değerli dostlarım ben textil işletmecisiyim işletmemde işim gereği çalışan personelimin işletmeye ait araçları sürekli kullanması gerekiyor yaklaşık 6 yıl kadar önce personelimin kaza ve dikkatsiz kullanımları sonucu sık sık zarara uğradığım için araçlarımın tamirini yapan bir dostuma şikayette bulunmuştum tamirci bana nasıl olsa alıp satmak gibi bir niyetin olmayacağına göre istersen sana hasarlı bir araç alıp onu toplayalım bu şekilde hem aracı ucuza mal etmiş olursun hem de aracın başına gelecek maddi zararlardan dolayı fazla sıkıntı çekmezssin diyerek beni bu şekilde bir araç almam ve kendisinin de bu aracı tertemiz toparlayarak kullanılmaya hazır hale getireceği konusunda teşvik etti
Ben bu konular hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığım için menfaatlerimin korunduğunu düşünerek tamircinin bu teklifine sıcak baktım tamirci yurt dışından tır şoförleri aracılığı ile uygun fiyata ve yasal olarak hurda araç parçaları temin edebildiğini böylece bu parçaları kullanmak suretiyle aracımı toparlabileceğini söyleyince bu duruma daha güvenle baktım ve kabul ettim bunun üzerine tamircim kendi parçalarına ve benim aradığım özelliklere uygun olduğuna kanaat getirdiği bir aracı oyak sigortadan ihale ile satın aldı ihale bedelini ve masrafları bana ilettiği banka hesaplarına yatırmamı söyledi ben de aynı şekilde yatırdıktan sonra istanbula gitmiş olduğum bir döneme denk getirmek suretiyle aracın satışını kendi adıma aldım daha sonra aracı bir kamyon ile tamirciye gönderdim tamirci aynen bana söylediği gibi aracımı toparlayıp gerçekten tertemiz bana teslim etti ve bedelini de benden tahsil etti aracı teslim ederken aracın numarası hasar görmüş bu sebeple bu bölgede kaynak işlemleri yaptık eğer motor şase muayenesinde bir sorun yaşayacak olursan hemen bana bilgi ver çünkü kullandığım parçaların faturası bende mevcut dedi ben hiç anlamadığım bir iş olduğu için aracı teslim alıp muayeneye girdikten sonra tüm resmi işlemleri sorunsuzca yerine getirip personelimin kullanımına sundum. Aracı 6 yıldır tüm resmi işlemlerini yaptırarak işletmede kullanmaktaydım ancak sakaryada yaşanan bir hırsızlık olayı sebebi ile aracı satın almış olduğum sigorta şirketinde yapılan araştırmalar neticesinde benim aracımın da incelenmesine karar verildi bu sebeple aracıma el konuldu ve kriminal incelemesi sonucu aracımın şase numarasının başka bir araca monte edildiği şeklinde bir rapor verildi bunun üzerine ben aracı tamir eden arkadaşı aramaya başladım ve 4 ay kadar önce vefat ettiğini öğrendim polise konu ile ilgili bildiklerimi anlattım ve beklemeye başladım birkaç gün önce denizli 3.asliye ceza mahkemsinden davete icabet edilmediği durumda zorla götürüleceği şeklinde bir mahkeme daveti aldım ve adliyeye giderek konuyu kalemdeki arkadaşlara sordum bana okunan dava dosyasında tamircim ile birlikte resmi belgede sahtecilik yaptığım şeklinde bir dosya oluşturulmuş bu sebeple sanık olarak 30.09.2011 tarihinde yargılanacağımı öğrendim hayatımda ilk kez karşılaştığım bu durumdan bilgi alabilmek adına sitenize başvurdum böyle bir durumda ortaya nasıl bir sonuç çıkabileceği konusunda beni bilgilendirebilecek bir dostum olursa minnet duyarım teşekkürler