+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 12 ileti bulundu.

Konu: Evi terk eden eşe neden tedbir nafakası konur?

Evi terk eden eşe neden tedbir nafakası konur? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    138
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Evi terk eden eşe neden tedbir nafakası konur?

Eşim evi terk etti.3 ay sonra da boşanma davası açtı. Bunu kendisinden değil ,tesadüfen girdiğim e-devlet şifrem ile www.turkiye.gov.tr adresinden öğrendim.Bana tebligat gelmeden mahkemenin kalemine gidip dava dilekçesini aldım.Dilekçede avukatı 800 tl tedbir nafakası istemiş fakat hakim 500 tl koymuş.Daha hakim beni dinlemeden vermiş.Kanun böyle belki, adı üstünde ''tedbir nafakası''. Neyse. Eşim benle evlenirken işsiz ve annesi ile yaşıyordu.Evi terk edip gittiğinde de işsizdi.Sonuç olarak değişen bir şey yok.O halde hem evi terk eden hem de boşanma davası açan her kadına hakimler tedbir nafakası bağlar mı? Ben düz devlet memuruyum.Evim kira ve 600 tl.Elektrik su,mutfak vs. ucu ucuna yetiyor. Maaşım 1050 tl. Bunun dışında da 300-500 tl gibi mesai alıyorum.Ben mahkemeye salt 1050 tl maaş aldığımı ,evimin kira olduğunu ve mutfak,elektrik su vs. lerler ancak ucu ucuna maaşımın yettiğini söylesem yeterli olur mu? Mesaiyi söylemesem? Çünkü mesailer hep değişiyor, 100 de oluyor 500 de oluyor. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Hukuki NET Güncel Haber

Evi terk eden eşe neden tedbir nafakası konur? konulu yargıtay kararı ara
    Evi terk eden eşe neden tedbir nafakası konur? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    138
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Evi terk eden eşe neden tedbir nafakası konur?

En azından bir görüş bildirseniz?

İletiler
    138
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arkadaşlar dilekçede karşı avukat 'müvekkilim aşk evliliği yapmıştır' diyor ama sonda '800 tl nafaka arz ederiz' diyor.Hakim de 500 demiş. E madem aşk evliliği yapıldı, bu nafaka neyin nesi? Hakim tanıdık olabilir mi yoksa çok mu doğal böyle şeyler?

İletiler
    138
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hakimin koyduğu 500 liralık tedbir nafakası için kime nasıl itiraz edilir arkadaşlar?

İletiler
    138
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arkadaşlar 54 kişi okumuş kimse yazmamış.. Bu tedbir nafakası hukuksuz değil midir? Yargısız infazdan farksızdır. Çünkü bir taraf dinlenilmeden bu nafaka bağlanmaktadır.Mesela dilekçede dense ki ''kusurlu eşin aylık geliri 70.000 tl'dir bu sebeple 20.000 tl tedbir nafakası istiyoruz'' diye, hakim de 5.000 tl nafaka bağlasa fakat kusurlu eş diye tabir edilen kişi aslında 1000 tl'den bile az maaşa çalışsa ne olacak? duruşmaya kadar geçmişe yönelik nafaka ödenmek zorunda deniyor.. Kaçacağım valla bu ülkeden. Bir de kimse bu ülkede kadın hakkı yok demesin..Kadınların en fazla hakka sahip olduğu ülkedeyiz neredeyse.Şuna bak, evden kaç,dava aç,nafakayı kap.. ohh ne ala.. mahkemeler de sözde aile kurumunu koruyor. resmen eşin ayrı kalmasını teşvik ediyorlar.

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Karar normal.Önemli olan geçici olan tedbir nafakası değil bir ömür ödemenin söz konusu olacağı nafaka.Son zamanlarda çok sık(özellikle erkeklerin) boşanma, nafaka, tazminat içerikli yakınmalarını duyuyorum.Yazmayı düşündüğüm şeyler konuyla alakalı olduğu için buraya yazayım dedim.Bu ve buna benzer başlıkları okuyacak evlenmemiş genç arakadaşların hepsine bu sıkıntıların ders olması gerektiğini düşünüyorum.Bir çok kişi evlenmeyi ortak evde yaşamak için basit bir prosedür gibi görüyor ve birbirini, ailesini tanımadan, güven ve sevgi bağları oluşmadan balıklama evlilikler yapıyor.Masalsı bir aşk yaşarmışlarcasına yapılan şatafatlı düğünler ve hikayelerden sonra iki seneyi bile bulmayan bu birlikteliklerin sonu boşanma ve ayrılıklar oluyor(Son yıllardaki boşanma istatisliklerine bakın, rakamlar inanılmaz).Daha sonra özellikle erkek için zorlu süreçler başlıyor.Hayatı boyunca maaşının yarısını kendisini terkeden bir kadına ödemek zorunda kalanı mı arasınız yoksa güç bela aldığı evi eski eşine vermek zorunda kalanı mı.Bin bir iftirayla karakolluk olanlar, tazminat davalarıyla boğuşanlar ve daha neler neler.Boşanmada kadına karşı yapılan pozitif ayrımcılığı(bazı durumlarda gerekli tabi) artık bu işi düşünen herkez bilmeli.Hayatta herşey olabilir tabi ama siz genede evliliğin çok büyük sorumluluklar getirdiğini unutmayın.Ve sadece dış görünüşe bakarak veya o anki yoğun duyguların gazıyla olmıycak evlilikler yapmayın.Bedelini hayatınızla ödersiniz.Herkese iyi forumlar.

İletiler
    138
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Bill187 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Karar normal.Önemli olan geçici olan tedbir nafakası değil bir ömür ödemenin söz konusu olacağı nafaka.Son zamanlarda çok sık(özellikle erkeklerin) boşanma, nafaka, tazminat içerikli yakınmalarını duyuyorum.Yazmayı düşündüğüm şeyler konuyla alakalı olduğu için buraya yazayım dedim.Bu ve buna benzer başlıkları okuyacak evlenmemiş genç arakadaşların hepsine bu sıkıntıların ders olması gerektiğini düşünüyorum.Bir çok kişi evlenmeyi ortak evde yaşamak için basit bir prosedür gibi görüyor ve birbirini, ailesini tanımadan, güven ve sevgi bağları oluşmadan balıklama evlilikler yapıyor.Masalsı bir aşk yaşarmışlarcasına yapılan şatafatlı düğünler ve hikayelerden sonra iki seneyi bile bulmayan bu birlikteliklerin sonu boşanma ve ayrılıklar oluyor(Son yıllardaki boşanma istatisliklerine bakın, rakamlar inanılmaz).Daha sonra özellikle erkek için zorlu süreçler başlıyor.Hayatı boyunca maaşının yarısını kendisini terkeden bir kadına ödemek zorunda kalanı mı arasınız yoksa güç bela aldığı evi eski eşine vermek zorunda kalanı mı.Bin bir iftirayla karakolluk olanlar, tazminat davalarıyla boğuşanlar ve daha neler neler.Boşanmada kadına karşı yapılan pozitif ayrımcılığı(bazı durumlarda gerekli tabi) artık bu işi düşünen herkez bilmeli.Hayatta herşey olabilir tabi ama siz genede evliliğin çok büyük sorumluluklar getirdiğini unutmayın.Ve sadece dış görünüşe bakarak veya o anki yoğun duyguların gazıyla olmıycak evlilikler yapmayın.Bedelini hayatınızla ödersiniz.Herkese iyi forumlar.
    İlginize teşekkürler. Bu arada dava dilekçesiyle birlikte bana aynı anda verilen hakim kararı (daha beni bile dinlemeden nasıl karar verebiliyorsa artık) bana garip geldi.Karar kağıdının sol alt ve sağ alt köşelerindekatip ve hakimin sıfat ve sicilleri var sadece .mühür imza vs. yok.Ne iş anlamadım.

İletiler
    138
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arkadaşlar avukatın sunduğu boşanma dilekçesine karşılık hakimin anında ''500 tl nafaka'' bağlaması, yani beni daha dinlemeden bu kararı vermesi durumunu hakimden başka nereye-hangi merciye itiraz edebiliriz?

