Merhaba arkadaşlar;

Hukuk Fakültesi eğitimimi bitirmeme 1 ders kaldı. ( eşya hukuku ). Bundan sonra merak ettiğim çok ama çok soru var. Daha önce bir çok araştırma yapmama rağmen bulduğum bilgiler hep yarım kaldı. Bu yüzden sizden yardım istemeye karar verdim. Hakimlik stajı ile ilgili merak ettiklerim var. inş. yormam sizi.

1- Hakimlik stajı kaç yıldır ? 2 yıl diye biliyorum ama bazı kaynaklar 16, bazıları ise 18 aydan bahsediyor.
2- Hakimlik stajında istediğimiz ili seçebiliyoruz diye biliyorum. Doğru olup olmadığını sizden de duymak isterim.Bu staj döneminin kaç ayı ankara'da yapılır ?
3- Stajyer hakimler staj süreleri boyunca ne kadar maaş alırlar ? ( evlenmek üzereyim o yüzden soruyorum ) bir kaç yere baktım bulamadım.
4- Hakimlik stajından önceki mülakat'ta başarılı olamazsak yeniden sınava mı gireriz ? Ne yapacağız başarılı olamazsak ?
5- Adli yargı sınavına kadar avukatlık stajına başlasam ve hakimlik stajını yapmaya hak kazanırsam o zamana kadar yaptığım avukatlık stajının bana bir getirisi olur mu ? ( stajdan mahsup gibi )
6- Bildiğim kadarıyla 5 bölge var. Yeni hakim olan birisi 5. bölgeye mi atanır? istanbul'a atanmam için kaç yıl beklemem lazım?
7- Hakimler lojmanda mı kalıyor yoksa kendileri kiralık ev mi tutuyorlar?
8- Hakimlik stajı bittikten sonra hakimliğin 1. veya 2. senesinde istifa edip avukatlık yapmak istersem beni ne bekler? Mesela staj dönemi boyunca aldığım ücret ile ilgili bir sorun çıkar mı ? Avukatlık stajı yapmam gerekir mi ?
9- Bugün ki sınıflara göre hakim maaşlarını merak ediyorum. ( bu sadece merak )

Araştırma yaptım fakat bulamadım. Konu açacak yeri de zor buldum. Yeni bir üye olarak Staj ile ilgili bir bölümün açılmasının faydalı olacağını düşünüyorum.

sizleri yorduğum için kusura bakmayın