alıp kayıt yaparsın(ama aldığın belgendeki son tarih kayıt tarihlerini kapsamak zorunda)...çünkü nihayetinde askerlik durum belgesidir o...ama aof kaydı yaptırdıktan sonra okulun ek-c belgesi düzenleyip askerlik şubene gönderince şuben senin gene açıköğretim sistemi içinde tekrar okulu tecil etmeye çalıştığını görünce sorun çıkartabilir...eğer bir örgün eğitim olsaydı kesinlikle çıkarmazdı derdim veya dgs ile ister ikinci öğretim olsun çıkmazdı...hatta şimdilerde üniversitelerden bazıları eğitimi uzaktan vermeye başladılar...onda da sorun çıkmazdı...yani tecil süren bitiminden önce tecil kağıdındaki son tarih kayıt tarihlerini kapsıyorsa kayıt olmada sorun çıkmaz elbet ama kayıt olmak tek başına şimdi senin işini çözmeyebilir çünkü daha önceki iki sene aynı sınıfta kalma durumundan dolayı ...(ilk kez aof sistemine kayıt olsaydın gene sorun çıkmazdı...)bu arada allah büyük ...belki sandığın gibi değildir...geçmişindir...

b)bende okul sildirme işim olmuştu,bitirmeden...malesef okul sen kaydı sildirince askerlik şubene akabinde sildirdi şeklinde bildiriyor...aynı ek-c belgesini sen haberin yokken şubeye gönderdiği , bildirdiği gibi..öğrenci işleri denen memurlar zaten bu gibi evrak düzenlemeleri için var... yani anlayacağın elbetteki bu durumda 30 ekim olayı ortadan kalkar çünkü şuben senin tehire neden olan konunun artık olmadığını görüp ve hatta okulun kaydını sildiğin gibi akabinde şubene gelerek son yoklamanı olmanı bekler.anlayacağın biraz seri davranman gerekiyor..
    Konu izc tarafından (12-09-2011 Saat 18:20:28 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    izmir
    İletiler
    177
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

arkadaş ben bi yazı okudum...aklıma sen geldin...diğer siteden aldım buraya aynen kopy ediyorum...:

arkadaşlar bu askerlik konusunda bilgisi olan gerçekten paylaşsın 2 yıl üst üste kaldımı askerlik tecil edilmiyomu hadi edilmedi 1 yıl kaçak gezersem sonrada bir üst sınıfa geçersem tecil hakı doğuyormu yada 2 yıl üst üste kaldıysam gidip askerlik şubesine işte ben bir üst sınıfa geçeceğime dayir seneye bir yazı alırsam üniversiteden kabul ederlermi bilgisi olan paylaşsın yoksa kaçak gezecem 3 sınıfım tek dersten kalacam 2 yıl üst üste yardımcı olursanız sevinirim

14 Eylül 2011 11:43 hoca21

aynı şey başıma geldi 2 sene üst üste aöf de kaldım. daha sonradan askerlik şubesine gittim. bana ya kayıt sildirip tekrar aöf kayıt yaptıracaksın ya da askerlik kararı aldıracaksın dediler. bende askerlik kararı aldırırsam ne zaman giderim dedi. ağustos ayında gidersin dedi. ben ocak ayında başvurmuştum, bulunduğum yer ağustos ayında göndermekteymiş. bende askerlik kararı aldım aöf sınavlarına girdim ve Haziran ayındaki final sınavında 1 dersi geçerek 3 dersim vardı 3. sınıfta tek dersi geçince 4 sınıfa geçtim, sonra askerlik şubesine gittim geçtiğime dair belgeyi gösterim 1. yıl tecil yaptılar daha sonra şuan itibariyle 4 de bitti aralık kısa dönem gideceğim inş. yapacağın şey ya kayıt sildirip tekrar eğer yatay geçiş yaptıysan farklı bölüme kayıt yaptırabiliyosun. işletme okuyosan kayıt sildirip iktisada kayıt yaptıracaksın. ya da altta 2 ders bırakıp 4. sınıfa geçeceksin...

14 Eylül 2011 11:53katip67
    Konu izc tarafından (14-09-2011 Saat 11:24:24 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Aofe gecınce askerlık

onlisans bitirip acikogretime kayıt yapanların kredi borcu ertelenirmi

aöf dondurma tecil

okul dondurma tecil

Forum