Okuduğun üniversitede bazı öğrencilerin notları otomasyon sistemine girilerek değiştirilmiş. Notları değişen öğrenciler arasında ben ve arkadaşım da varız. Bugün polisler çalıştığımız yere gelip bilgisayarlarımıza el koydular. Bu süreç sırasında çok agresif ve şuçlayıcı bir tavırla hareket ettiler ve bilgisayarlarımızı ne zaman alacağımız ile ilgili bir bilgi vermediler.

Bize TCK 243 ve 244'den soruşturma açıldığını söylediler. Şimdi durum şu:

• Ben polislere kimlik bilgilerini sordum ancak "Şüphelisin otur oturduğun yerde, ismimi ne yapacaksın" şeklinde bir tepki ile karşılaştım
  • Polislerden beni suçladıkları bu şuç ile ilgili belgelerin bir kopyasını istedim veremeyeceklerini söylediler.
  • Polislere bir avukatı arayıp danışmak istediğimi söyledim; ancak mobil telefonumu zorla kapattırdılar ve arama yapmama izin vermediler.
  • İlgili mahkeme kararını bana göstermediler.

İşim bilişimle ilgili olduğundan bilgisayarımın onlarda olduğu her dakika maddi zarara uğramaktayım. Son olarak, alınan bilgisayarıma onların birşeyler yerleştirmeyeceğinden nasıl emin olacağım? Zarfları kapatmadılar, HASH değeri saklamadılar...

Ayrıca bu konuyla ilgili bir avukat tutmam gerekir mi?
Yardımınız için teşekkür ederim.