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Eşiniz evi terkettikten sonra 3 ay boyunca eşinizi aradınızmı ? Sordunuzmu ? Nerededir ? Kiminledir ? Ne yer ? Ne içer ? Kiminle yaşar ? Neden sizden gitmiştir ? evi neden terketmiştir ? Sebepleri neledir ? Evi terketmeke neyi hedeflemektedir ? Sizden ne istemektedir ?
    Az çok tanımışsınızdır ne yapacağını tahmin etmiş olmalıydınız yada siz ne yapmak istediğini merak edip sormalı soruşturmaıydınız. Bunları yaptınızmı ? Yaptıysanız perşembenin gelişini çarşambadan görmüşsünüzdür. Yok sormadıysanız, yapmadıysanız; demekki eşinizin evi terk edişi sizin işinize gelmiş, "adam sende " demişsiniz.
    Takip etseydiniz, eşinizle ve durumu ile ilgilenmiş olsa idiniz, zamanında yasal girişimlerde bulunmuş olsa idiniz bu gün gıyabınızda bu karar alınmamış olabilirdi.
    Kaleme gidip eşinizin dilekçesini de almış olmalısınız? Eşinizin boşanmaya dair iddiaları neler onlarıda yazarmısınız ? Ayrıca bir üyemizin de dediği gibi şu anki ödediğiniz tedbir nafakası, ödediğiniz miktardan daha fazlasının yoksulluk nafakası olarak ödenmesi ihtimalide var.
    Diğer yandan; sizin aldığınız maaş mesai vs bilgiler eşiniz veya avukatı tarafından mahkemeye sunulmuş olabilir. Kural şu; evli olsa idiniz eşinize bakacaktınız. Mahkeme süresince de evli olacağınıza göre eşinize bakacaksınız.
    Siz en kısa zamanda bir avukata görüşün ve maddi durumunuzu izah edip, mahkemeye karşı beyanda bulunarak nafaka miktarının yeniden belirlenmesini isteyin. Avukatınız dava dosyanızı inceler. size tebligat geldimi gelmedimi, sizin yerinize başkasımı teslim aldı tebligatı, yoksa eşiniz üçkağıt yapıp tebligatı size ulaşmadna kendisi yada bir yakınınamı aldırdı.
    Dava dilekçesinde ne gibi iddialar var, tanıkları kimler, vb. bilgileri öğrenin. Sonrada itiraz edersiniz. Olmadı hakimi reddedersiniz, daha olmadı hakimi Hakimler Savcılar Yüksek Kuruluna, Adalat Bakanlığına, Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine, (biraz daha abartalım) dahada olmadı Basına TV lere şikayet edersiniz.
    Ya da en kısa yoldan eşinize ulaşır onunla anlaşarak boşanmayı denersiniz. Zararın bir yerindne dönersiniz. Zarardan kar edersiniz.
    Geçmiş osun..
    "BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ
    NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET...

Nerede
    istanbul
    İletiler
    82
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arkadaşım ben sizin gibi insanları tebrik ediyorum. En azından çalışıyorsunuz. Boş gezmiyorsunuz.
    ssk avantajınız var.
    Kiranızı ödüyorsunuz 600 TL
    Elektirik ödüyorsunuz 100 TL
    Su ödüyorsunuz 40 TL
    Telefon ödersiniz cep -normal : 40 TL
    İnternet varsa onu ödeyebilirsiniz : 50 TL
    2 kişinin yiyecek-içecek-deterjanmasrafı aylık : 400 tl rahat bulur.
    Her ay 1 kere gezmeye gitseniz yol-gezme : 100 TL
    Ayda 1 tüp kullansanız : 64 TL

1.394 tl bunlar etti sadece.
    maaş zaten 1.050 diyorsunuz her ay mesailerden 400 kalsa bile

1.450 tl bir paranız oluyor. Yetmez işin aslı bu para.

Sigara içmiyorsunuz sanırım içmeye kalkarsanız 4,5 tl * 30 = 135 tl.
    Zorlanacağınız durumlar :
    Sağlıkla ilgili bir sorun olursa zorlanabilirsiniz.

Kışın sobaya kömür ve odun alımında ,

senelik giyimlerde ,
    ayakkabı alımlarında ,
    bayramlarda ,
    Her 2 senede bir badana ve boyada

Eşyaların yenilenmesi veya tamir edilmesi gereken zamanlarda ;

BEYAZ EŞYALAR
    243 Normal Buzdolabı
    244 No-Frost Buzdolabı
    245 Çamaşır Makinesi
    246 Bulaşık Makinesi
    247 Fırın
    248 Bütangaz Ocağı Set Üstü
    249 Fırınlı Ocaklar
    250 Klima
    345 Televizyon
    346 VCD-DVD
    ISITICILAR
    251 Soba
    252 Termosifon
    253 Şofben Elektrikli
    254 Kombi
    ELEKTİRİKLİ DİĞER EŞYALAR
    255 Aspiratör
    256 Elektrikli Süpürge
    257 Elektrikli Kesici vb. Aletler (Rondo, Mutfak Robotu)
    258 Elektrikli Küçük Ev Aletleri (Tost Makinası)
    259 Sıcak İçecek Makinaları (Su ısıtıcısı)
    260 Ütü
    261 Diğer Elektrikli Küçük Ev Aletleri (Elektrikli El Süpürgesi)

262 Ev Aletlerinin Tamiri (Malzeme ve İşçilik)

263 Cam Ev Eşyası
    264 Porselen Ev Eşyası
    265 Çelik Çatal Kaşık Bıçak vb.
    266 Çelik Mutfak Eşyaları
    267 Teflon Mutfak Eşyaları
    268 Plastik Ev-Mutfak Eşyaları
    269 Diğer Elektriksiz Ev Aletleri
    270 Pil
    271 Ampul
    272 Kapı vb. Aksesuarlar (Anahtar, Kilit)
    273 Soba vb. Aksesuar ve Malzemeleri

EV İÇİ MOBİLYA ÜRÜNLERİ
    220 Tek Masa
    221 Tek Sandalye
    222 Yatak Odası Takımı
    223 Yatak Tek Kişilik
    224 Yatak Çift Kişilik
    225 Yatak Bazası
    226 Genç Odası Takımı
    227 Oturma Odası Takımı
    228 Yemek Odası Takımı
    229 Kanepe
    230 Sehpa
    EV İÇİ KUMAŞ TÜRÜ EŞYALAR
    231 Halı
    232 Perde
    233 Tül
    234 Mefruşatlık Kumaş
    235 Yatak Örtüsü
    236 Uyku Seti
    237 Yorgan
    238 Battaniye
    239 Nevresim Takımı
    240 Yastık
    241 Havlu
    242 Dantel İpi

Bunlar ufak tefek gibi gözüküyor ama yetmiyor zamanla.

Birde çocuk olunca çocuk doğum masrafı , getir götür , bebekle uğraş maması bezi sütü ,

İşin içinde kirada olduğu için oradan bir sıkıntı var. O kira olmasa kendi daireniz olsa bu kadar sıkıntı çekmezdiniz. Aylık 1.500 o zaman bu bütün giderlere ve zamanla oluşacak diğer giderlerede aylıklara yayılarak yeterdi.

Tokinin yaptığı evlerden almak isteseniz ona bile para ayıramıyorsunuzki.

Babanız acaba sizi hiç düşünmedi bu çocuk ileride evlenir şuna bir arsa alalım kendine en azından tek katlı bir ev yapsın diye

Bu maaşla hali ile kadında kendine
    Süs eşyaları ,
    makyaj malzemeleri ,
    kolye ,
    bilezik ,

Daha iyi giysiler
    DIŞ GİYSİLER BAYAN
    157 Pardösü (Kadın için)
    158 Kaban (Kadın için)
    159 Pantolon-Ceket Takım (Kadın için)
    160 Tayyör (Kadın için)
    161 Etek (Kadın için)
    162 Pantolon (Kadın için)
    163 Hırka (Kadın için)
    164 Kazak (Kadın için)
    165 Gömlek (Kadın için)
    166 Tişört (Kadın için)
    167 Eşofman (Kadın için)
    168 Pijama (Kadın için)

İÇ GİYSİLER BAYAN
    169 İç Çamaşırı (Kadın için)
    170 Çorap (Kadın için)

Sizede lazım ayrıca
    senede bunlardan 1 tane almak.

DIŞ GİYSİLER ERKEK
    143 Palto (Erkek için)
    144 Kaban Anorak Tipi (Erkek için)
    145 Kaban Yünlü (Erkek için)
    146 Takım Elbise (Erkek için)
    147 Ceket (Erkek için)
    148 Pantolon (Erkek için)
    149 Kazak (Erkek için)
    150 Gömlek (Erkek için)
    151 Sweatshirt (Erkek için)
    152 Tişört (Erkek için)
    153 Eşofman (Erkek için)
    154 Pijama (Erkek için)

Parada temel ihtiyaçlara gidince extradan biraz daha rahat yaşamak biraz daha rahat alım yapmak için para kalmıyor.

Kadında zaten evde oturuyor. Otur otur canı sıkılıyor. Komşularına hava atmak istiyor. Onuda yapamıyor.
    Kadınların zaten tek derdi

yemekleri yap çayları yap
    bulaşık yıka
    Çamaşırları yıka
    Yerleri sil

ihtiyaçlar karşılandıktan sonra devamlı gezmek - eğlenmek - arkadaşlarına komşularına hava atmak vb dir.

Ülkemizde bu şartlarda en az 14 milyon aile bu şekilde yaşıyor.

30 bin kişi anca çok daha iyi şartlarda yaşıyor.

