1- Vakıfbank müşterisi iken kredi kartı borcumdan dolayı icra takip işlemi başlatıldı ve 2004 Aralık ayından bu yana maaşımdan tahsil ediliyor. Yeni çıkan Kredi KArtları Kanununa göre borcumun tekrar yapılandırılması için bugün (10.03.2006) Tokat Vakıfbank şubesine gittim ve kanunun yürürlüğe girmediği söylendi ve geri döndüm.
Yürürlük
MADDE 49 - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
demiyormu. Kişilere göremi kanun yürürlüğe giriyor.
2- Borcun hesaplanmasında Son Dönem Bakiyesi baz alınarakmı borç yapılandırılıyor, yoksa temerrüte düşüp bileşik faiz uygulandıktan sonraki rakam üzerinden mi hesaplanıyor.
İki arkadaşın borç yapılandırmasını gördüm ve %143 bileşik faiz uygulandıktan sonraki borç üzerinden yapılandırılmış. Bu yasalmı. Yasal olmadığı kanunda belirtiliyor.
GEÇİCİ MADDE 4
Temerrüt tarihindeki ana para borcu kart çıkaran kuruluş tarafından kart hamiline o tarihte gönderilen son dönem borcunda belirtilen toplam borç tutarıdır.
Kredi kartı borçlusunun bu maddenin birinci fıkrasına uygun olarak alacaklıya müracaat etmesi ve yapılan ödeme plânı doğrultusunda taksit tutarlarını ödemesi şartıyla, halihazırda yapılmış işlemler baki kalmak kaydıyla icra işlemleri durur, İcra ve İflas Kanununda belirtilen süreler işlemez.
3- 1000 YTL son dönem borcum iken icra ve temerrüt uygulandıktan sonra 2669 YTL olan ve 1670 YTL sini ödediğim borcum yeniden yapılandırıldığında ne kadar daha ödemem gerekiyor. Eğer fazla para ödedi isem bunu zaten geri alamayacağım.
GEÇİCİ MADDE 4
İşbu geçici madde Kanunun yürürlüğe giriş tarihinden önce yapılmış ödemeleri geri isteme hakkı vermez.
diyor. Banka yukarıda belirttiğim gibi %143 bileşik faizden sonraki borc üzerinden taksitlendirme yaptığında aynı şekilde kanunu yok sayarlarsa
aynı madde de
Kredi kartı borçlusu bu ödeme plânına karşı ancak, plân doğrultusunda ödeme yapmak ve ödemelere devam etmek koşulu ile itiraz yoluna başvurabilir.
benim itiraz ve kabulü sonrasına kadar ödediğim bütün paralar kül olup gidecek. Ödediğimiz parayı geri alamayacağımızı bildiklerinden aynı şekilde yanlış hesaplama yapabilirlermi.
bize bu kadar insafsız olan yasalar bankalara da aynı şekildemi davranıyor. Yoksa yaptıkları yanlarına kar mı kalıyor.
Herhangi bir kurumdan bir kişi çıkıpta örnekler ile bu insafsızlara ne yapacakları öğretilemezmi.
yukarıdaki yazının aynısını BDDK ya gönderdim ve 5 gün içinde gönderilen cevap :
BDDK.HUK.Ş.555-10
Sayın, ........................
E-posta yazınız tetkik edilmiş olup, 1.3.2006 tarih ve 26095 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5464 sayılı Banka kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun geçici 4 üncü maddesi; "Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle, kendisine dönem sonu borcunun ödenmesi için ihtar çekilmiş veya haklarında icra takibi başlatılmış ya da 31/1/2006 tarihine kadar temerrüde düşmüş olan kredi kartı borçluları, altmış gün içerisinde ilgili kredi kartı veren kuruluşa veya avukatına yazılı olarak, güncel tebligat adresi de belirtmek suretiyle müracaat ederek, borçlarını taksitle ödemek istediklerini beyan etmeleri halinde, düzenlenecek ödeme plânını imzalamaları ve ilk taksiti de peşin ödemeleri şartıyla kendisine bildirilen son dönem borcu tamamen tahsil edilinceye kadar yıllık % 18 faiz oranı üzerinden hesaplanacak borç tutarını; icra takibine konu olmuş ise takip, dava masraf ve harçları, vekâlet ücreti ile birlikte onsekiz eşit taksitte ödeme hakkına sahip olurlar.
Temerrüt tarihindeki ana para borcu kart çıkaran kuruluş tarafından kart hamiline o tarihte gönderilen son dönem borcunda belirtilen toplam borç tutarıdır.
Kredi kartı borçlusunun bu maddenin birinci fıkrasına uygun olarak alacaklıya müracaat etmesi ve yapılan ödeme plânı doğrultusunda taksit tutarlarını ödemesi şartıyla, halihazırda yapılmış işlemler baki kalmak kaydıyla icra işlemleri durur, İcra ve İflas Kanununda belirtilen süreler işlemez.
Kredi kartı borçlusu bu ödeme plânına karşı ancak, plân doğrultusunda ödeme yapmak ve ödemelere devam etmek koşulu ile itiraz yoluna başvurabilir.
İşbu geçici madde kapsamında yeniden yapılandırılan borçlarda, borçlunun yapılandırma öncesi dönemde borca vaki itirazları ortadan kalkar. Ödeme plânı uyarınca son taksitin de vadesinde ödenmesi üzerine icra takibi sona erer.
Taksitlerden herhangi birinin vadesinde ödenmemesi halinde bu madde ile sağlanan haklar ortadan kalkar ve bu Kanunun 26 ncı maddesinde belirtilen gecikme faizi üzerinden mevcut icra takip işlemlerine devam edilir.
İşbu geçici madde Kanunun yürürlüğe giriş tarihinden önce yapılmış ödemeleri geri isteme hakkı vermez." hükmünü amirdir.
Ayrıca, Kanun'un tanımlar başlıklı 3. maddesi (n) bendinde de Dönem Borcu tanımlanmıştır.
Diğer taraftan, Yasanın 44. maddesinde yapılan atfa binaen, Kanunun uygulaması ile ilgili uyuşmazlıkların kart hamilinin tüketici olması halinde Tüketici Sorunları Hakem Heyetinde ve/veya Tüketici Mahkemesinde çözümleneceği hüküm altına alınmış olup, yasanın uygulanması konusunda ilgili banka ile aranızda uyuşmazlık olması durumunda, belirtilen makam ve mercilerden istihsal edilecek karar uyarınca işlem tesis edilmesi gerektiği tabiidir.
Sanırım bunlar kimseyi kaale almıyor. Haftaya gel diyen hanımefendi bugün tekrar haftaya diye salladı. ilk gitmemde dikkate almadıklarından 200 ytl maaşımdan kesildi boşyere. bu kez yine kesilirse ne anlamı kaldı bu kanunun yahu. 200 ytl zarardayım. ikinci 200 de gidecek sanırım.
bu konuda ne yapabilirim en azından bir fikir verin.
Sayın arkadaşım benim başımda da aynı tür bir olay vardı yani kanundan önce icra müdürlüğünden maaşımın kesilmesi için yazı gelmişti şirkete, ben de muhasebeciye cevap vermemesini çok sıkışırsa işten çıktı falan demesini söyledim yani 3 ay ödeme yaptırmadım.
Kanun çıkınca banka avukatına dileçe verdim ve anapara borcumun 5464 sayılı kanun uyarınca 18 taksit ve 18 ayda ödenmesi için başvurdum. Avukatlar yeni bir plan oluşturdular ve daha önceden 6500 YTL olan toplam borcumu toplam 4600 YTL ye düşürüp 18 eşit taksit yaptılar.Aynı dilekçenin kopyasını da icra dosyasına koydum.
Bu arada son dönem ekstra bocum da 3000 YTL idi üzerine 1000 YTL icra masrafı 600 YTL de faiz kondu
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku