Merhabalar,

Ben 7 yıldır Erzurum Tedaş'ta işçi statüsünde çalışıyorum. Ayrıca da okuyorum Ankara Gazi Üniversitesinde. Tayinimi özelleştirmeyi bahane gösterip yapmadılar. Ben de Kpss'ye girdim, geçen hafta tercihler açıklandı. Ankara Gençlik ve spor gen. Müd. memurluğu kazandım. Kıdem tazminatı talep edemem diye düşündüğüm için bu konuda soru sormayacağım.

Yalnız bildiğiniz üzere geçen Perşembe açıklandı sonuçlar. Ve atanacağım kurum, 29Temmuza kadar evrakları teslim edip başlama yapmamıza dair duyuru yayınladı.

İş kanununa göre 8 hafta, Tes-iş'in yaptığı toplu sözleşmeye göre de 12 hafta öncesinden benim kuruma bildirmem gerekiyormuş. Ama, KPSS açıklanma tarihi belli, benim bu süreden önce bildirmem mümkün değil.

Şubat ayında başka bir hususta personel verdiğim dilekçenin tarih ve numarasını alıp dilekçe yazalım diye bir fikir sundum ama müdür kabul etmiyor. "İstifanı verirsin, İhbar tazminatını ödemen istenirse mahkemeye verir reddersin" dedi.

Başka bir çözüm yolu olabilir mi? Ben ne kurumumla davalık olmak istiyorum ne de tazminatı ödemek istiyorum.