Acaba eşinize biraz daha iyi anlatsanız herkesin bu şartlarda yaşadığını , anlamaz mı olayı ?

Ama bana göre şehir içinde yaşanılıyorsa kadında çalışmalı eve ekmek getirmeli. Eşinizde çalışsa sorunlar azalacak. Hatta çocuk olunca anca eşinizle beraber kazandığınız para yetecek. Bizim buralarda bir çok tanıdık eşi ile beraber çalışıyorlar ve Mesela bir tanesinin 3 erkek çocuğu vardı bütün giderlerini karşıladıktan sonra hatta ev taksidine bile girdiler. Erkek çocuklarının düğünlerini yapıp evlendirdiler.

Kendileride emekli olunca köylerine gittiler. Oturdukları evleride ikinci erkek çocuğa bıraktılar. 2 erkek çocuk ve 3. erkek kardeşleri şimdi farklı işlerde çalışsalarda baba vasiyeti olarak 3. erkek çocuğa daire taksidine girdiler onuda ev sahibi yapıp evlendirip sonra herkes kendi yoluna ...

ama dediğim gibi siz çalıştığınız halde bu zorlukları çektiğiniz halde eşinizin bir işe girip çalışmaması hoş olmamış. Birde üstüne boşanıp kendine aylık nafaka bağlatıcak. Ne güzel memleket valla.

ŞArtlar belli severek evlendi isen şartları kabul etti isen kadında çalışacak.

Köyde olsa ne yapacaktı. Gene ev işlerini yapacak ve Erkek gene çalışırdı bir işte ,

kadın köyde olsa tarlaya gidecekti , Bahçeye ekim yapacaktı , ineklerin yemini verecek , sütünü sağacaktı , peynir yapacaktı.
    Gene bütün günü dolduran iş yapacaktı.

Çalışmayan bayanlar şehirde ne yapıyorlar

1. bulaşık : 30 dakika
    2. Yemek : 50 dakika
    3. Odaları toparla : 30 dakika
    Bitti başka bir şey yok.
    Hafta sonuda yer sil , cam sil bu başka bir şey yok ki.
    Bütün gün boş boş oturup televizyon seyrediyorlar , televizyon manyağı oluyorlar. sonra dizilerde o ihtişamlı yaşamları görünce herkesi öyle sanıyorlar durduk yerde hayıflanıp duruyorlar.

Halbuki beraber para kazansanız siz ona güzel hediyelerde alırsınız , gönlünüde alırsınız. Güzelde davranırsınız. annesine götürürsünüz gider gelirsiniz. Her daim olmasada daha mutlu olursunuz.

Eskiden bizde derdik kadın çalışmaz olmaz diye ama şehirde ise kocanın maaşı yetmiyorsa bir işe girip çalışması eve katkı yapması en doğrusudur.

Diğer türlü hem çalışma , hem bütün gün otur evde televizyon seyret , koca eşek gibi çalışsın. Koca işten gelincede surat somurt. Kocanın cinsel ihtiyacınıda giderme sonrada boşanmak iste ve birde her ay da nafaka iste .

İşin aslı sadece ekonomiye dayanıyor ve işin içinde sizden kaynaklanan başka hata yoksa yerden göğre haklısın arkadaşım.
    Adam gibi çalışıyorsun mesaiyede kalıyorsun evini geçindirmeye çalışıyorsun. Kadın hem çalışmayıp bu şartları beğenmiyorsa sen başka daha ne yapıcan ?

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

evi terk eden koca

kadın evi terk ederse nafaka alabilirmi

evi terk eden kadin nafaka alirmi

evi terk eden erkek

http:www.hukuki.netshowthread.php90464-Evi-terk-eden-ese-neden-tedbir-nafakasi-konur

erkek evi terk ederse

evi terk eden kocaya dava

evi terk eden kocadan nafaka talep edilebilinirmi

kendisibosanankadinanafakaverilirmi

evi terkeden kadın nafaka alabilirmi

evli erkek evi terk ederseevi terkeden kadın nafaka alabilir mievini terk eden kadına nafaka verilir mievi terk eden kadına nafaka verilir mievini terk eden kocaevi terkeden kocaevini terkeden kadın nafaka alabilirmievi terkeden eş nafaka alabilir mievi terkeden kadın nafaka alır mıterk eden kocakoca evi terk ederse kadın ne yapmalıevi terk eden kadınkoca evi neden terk ederevi terk eden adamevi terk eden kocayi dava etmek
Forum