yaşım 25. bu sene 4.sınıftayım ama bu senede sınıfta kaldım. hemde 7 dersden. azami öğrenim sürem doldu. okul 29 yaşına kadar askerliğini tecil ederiz diyor ama kendim internetten araştırdığım zaman bu mümkün değil. azami öğrenim süresi dolduysa askerlik tecil edilemiyor. sorularım şunlar:
1-29 yaşına kadar sürekli sınıftada kalsam askerlik tecil olur mu?
2-31 ekim 2011 e kadar tecilliyim celb dönemi 2012ağustos. ağutosdamı askere giderim? eğer ağustosda gidersin diyorsanız tecil ettirmeme gerek yok seneye okulu bitiririm inşallah. değil mi?
yaşım 25. bu sene 4.sınıftayım ama bu senede sınıfta kaldım. hemde 7 dersden. azami öğrenim sürem doldu. okul 29 yaşına kadar askerliğini tecil ederiz diyor ama kendim internetten araştırdığım zaman bu mümkün değil. azami öğrenim süresi dolduysa askerlik tecil edilemiyor. sorularım şunlar:
1-29 yaşına kadar sürekli sınıftada kalsam askerlik tecil olur mu?
2-31 ekim 2011 e kadar tecilliyim celb dönemi 2012ağustos. ağutosdamı askere giderim? eğer ağustosda gidersin diyorsanız tecil ettirmeme gerek yok seneye okulu bitiririm inşallah. değil mi?
Askerlik şubenle görüşüp bu yıl mezun olacağını belirt, muhtemelen yardımcı olurlar. Eğer ordan olumlu bi cevap alamazsan, benim önerim yine okula devam etmen yönünde, okulu bitirip öyle git şubene, en fazla bir miktar para cezası verirler. Üniversite okuyan birinin 29 yaşının sonuna kadar tecil hakkı vardır ama bu hakkı tek bir okulda kullanamaz, tek bir okul için en fazla 7 yıl tecil alabilir, daha fazla tecil için okulunu değiştirmek zorunda. Aslında yök'ün üniversiteden atılmayı kaldırmasıyla artık 7 yıl olayının bitmesi gerekirdi. bundan önce bu konuda hem üniversite hem askeriye birlikte hareket ediyordu, 7 yılı doldurana askeriye tecil vermiyor okulu da kaydını siliyordu. şimdi artık okul devam hakkı tanıyorsa askeriye de tecil hakkı tanımalı bence.
6111 sayılı kanunla beraber artık kayıt yenileme işlemlerini yaptırdığın ve durum askerlik şubene bildirildiği takdirde 29 yaş sınırına kadar askerliğin yine tecil edilir.
acilbir cevaba itiyacım var yardım bekliorum ...iyi akşamlar.24.07.1981 doğumluyum...daha önce atatürk üniversitesinde okudum ve kendi isteğimle ayrıldım...sonra ktü sosyalbilğiler öğretmenliğini bitirdim bu yıl 04.06.2011 itibariyle mezun oldum..askerlik şubesi ekim sonuna kadar şubeye gelmem gerektiğini söyledi. amacım bu yıl olmazsa seneye temmuz-hazirana kadar yükseklisans kazanmak...bu tarihlere kadar bakaya-kaçak olmadan sevk tehir yda bir şekilde erteleme yaptırabilirmiyim..bunun yasal bir yolu var mı henüz şubede hiçbir çağrı almadım..dönem erteleme bile olsa sanırım bana yeter..acil bir cevaba ihtiyacım var umarım yardımcı olursunuz.. bildiğim şu şuan hiçbir çağrı almadım neyapmalıyım kasımda alese giriceğim bir yol gösterirmisiniz arkadaşlar cevap bekliorum...
6111 sayılı kanunla beraber artık kayıt yenileme işlemlerini yaptırdığın ve durum askerlik şubene bildirildiği takdirde 29 yaş sınırına kadar askerliğin yine tecil edilir.
4 Yıllık Lisans bölümündeyim üniversitede azami süre olan 7 yılı doldurdum.geçenlerde iş başvurusu için askerlik durum belgesi lazım oldu askerlik şubesine gittiğimde tecilimin devam ettiğini gördüm.Askerlik şubesindeki bayan okul harcını yatırıp kayıdını yenilediğin sürece 29 yaşına kadar tecil edebilirsin dedi.ama bazı arkadaşlar farklı söylüyor 7 yılı doldurduysan okul artık tecil etmez diye kafam karıştı yeni yasaya göre hangisi net doğrusu bilen birisi varsa çok müteşekkir olurum.
Benimde buna benzer bir sorunum var. 1986 doğumluyum.Bu sene 8. senem ve kaydımı yaptırdım. Ancak tecil işlemi 31 ekim 2011 tarihinde bitiyor.Şubem benden kayıt yaptırınca okuldan yazı almamı sonra tecil edileceğini söyledi.Ama üniversite 8. yılda öğrencilik hakkım yok diyor.Öğrenci durum belgesi verdiler ondada öğrencilik hakkı yok diyor.Şubeye tekrar gittim öğrencilik hakkın yok nasıl tecil edicez dediler.Kaydımı yapıp harcımı yatırdım.
Bu durum başka kişilein başınada gelmiş.Bilgisi olan varsa ve açıklarsa çok müteşekür olurum.
Ben 1982 doğumluyum, açıköğretim 3. sınıfta okuyorum. Bu sene 2. sınıftan bir dersim kaldığı için bütünlemeden geçemediğim gözüyle bakıyorum. 29 yaşını doldurduğum için tecil yapılamayacağını biliyorum. 2012 de finalde alttan kalan dersleri verip 4. sınıfa geçtikten sonra 2013'in martında yoklama yapıp (zaten o yılın haziranında inşaallah mezun oluyorum) kasımda gitmeyi planlıyorum. Bunun için nasıl bir yok izlemem gerek. Ben askerlikten kaçmak değilde üniversiteyi kazanana kadar 1,5 veya 2 yıl kazanmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor.? Ayrıca bu 1,5 - 2 yıl zarfında borçlarımı da kapatacağım. yoksa bu borçları eşim ve çocuğuma yıkıp gidemem. Yardımcı olursanız sevinirim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku