Merhabalar arkadaşlar görev yaptığım kurumda asaletim tastik olmasına az bir zaman kala yaklaşık 13 aydır çalışmaktayım asaletim onaylanmadan başka bir birime transfer edilmek üzere tarihsiz bir görevlendirme çıkarılmış.

Personel dairesi bana konu hakkında bilgi vermedi yada kimse tarafından görüşüm alınmadı kadrom şuan çalıştığım birimde, personel daire bşk. yazımı bağlı bulunduğum birime göndermiş. Şimdi gittiğim birimdede asaletimin tekrar tastik olması için 6 ay daha çalışmam gerekiyormuş. Daha önce çalıştığım birim 1 yılda 3 tane daire başkanı değiştirdiği için sicil notumda verilmemiş. Danıştay kararlarına baktığımda tarihsiz bir 13/4-B yapılmadığı yönünde emsal karar var aşağıda ekledim bu 13/4-B nasıl geri çevirebilirim daire başkanı benden memnun ve başka bir birime geçmemi istemiyor ama ne yazıki yazı imzalandığı için bişeyde yapamam diyor kanuni olarak stajer(aday) memur görevlendirilir mi mahkemeye gidersem nasıl sonuçlanır.

Nasıl hakkımı arayabilirim saygılar...

KARAR ÖZETİ

2547 SAYILI YASANIN 13/B-4. MADDESİ UYARINCA YAPILAN GÖREVLENDİRMELERİN ZORUNLU İHTİYAÇ VE BELLİ SÜRELERLE GEÇİCİ OLARAK GÖREVLENDİRMEYİ İÇERDİĞİ VE REKTÖRE TANINAN BU YETKİNİN BİR NAKİL MADDESİ OLARAK KULLANILAMAYACAĞI HK.