Öncelikle böyle güzel ve seviyeli bir site vasıtasıyla bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
6 katlı bir apartmanın 5. katında oturmaktayız. Üst kat komşumuz ev sahibi, karı, koca, 1 tane 5 yaşında çocukları olarak yaşamaktalar. Babaanne ile dedeleri de ayın 5 ayı falan onlarla yaşıyorlar, dğer zaman memleketteler.. İnanın artık yapılan gürültüden yılmış durumdayız. Defalarca iyi bir dille uyardık ama artık tahammül edilemez boyutlarda. Ben çalışan bir insanım zira babam da öyle. Haftasonları uyumak benim en doğal hakkım. Bu gürültü her gün oluyor, ama "özellikle Pazar günleri" tahammül edilemez gürültü yapıyorlar. Bu gürültü sabah saat 08.00 civarı başlıyor ve yaklaşık 13.00'a kadar sürüyor sonra gece 23.00- 01.00'larda yine devam ediyor. Yani çalışan bir insanın uyuması gereken saatlerde ses yapıyorlar.
Bir kere normal yürüme adetleri yok karı-koca ayaklarını vura vura yürüyorlar. Sürekli evde kapılar çarpılıyor, çocuğun yaptıkları hele tahammül edilemez. Sabahın 08.00'inde evde koşturmaca, çığlıklar, sürekli yere birşeyler vuruluyor, birşeyler çekiliyor. Bazen sussunlar diye duvara vuruyoruz onlarda karşılık verip duvarı yumrukluyorlar.. Çocukları evde top oynuyor. Bir kere çocuğun saçlarını kesip balkondan silkelediler, her yer kıl içindeydi gittik söyledik biz yapmadık, dediler. En üst katta oturuyorsun, başka kim yapabilir ki..
2 gün önce annem apartmanla ilgili bir konu için yukarı çıkmıştı, çocuğu da kapıya gelmiş "Ben birazdan evde top oynayacağım, duvara vurursanız kafanızı kararım."demiş. Hadi 5 yaşında çocuk ona kızılmaz zaten ancak ailenin tutumu dayanılır değil, bir kaç yıl önce artık yine avizeler sallanmaya başlayınca yukarı çıktım kapılarını çaldım, kapıyı açtılar beni görür görmez yüzüme kapattılar. Tekrar çaldım iyi bir dille anlatmaya çalıştım bağırdılar, o sırada 20 yaşında erkek kardeşim aşağıdan duydu, yukarı çıktı siz nasıl bağırısınız, dedi. Aramızda kavga çıktı.
Bir çözüm önerisi rica ediyorum, mahkemeye verilecekse tüm işlemleri yapmaya hazırım. Tutanak nasıl tutturabilirim. Bir de bu apartman aile apartmanı, sadece 3 daire akraba değil, yalancı şahitlik ederler diye korkuyorum çünkü geçen gün babam adamın en altta oturan kızkardeşine anlatmış durumu, bir kere de siz uyarsanız, demiş. Kadın da "Katlanacaksınız, yapacak birşey yok, demiş. Bu zihniyette insanlar daha ne söyleyeyim.
Bulunduğunuz yerdeki kolluk (polis veya jandarma) kuvvetine ya da zabıtaya yazılı olarak şikayette bulunun. Gereken idari cezanın verilmesini talep edin. Düzenlenen tutanaktan bir suret alın. Konu ile ilgili mevzuat aşağıdadır.
5326 sayılı Kabahatler Kanunu Madde 36 (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir. (3) Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Daha farklı yaptırımlar da olabiliyor değil mi? Sitede araştırdım birkaç bilgi buldum ancak tarihler eski, yönetmelik değişmiştir diye yeni konu açmak istedim
Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda hareket edersem ve devam ederlerse sonunda mahkemeye verebiliyorum sanırım.
Belirtmek gerekir ki,eğer kat mülkiyeti yasası kapsamına giren bir ana taşınmaza dahil bir meskende ikamet ediyorsanız kanımca bu doğrultuda alınacak önlemler ve hukuksal taleplerde özel-genel norm ilişkisi sebeiyle Kmk.md.18 ve ilgili hükümler asli olarak ileri sürülmelidir kanımca.Ayrıca muhtelif yargıtay içtihatlarında sözkonusu uyuşmazlıklarda yargısal tedbir alınması aşamasına bilirkişi tarafından desibel ölçümleri yapılmakta ve gürültü niteliğini taşıyıp taşımadığı saptanmaktadır.Ayrıca cumhuriyet savcılığına doğrudan Tck.md123 e dayanarak da şikayette bulunabilirsiniz.Bir perspektif oluşturması dileğiyle Yargıtay içtihadına yer veriyorum incelemeniz için.İyi günler dilerim.
