Herkese mutlu günler.
Sorunum biraz karışık, umarım net bir şekilde anlatabilirim.
Öncelikle, şuan hakkımda "taciz" suçlaması ile polatlı sulh ceza mahkemesinde dava açılmış bulunmakta. Dava özetle; bir hanımefendiyi 18-19-20 ocak 2011 tarihlerinde telefon ve sms ile taciz etmekle suçlanıyorum.
Kovuşturma aşamasında adıma gelen tebligat ile bulunduğum yer karakolunda ifademi verdim. O tarihlerde tutuklu bulunduğumu ve fiziken böyle bir şeyi yapmamın mümkün olmadığını söyledim.
Ki söylediğim gibi suç tarihi sırasında tutuklu olarak ceza infaz kurumunda idim.

Konuyu araştırdığımda ise, adıma bir telefon bayiisi tarafından hat açılmış; muhtemelen bir başkasına satılmış ve bu hattı kullanan şahıs müştekiyi taciz etmiş. Buna benzer İstanbul Kadiköy C.Başsavcılığından da ifademin alınması için karakola gittim, konu ile ifademi verdim ve Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar geldi.

Fakat Polatlı'daki savcı, benim tutuklu bulunduğum gerçeğini görmezden gelerek ve ceza infaz kurumundan tutuklu bulunup bulunmadığım ile ilgili yazının gelmesini beklemeden iddianameyi hazırlamış, mahkemeye sunmuş ve hakkımda taciz suçlaması ile dava açılmış.

Öncelikle sormak istediğim şu ki; bahsi geçen davadan kuvvetle muhtemelen beraat edeceğimi düşünmekteyim.
1-Beraat kararını aldıktan sonra yeterli delil toplamadan işi mahkemeye atarak resmen "Git derdini mahkemede anlat" diyen savcı hakkında TAZMİNAT davası açabilir miyim? Yani direk savcının kendisine?. Bu konu ile ilgili Yargıtay'ın Sn. Nuh Mete YÜKSEL hakkında verdiği karar bir emsal oluşturabilir mi ? Sonuçta bahsi geçen konu çok aşağılayıcı, insan onurunu kırıcı bir durum ve nasıl ki suçlu cezasını çekiyorsa; savcının bu ihmali sonucu yaptırımlarına da katlanmasını düşünmekteyim.

2- Bahse konu GSM hattını açan bayii yi GSM operatörünün müşteri hizmetlerinden öğrendim. Bu bayii sahibi hakkında da dava açmak istiyorum. İznim olmadan kimlik bilgilerimi kullandığı gerekçesi ile. Bu davayı açarken vereceğim dilekçede dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? Dilekçemde ne gibi delil isteklerinde bulunabilirim? -GSM hattı açılırken yapılan sözleşmenin örneğinin GSM operatöründen istenmesi gibi-

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.