Tanınmış bir inşaat firmasından Mart 2011 teslim edilmek üzere daire satınaldım.Insaat bitmis olmasına rağmen -"cevre düzenlemesi,dairelerin elektirik ve suyunun baglanmaması-daire içinde rutubet ve çeşitli eksiklikler"- sebebiyle daireyi teslim edemiyor.

1-Mart 2011 tarihinde teslim edileceği ; insaat firması ile alıcı arasında karşılıklı sözleşmede yazıyor.Noter sözleşmesi yok.

2-Toplam 10 bloktan oluşan bu sitenin 9 blok'u zamanında teslim edilmiş fakat 1 blok Temmuz ayının 15 i olmasına rağmen halen teslim edilmemiştir. (Gecikme sebebini öğrenmek için firma arandığında , 4 aydan beri müşteriyi sallıyorlar ve sebebini belirtmiyorlar)

3-Dairenin kat irtifakı tapusu cıktıgı kat mülkiyetli tapunun cıkmadığı soyleniyor.

4-Yeni yapılan bir inşaat olmasına ragmen dairelerin çoğunda rutubet,eksiklikler var.

Sorum;

-Geç teslimden doğan kira kaybım için firmaya tüketici mahkemesine dava açabileceğimi okudum. Bu davayı şahsi olarak değil diğer hak sahiplerine ulaşarak bir avukat aracılığıyla toplu olarak açmayı düüşünüyorum.Firmanın internet sitesinde daire kiralarının 500 tl olduğu yazıyor.Toplamda 50 daire ve 3.5 aylık bir gecikme söz konusu.

Daire sahiplerinin mahkemeyle ugrasamayacagı,masrafa girmek istemeyecegi varsayımıyla ; bu isleri takip edebilecek dava sonucunda tutardan yüzde alabilecek arkadaslarla iletisime gecmek istiyorum.

Istanbul-Anadolu yakası.