T.C.
YARGITAY
18. HUKUK DAİRESİ
E. 2004/7789
K. 2004/9967
T. 21.12.2004
• TAHLİYE TALEBİ ( Kiracının Bağımsız Bölümünde İşçilerini Barındırdığı ve Bu Kişilerin Binaya Rahatsızlık Verdiği İddiasına Dayalı - Rahatsızlık Veren Eylemler Tespit Edildiğinde Gerekli Önlemlerin Alınmasına Karar Verilmesi Gerekirken Davanın Reddinin İsabetsiz Olduğu )
• KİRACININ APARTMANDA OTURANLARI RAHATSIZ ETMESİ ( Rahatsızlık Veren Eylemler Tespit Edildiğinde Gerekli Önlemlerin Alınmasına Karar Verilmesi Gerekirken Davanın Reddinin İsabetsiz Olduğu - Tahliye Talebi )
• KAT MÜLKİYETİNDE BAĞIMSIZ BÖLÜMÜ KULLANANLAR ( Eklentileri ve Ortak Yerleri Kullanırken Doğruluk Kurallarına Uymak ve Diğerlerini Rahatsız Etmemek Zorunda Olduğu - Tahliye Talebi )
634/m.18,33
ÖZET : Gerek kat malikleri ve gerekse bağımsız bölümü her ne sebeple olursa olsun sürekli biçimde kullananlar, bağımsız bölümü, eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kurallarına uymak ve diğerlerini rahatsız etmemek zorundadır. Eldeki davada, kiracı olan kişinin bağımsız bölümünde işçilerini barındırdığı ve bu kişilerin binaya rahatsızlık verdiği iddia edilmiştir. Rahatsızlık veren eylemler tespit edildiğinde gerekli önlemlerin alınmasına karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile davanın reddi isabetsizdir.
DAVA : Dava dilekçesinde, apartmanda oturanları rahatsız eden davalının mecurdan tahliyesi istenilmiştir. Mahkemece davanın reddi cihetine gidilmiş, hüküm davacılar vekili tarafından temyiz edilmiştir. Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
KARAR : Dava dilekçesinde, davalının kullandığı bağımsız bölümünde işçilerini yatırması ve bu işçilerin diğer bağımsız bölümlerde oturanların kapı zillerini çalmaları ve aralarında yaptıkları yüksek sesli konuşmalarla apartman sakinlerini rahatsız ettikleri ileri sürülerek sözü edilen rahatsızlıkların giderilmesi açısından davalının bu bağımsız bölümü boşaltmasına ( tahliyesine ) karar verilmesi istenilmiş, mahkemece tahliye koşulları bulunmadığı gerekçesi ile dava reddedilmiştir.
Kat Mülkiyeti Yasası'nın 18. maddesi hükmüne göre kat malikleri gerek bağımsız bölümlerini gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kurallarına uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla karşılıklı olarak yükümlüdürler.
Aynı maddenin ikinci fıkrası hükmü uyarınca da kat maliklerinin borç ve yükümlerine ilişkin olan hükümler bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir biçimde sürekli olarak yararlananlara da uygulanır. Somut olayda davalının kiracı sıfatı ile oturup kullanmakta olduğu 3 nolu bağımsız bölümde işçilerini barındırdığı, bu işçilerin diğer bağımsız bölümlerde oturanlara rahatsızlık verdiği ileri sürüldüğüne göre, mahkemece yapılacak inceleme ve tarafların gösterecekleri delillerin toplanması sonucu rahatsızlık verici eylem ve davranışların varlığının saptanması durumunda Kat Mülkiyeti Yasası'nın yukarıda sözü edilen 18. maddesi ve 33. madde hükümleri çerçevesinde diğer bağımsız bölümlerde oturanları rahatsız edici eylemlerin giderilmesi konusunda gerekli önlemlerin alınmasına; böyle bir durum söz konusu değilse ancak davanın reddine karar verilmesi gerekirken, rahatsızlık konusunda herhangi bir inceleme ve araştırma yapılmadan eksik inceleme sonucu davanın reddine karar verilmesi doğru görülmemiştir.
