Merhaba ,

Ben internet üzerinden 19 haneli dijital pin kodu satışı yapmaktayım ( ön ödemeli kart ) müşterilerime pin kodlarını banka hesabıma havale yaptıktan sonra msn üzerinden iletmekteyim. Fakat bu işin
bazı kötü tarafları olmakta mesela 1 kötü niyetli kişi sahibinden.com da hesap açıp insanlara ürün satıyor gibi gösterip bizim hesabımızı veriyorlar bunu bilmeyen insanlarda bizim hesabımıza ürün alacağız diye para yatırıyorlar
sonrada aradaki bu kötü niyetli kişi gelip bize sizin hesabınıza para yatırdım diyip bizden ön ödemeli pin kodunu almaktadırlar. bir yönde kendisini göstermeden bizim hesabımızla dolandırıcılık yapıyorlar. bu işe başlayalı ben yaklaık 1 sene oldu
ve başıma ilk defa böyle bir olay geldi Garanti bankamıza 700 TL yatırdığını söyleyen kişi havale bilgilerini verip bizden 700 TL lik kod aldı. fakat hesaba parayı yatıran başkasıymış. dolayısıyla gerçek havale sahibi Garanti bankasını arayıp
durumu bildirmiş. Garanti bankasıda bunun üzerine benim hesabıma bloke koydu. bunu öğrendiğimde ne yapmam gerektiğini sordum ve paranın iade edilmesi gerektiğini söylediler. bende bir talimat yazıp parayı bankaya gönderdim ve parayı iade etmelerini söyledim.
ama buna rağmen hala blokemi kaldırmadılar. ben firma sahibi biriyim Garanti bankasından hergün 60-70 tane havale alıyorum yani satışlarımın büyük oranını garanti üzerinden yapıyorum ve bu bloke benim satışlarımı inanılmaz düşürdü.
size sormak istediğim bana sormadan sadece bir ihbarla benim hesabıma neden bloke koyuyorlar. hadi bloke koydular parayı iade etmeme rağmen neden blokeyi kaldırmıyorlar ? ayrıca sormak istediğim bankanın bu gibi durumlarda hesabıma
koyduğu blokenin yasal süresi nedir ne kadar daha blokeyi tutma hakları var. aslında olayda dolandırılan benim yani hem parayı iade etmek zorunda kaldım hemde pin kodum gitti. lütfen bana ne yapmam gerektiğini söylermisiniz.

Yasal olarak ne kadar daha blokeli tutma hakları var. ( paranın hesabıma geliş tarihi 23.08.2011 Bankanın bloke koyduğu tarih 25.08.2011 )

şimdiden yakın ilginize tşk eder. iyi çalışmalar dilerim