Zabıt Katipliği sınavında birinci oldum. Ardından mülakata alındık fakat başarısız olduğum gerekçesiyle beni liste dışı bıraktılar. Bunun üzerine haksızlığa uğradığım ve gerekçesiz olarak liste dışı bırakıldığım için İdare Mahkemesine dava açtım. İdare Mahkemesi Yürütmeyi Durdurma kararı verdi. Kurum itiraz etti, İdare Mahkemesinin verdiği kararı Bölge İdare Mahkemesi de onadı. Bu arada İdare Mahkemesi Kararı gereğince kameralı olarak tekrar mulakata alındım. Bu sefer başarılı olarak tamamladığım mulakat sonrası işe başlıdım. Bununla beraber kurum, İdare Mahkemesinin vermiş olduğu kararı temyize götürdü. Dosya şu anda Danıştayda. Danıştaydan benim aleyhime bir durum çıkma ihtimaline karşı, gerçekleşecek olan şeyler nedir arkadaşlar?
-Ben yapılan mulakatta başarısız da olabilirdim ama başarılı oldum...
-Bakanlık benim durumumdan haberdar, olumsuz bir şey olmadığı gibi bakanlık atamamı da onayladı...

Danıştay aleyhime bir karar verirse, bakanlığa bu karar ne derece yansır, uygulama şekli ne olur? Sonuçta ben mahkeme kararıyla direk işe başlamadım, sadece mulakat şansım oldu ve o şansı iyi kullanarak işe başladım.

Araştırma yaptım ama benim durumda olan örnek bir uygulama bulamadım. Herkes farklı bir şey söylüyor bu konuda. Yorumdan öte, bu konu hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar? Yardımcı olabilir misiniz beni neler bekliyor öğrenmek istiyorum.