SONUÇ : Bu itibarla yukarıda açıklanan esaslar göz önünde tutulmaksızın yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsiz, temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde olduğundan kabulü ile hükmün HUMK'nun 428. maddesi gereğince BOZULMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde temyiz edene iadesine, 21.12.2004 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Kapının önüne arabasıyla geldikten sonra inip zile basmak ya da kapıyı vurmak yerine kornaya basarak mahalleyi ayağa kaldırmak da "gürültü" sınıfına girer mi?
Eğer bu da bu sınıfa giriyorsa, cezanın tahsil edilebilmesi için ne yapılmalı? Nasıl ispatlanacak? Nereye bildirilecek?
Kapının önüne arabasıyla geldikten sonra inip zile basmak ya da kapıyı vurmak yerine kornaya basarak mahalleyi ayağa kaldırmak da "gürültü" sınıfına girer mi?
Eğer bu da bu sınıfa giriyorsa, cezanın tahsil edilebilmesi için ne yapılmalı? Nasıl ispatlanacak? Nereye bildirilecek?
1 ayda 1 veya 2 kere yapılıyorsa pek fazla olayın üstüne gitmenize gerek yok. Senede en fazla 24 kez yapar ve katlanabilecek durumdur. Fakat bu olay 1 ayda 15 kez yapılıyorsa olay artık kastı aşar ve ilgili kişiyi güzelce ikaz etmeniz gerekir.
İkaz sonucunda dayılanma veya kavga olacaksa hiç konuşmayın ve direk ilçenizin bağlı olduğu polis karakollarına durumu bildirin.
Bu birazda o araba ile gelip zile basmak yerine kornaya basan kişinin bilinçsiz davranışı ile ilgilidir. Ben sizi psikolojik olarakta anlıyorum. O korna sesi size sanki bir meydan okuma gibi algılıyorsunuz , fakat bu olay size karşı bir meydan okuma değil , ilgili kişinin bilinçsizliği , cahilliğidir. Normal bir insan tabiki korna ile basıpta binadaki akrabalarını , arkadaşlarını veya ailesini çağırmaz.
İlgili kişide yaptığının farkında değil ve çevreye verdiği psikolojik zararın farkında değil.
Bilmiyorlar işte öğrenecekler , zamanla.
Herkes biraz birbirinin hakkına töleranslı olsa , çevresine saygılı olsa empati yeteneği olsa ülkemizde 114 bin kişi cezaevine girmezdi.
Ülkemizde sorunları konuşarak çözme yeteneğimiz gerçekten az. İnşallah daha iyi seviyelere geleceğiz ve herkes birbirine ilk önce insan olduğu için sokakta çöp toplayan , kağıt karton toplayan bir insan bile olsa karşısındakinin varlığına saygı duymasını öğrenecek.
Sertlik sertlik getirir , tatlı dil tatlı dil getirir diye düşünüyoruz.
Tabiki en güzeli bahçesi olan çift katlı çocuklarınızla beraber yaşayacağınız evinizin olması , komşularınızında anlayışlı , hoşsohbet insanlar olması ama ....
Malum ekonomik durumlar....
Her canlı çevresine ayak uydurmak ve uyum sağlamak için araştırıcı olmalıdır. Uyum sağlamam diyorsa iş kavgalara - yaralamalara ve hatta ölümlere kadar gider birisi cezaevine , birisi mezara gider , iki tarafında geride kalanlarıda varsa çocukları ,eşleri aç sefil olurlar , daha iyi yaşayabilecekken uzun süre kötü koşullarda yaşam mücadelesi verirler , olacağı o olur başka bir şey olmaz.
Bedelini ödemek kaydı ile ve o bedeli göze alıyorsa , her insan , iki tarafta her istediğini yapmakta hürdür.
,
evde gürültü yapmanın cezası,
apartmanda gurultu yapmak,
http:www.hukuki.netshowthread.php90007-ust-Kat-Komsudan-Asiri-Gurultu,
üst kattaki komşu nasıl rahatsız edilir,
komsudan gelen gurultu,
üst kat gürültüsü,
gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir,
ust komsu cok ses yapiyor,
gurultu yapan ust komsu,
üst kata nasıl gürültü yapılır,
ust komsudan gelen sesler,
apartman gürültü yönetmeliği,
üst kattan gelen gürültü,
üst kattaki komşu gürültü yapıyor,
komşuyu rahatsız etmenin cezası 2013,
üst komşu nasıl rahatsız edilir,
üst komşunun gürültüsü
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku