Bilişim suçu
Masamın altına bırakılan dosyada daha önce tanıdığım ve tartışmamız olan şahsın,facebbok çıktıları vardı.bir incisinde pkk terör örgütünü öven Türkiye cumhuriyetinin anasını sinkaf ettiğini bir ikincisinde ise Atatürk e hakaret edilmesinden memnun olduğunu ve tekrar kendisinin hakeret ettiğini gösterir yazışma üçünçüsünde ise bir tanıdığına (Benimde şahsen tanıdığım fakat muhabetim olmadığı)aramızdaki tartışmayı anlatıp ve benim için bizimkiler çıldırmış ilk fırsatta ortadan kaldıracaklar,sen kürt milletinin nasıl bir millet olduğunu biliyorsun msj vardı.Bana hitaben yazılan notta şahsın pkk lı olduğu ve bana zarar verdireceğini facebbok ve msn şifresini yazılı bir not vardı.akşam eve gelince bende baktım ve doğruluğunu görünce şahıs hakkında cmk savcısına suç duyurusunda bulundum.şahsada 18 gün sonra şifreleri geri verdim.şahıs ise şifreleri çalındı diyemüracatta bulunmuş fakat hakkında soruşturma acıldığını görünce şifre calındı idaasından vazgecmiş.şuan bana gelen mahkeme yazısında.Türk Ceza Kanununun244/2,29,53 madeleri.sevk maddesinden mahkemeye sevk etmiş.Savcı şahsın şikayettinden vaz gectiğinide yazmış.Birinci sorum.bu maddeler ne dir ceza alırımmı?.ikinci sorum.şikayetten vazgecen kişi duruşmaya katılabilirmi?