+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: Limited Şirketinde Kalan Tek Ortak ve Müdürüm

Limited Şirketinde Kalan Tek Ortak ve Müdürüm Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Mersin
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Limited Şirketinde Kalan Tek Ortak ve Müdürüm

Hayatımın karardığı bu dönemde siz büyüklerimin önerilerine çok ihtiyacım var.
    Vereceğiniz cevaplar için minnettarım...

-Okul tatillerinde çalıştığım 2 ortaklı şirkette(X=%99 ve müdür, Y=%1 ortak) 2007'de Y ortağı işten çıkarıldı ve geçici olarak ortaklığı benim üzerime yapıldı.

-Israrlarıma rağmen bu pay üzerimden alınmadı 2008'de de müdür yapıldım.(X'in müdürlüğünün devamına Y nin şirketi borç ve taahüt altına sokmayacak konularda imzalama şeklinde ve bir süre belirtilmemiş)

-2009 da X bana şirketin kapatıldığını söyledi vergi dairesine sorduğumda resmen terk bilgisini aldım.

-2010 da X vefat etti ve mirasçıları redii miras yaptı.

-Bugünlerde evime gelen şirketle ilgili beyanname cezaları ve vergi borçlarından rahatsız olup araştırdığımda şirketin başka vergi dairelerinde ve ticaret odasında faal göründüğünü öğrendim.

-Sorumluluklarımı yeni öğreniyorum. Halen öğrenciyim, mal veya gelirim yok. Borçları ödeyecek veya şirketi kapatacak, muhasebeci veya avukata ödeme yapacak gücüm de yok.

-Ltd şirketlerinde X'in onayını almadan bir işlem yapamadığım gibi vefatından sonrada tek başıma bir işlem yapmakta yetkim olmadığı söylendi.

Muhasebeci borçlardan 10 sene kaçarak zaman aşımından bahsediyor.
    Ben hayatımın temelini atacağım bu dönemi kaçarak yaşamak istemiyorum.
    En az zararla ne yapmamı önerirsiniz...

Not: -Burada ticaret cahilliğimden faydalanıldı.
    -İmza için vekalet verecem diye müdürlük verildi.
    -Muhasebeci teyzemin arkadaşı olmasına rağmen imza sürküsünün bana zararı olmayacağını defalarca söyledi fakat şimdi inkar ediyor.
    -Şirketin tek gelir kaynağı X'in şahsı adına ait olan bir internet sitesidir.Bu site X'in çocukları tarafından reddi miras yapmalarına rağmen kullanılıyor ve yüksek kazançlar elde ediliyor.
    -X tüm mal varlığını çocukları veya başkaları adına alırdı ve yine çocukları tarafından vefatından sonra paylaşıldı.
    -Şirketin vergi ve SGK dışında borcu yoktur.

1-Notta bahsettiğim internet sitesini yetkilerini alabilirsem çalıştırıp borçları ödeme imkanım olacak. X' in mirasçısı kalmadığı için böyle bir hakkım var mıdır?
    2-Müdürlükten tek başıma istifa edip borçların sadece %1 inden veya ortaklıktanda istifa etme imkanım var mıdır?

Teşekkürler...

Hukuki NET Güncel Haber

Limited Şirketinde Kalan Tek Ortak ve Müdürüm konulu yargıtay kararı ara
    Limited Şirketinde Kalan Tek Ortak ve Müdürüm konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    istanbul
    İletiler
    82
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Limited Şirketinde Kalan Tek Ortak ve Müdürüm

Bu şirketin
    1. faal bir dükkanı varmıydı ?
    2. Kaç senesinde açılmış ?
    3. Kdv beyannamesi , muhtasar beyannamesi , kurumlar vergisi beyannamesi tarh-tahakkuk ve vergi dairesine bildirme ve bilanço esasına göre tutulan defterlerinin tutulması hangi muhasebecinin sorumluluğunda idi ? Muhasebeci şirkete bu yaptığı işler için ücret alıyormuydu ve bunun karşılığında şirkete makbuz ve fatura veya fatura benzeri bir evrak düzenliyormuydu.
    Muhtasar beyannamesinde muhasebeciye ödenen ücret için kesinti yapılıyormuydu ?

4. Şu an hala açık ise şirketin aylık kdv , 3 aylık muhtasar , senelik kurumlar vergisi beyannamelerini vergi dairesine kim düzenli veriyor ?

5. Şimdiye kadar hiç verilmemiş beyanname varmıymış ?

6. Şirketin başka vergi dairelerine kaydı var dediniz , normalde bir kayıt olur ve şube açılırsa , şubenin bulunduğu vergi dairesine şube açılış bilgileri verilir. Fakat şubenin vergi levhasında Şube olduğu belirtilir. Hesaplar gene şirketin merkezinden yürütülür ve vergileride şirketin merkezinin bağlı bulunduğu vergi dairesine verilir.

7. İnternet sitesinin domain sorgusu yaptığınızda domain kime ait , şirket üstüne mi , şahıs üstüne mi ?

8. Vefat eden ortağın çocukları neden reddi miras yapma gereği duymuşlar ? Başka yerlere borçlarımı vardır sence ?

9. Şirketin kapatıldığını söylemişler sana 2009 da ltd ler tasfiyeye sokulup kapatılabilirler. Kapatıldığına dair evraklar varmı ?
    Hiç bir vergi dairesi vergi borçları , beyanname vermemekten kaynaklanan cezaları , bağkurdan kapanış bilgileri olmadan kapatmaz.

Şayet şirket kapanmış ise maliye geçmiş dosyayı bir kontrol etmiştir ve gözünden kaçanlar vardır , biraz bunlardan ceza alalım , biraz vergi alalım diye bekliyor. Seni uzlaşmaya sokup biraz paranı almak istiyorlar.

Sen yukarıdakileri cevaplarsan bende sana , maliyeye git benim gelirim yoktur , şirketim kapanmıştır , başımdan bunlar geçmiştir diyeceksin uzlaşmaya girip tamamen olayı kapatacaksın.

Şirketin faaliyeti nedir , o internet sitesi nedir tam bilemediğimiz için kesin bir şey yazamıyorum.

Fakat gençlerede tavsiyem bilmediğiniz işlerde kalkıpta babanızda olsa , kardeşinizde olsa şirket ortağı olmayın. İşin aslı şirketin vergi borçlarından ortaklar payları oranında sorumludur. Muhasebeci varsa ve bu işten gelir elde edip şirkete makbuz , fatura kesiyorsa verilmeyen beyannamelerden de o sorumludur.

İlk 30 gün içerisinde verilen beyannamelere kesilecek özel usulsüzlük cezası 1/10 oranında uygulanır. Bu tutarı da VUK 376. maddeye göre 2/3 oranında ödeyebilirsiniz.
    İkinci 30 gün içerisinde verilen beyannamelere kesilecek özel usulsüzlük cezası 1/5 oranında uygulanır. Bu tutarı da VUK 376. maddeye göre 2/3 oranında ödeyebilirsiniz.
    Bu tarihlerden sonra verilecek beyannamelere kesilecek özel usulsüzlük cezasının tamamı uygulanır. Bu tutarı da VUK 376. maddeye göre 2/3 oranında ödeyebilirsiniz.

2011 yılında kanuni süresinden sonra verilen beyannamelere uygulanacak olan usulsüzlük cezası sermaye şirketleri ve 1. sınıf tüccarlarda 1.070,00-TL, 2. sınıf tüccarlarda 530,00-TL, bunların dışında kalan kurumlarda ise 260,00-TL’dir.

Fakat dediğimiz gibi genellikle bu tür vergi beyannamesi verilmemenin zamanları genellikle işyerinin çalkantılı dönemlerine , ortaklar ayrıldığı zaman veya ortaklardan birisinin sorumluluklarını bilmemesi , muhasebeciye ödeme yapmaması sonucu , muhasebecinin defterleri müşteriye geri vermesi sonrasına olan olaylardır.

Beyanname verilmemişse oralardan ceza geliyorsa muhasebicisi kim ise şirketin o zamanlar onunla konuşabilirsiniz.
    Fakat maliyede uzlaşmada baktı bunlar gerçekten gelir elde edememişler. Gel sana şu zamanlar için şu kadar uzlaşma yapalım derler bir toplam senin ödeme gücüne göre ceza keserler anlaşırsınız olay sonra şirket tamamen kapanır olay biter.

Gelir yoksa ne ile ödüceksiniz ki ? Zaten maliye uzlaşmacıları bir şirketin faso fiso şirket mi , naylon fatura kesen bir şirketmi , ciddi bir şirketmi olduğunu anlarlar ona göre davranırlar. Art niyetlileri vergi kaçırıp mal mülk edinenleri anlarlar.

Sorumluluğunu alamayacağınız işlere lütfen girmeyin.

Nerede
    Mersin
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Mahmut bey ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum.

Bu şirket Bitkisel ilaçlar üzerine kurulmuş bir şirketti ve yanlızca formalita icabı olarak 2002 den beri sürekli isim ve ünvan değişikliğiyle bugünlere gelmiş asıl kazanç şahsi internet sitesi üzerinden yapılmıştır ve şirketin %1 payı sürekli yeni elemanlara verilerek devredilmiş. Muhasebecilerde sık sık değişmiş son muhasebeci teyzemin arkadaşıydı ve zaten herşeyi onun yanlış bilgilendirmesi yüzünden üstlendim.Şimdi ortalıkta bir iş yeri yok şirketi küçük bir dükkana taşıyarak terk ettiler.
    Şirketin özel borçları yok fatura kesilmez vergi ile ilgilenilmezdi. Muhasebeci yeterince ödeme almadığı için işleri aksatıyormuş ödenen para kadar işlem yapıyormuş. Şirketin tüm belgeleri hala kendisinde alacağı olduğu için teslim etmemiş. Geçen hafta 2009 un 2.3. ve 4. ayları için beyaname verilmediği 1600 er lira ceza ve bir iki tanede ufak borç geldi. Bunların devamının gelmesinden endişeleniyorum. Ortaklığımın ilk yılında şirketin banka hesabı kullanılıyordu oradaki büyük mevlaların vergilendirilmemesi için veya farkına varılmaması için muhasebeci hiç bir şey kurcalamamı istemiyor şirketin tahır yöntemi ile kapatıyoruz demişti yani yoklamama memurları ofisi boş görünce zaman aşımıyla kapanacakmış 10 yıla kadar ama bana inandırıcı gelmedi ve 10 yıl boyunca kaçak gibi yaşamak istemiyorum.Şirketin son ismi ve internet adresi X' in ismi ve soyismidir.

Çocuklarının açık açık babalarının mal varlığını kullanmaya devam etmeleri ve sahip oldukları herşeyin babaları tarafından hediye edilmesi miras reddlerini iptal ettirir mi.
    Bu internet sitesinden günde minimum 5000tl kazanç sağlanıyor ve X' in şahsı adınadır.

Şirketle ilgilenen kimse yok şuan. Benimde ilişkim olduğu için ilişkimi kesmeye çalışıyorum.
    Bugünlerde cumhuriyet savcılığına durumu anlatarak mağduriyetimi dile getiren bir dilekçe vermeyi planlıyorum fakat tanıdıklarım olumlu bir sonuçtan ümitli değil.

Ben bu şirkette yanlızca kısa süreler çalışıp asgari ücret aldım. Şirketin değeri düşük yeni bir dükkana taşınması sırasında yoklama memuruna verdiğim imza dışında hiç bir yerde imza yetkimi kullanmadım.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

vergi ve sigorta borçları sizin müdür oldugunuz dönemde taahhuk etmiş ise , şahsınızla sorumlusunuz , eğer borcun oluştugu dönemde imza yetkilisi müdür değil iseniz sadece hisseniz oranında kamu borcundan sorumlusunuz ,

mirascılarla konuyu görüşün ,

bu durumda mahkeme kararı ile şirketin kayyım atanmak sureti ile tasfiyesinden başka bir çıkar yok gibi görünüyor

Nerede
    düzce
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İyi akşamlar.. Bende bir konuda danışmak istiyorum. Babamı 1999'da %50 hisseyle hem şirket ortağı hem de genel müdür yapılmış, bu durumdan yeni haberimiz oldu. işe alınma vaadiyle kandırılmış ve okuma yazmasıda olmadığı için ne gibi bir oyuna alet olduğunu anlayamadı. şu an vergi borcumuz olup olmadığını bilmiyoruz ama bu durumda ne gibi bir yol izlememiz gerekir, bu konudaki suçsuzluğumuzu kanıtlamamız kolay olur mu büyük sorunlarla karşılaşır mıyız? yardım ederseniz çok memnun olurum...

Nerede
    istanbul
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hayırlı geceler bir yazınızı okudum ve yardım almak istedim tabi vakiktinizi almaz ise ben 2003 ocak ayında gümrükleme şirketinde işe başladım her imzaladığımız evraklara bakmadığımız icin 2003 yılı aralık ayının 12.gunu şirkete %95 oranında ortak yapıldığımı 2008 yılında gelen tebligatla ögrendım.efendım vergı borcları ve zaı dedıklerı borclar 2003 yılının 3,4,5,6 aylarından gelıyor benımle bırlıkde ortak yapılan sahıs veaat etmıs duyduguma gore bu sahıs%5 ortak ve şirket temsili imza yetkisi,müdürlük yetkileri bu şahısta fakat borcların olustugu donemde ne ben nede bu şahıs şirkette bulunmuyorduk şirket müdürüde o dönemde benım basıma bu ıslerı acan mahalle komsumuz.Ben 2008 de vergi mahkemesine dava açtım durumumu anlattım fakat beni muhatap kabul etmedi mahkeme şirketi temsile yetkili mudurun acması gerekiyormus onuda bulamıyorum.tek ulasabıldıgım insan borcların oldugu donemdeki şirket temsilcisi ve müdür olan komşumuz.ben nasıl bi yol izlemeliyim saygılarımla

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

reddi miras imkanımız var mı

Forum