Öncelikle merhaba. Sitenize yeni üye oldum. Hukukçu değilim ve hukukçu arkadaşların yardıma ihtiyacım var. Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum. Önce başımdan geçen olayları anlatayım sonra sorularımı sorayım.
Dün adliyeye sicil kaydımı almaya gittim. Bir saat sıra bekledikten sonra sıra bana geldi. Bankodaki kadın başka bir bankonun önüne geçmemi söyledi. Bende söylenen bankoya gittim kağıdı uzattım tam derdimi anlatacakken görevli memur "ben alamam" dedi. Bende başka bankodan ona yönlendirdiklerini söyledim tekrar bağırarak "ben alamam" dedi. Bende sıramı beklediğimi ve şimdi işlemimi yaptırmak istediğimi söyledim. "senin önceliğin ne gerizakalı" diyerek hakarette bulundu. Bunun üzerine bende cama vurarak "camı aç sen bana nasıl gerizekalı dersin sensin gerizekalı aç şu camı diyerek bağırdım" bunun üzerine kadın "gerizekalı hayvan" diyerek hakaretlerini sürdürdü. Bende içeri geçerek görevli memurun amiriyle görüşmek istediğimi ve şikayetçi olduğumu söyledim burada kadın üzerime yürüdü diğer memurlar araya girerek durdurdu ve o sırada polis geldi. Polise şikayetçi olduğumu tutanak tutulmasını istediğimi söyledim. (bu arada kadın bana gerizekalı dedikten sonra bende söyledim dediğim herşeyi bağırarak söyledim.) Tabi bu arada memurun ismini öğrenemedim. Neyse ordaki polis noktasına gittik şikayet dilekçesi yazdım. Sonra bunu savciya vermem gerektiğini söylediler. Bende savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Savcıyla görüştüm görevli memurun adını öğrendikten sonra davayı açtım.
Benim burda sormak istediğim benim bu olayda şahit olarak gösterebileceğim kimse yoktu yanımda o yüzden şahidim yoktur yazdırdım dilekçeye. Oradaki diğer memurlar benim lehime şahitlik yapmazlar. Hatta belki aleyhime şahitlik yapacaklardır. Birde kadın arsızlık yapıp asıl o bana hakaret etti ben ona bir şey demedim derse (ki deme ihtimali yüksek çünkü kadını tespite gittiğimde ben ona hakaret etmedim o bana hakaret etti dedi) ve şahitte gösterirse görev başındaki memura hakaretten herhangi bir ceza almamı sağlayabilirmi çünkü bende doğrudan bakana bağlı çalışan bir devlet memuruyum ve ne kadar bu kadının cezasını çekmesini istesemde bu durum benim başıma dert açarmı?
Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi akşamlar.
Cevap: Memura Hakaret Davası Açtım, Yardım Eder misiniz?
şikayette siz bulunmuşsunuz bu yüzden bu davadan sizin aleyhinize bir sonuç çıkmaz ancak sizin hakkınızda ayrıca dava açılırsa bir avukata danışmanızı öneririm. şahit olarak o anda sırada bulunan kişileri şahit gösterebilirsiniz, adliyede sizden hemen sonra işlem yaptıran kişilerin listesi vardır savcılık gerekirse onlarıda şahit olarak çağırır. normalde hakaret suçlarından dava açılması şikayete bağlıdır ama karşı taraf memur olduğu için şikayet aranmaksızın savcı size karşı dava açabilir
Kendi özel sorularımla sizi meşgul ettiğim için gerçekten özür diliyorum.
siz işlem saatiniz demişsiniz ama ben o gün işlem yaptıramadım daha doğrusu istediğim belgeyi vermediler. ama tutanağa olayın gerçekleştiği yaklaşık saati yazdırdım ve o saatte orda bulunan kişileri şahit olarak çağırılabileceğini ifade tutanağıma yazdırdım. görevli memura hakaret davası şikayete bağlı değil biliyorum ama hangi savcı dava açar. çünkü o gün benim görüştüğüm savcı bana üzülme böyle insanlarla hayatta çok karşılaşacaksın hepsi için canını sıkamazsın falan dedi. bide bu olayın bana dönme ihtimali nedir onu merak ediyorum.
Bu olay eğer anllatığınız gibi ceyran ettiyse haklısınız.İşlem yaptırmak isteyen vatandaşa kimsenin hakaret etmeye hakkı yoktur.Lakin işin birde şu boyutu var ki, davacı olduğunuz kişi hakarete uğradığını ifadesinde belirtmiş bu durumda savcının size dava açma durumu var ve ağırlıklı olarak orada çalışanlar duruma şahit olduğu için ihtimal arkadaşlarını kayırabilirler.Bu işin size dönme ihtimali durumu şöyle var.Siz davacı olusunuz şahit bulamadığınız için takipsizlik veya beraatle sonuçlanır.O davacı olur, görev başındaki memura hakaretten (çalışma arkadaşlarıda arkadaşlarının ettiği hakareti duymamış sizin hakareti iade ederken söylediklerinizi duymuşsa yada farklı duymuşsa) ceza alabilirisiniz.Bunlar ihtimal başınıza gelebilecek kötü senaryo.Gerekiyorsa uzlaşın.O bir hata yapmış zaten dava şikayet falan olunca yeterince dersini almıştır diye düşünüyorum.Tabi karar sizin.Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için.
Bende bugün avukat arkadaşlarımla görüştüm. Dava senin aleyhine dönebilir şikayetini geri çek dediler. Bende hiç içime sinmese de haklıyken mağdur olmamak için yarın gidip şikayetimi geri çekeceğim ama oradaki memur benim hakkımda dava açtı mı bilmiyorum. Açtıysa zaten artık benim açtığım davayı geri çekmenin bir anlamı olmayacaktır. Hakkıma dava açılıp açılmadığını nasıl öğrenebilirim? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Ayrıca isyan etmek istiyorum haklıyım hakarete uğradım ama hiç birşey yapamıyorum hatta benim suçlu çıkma ihtimalim var bu nasıl bir iştir anlamadım.
Tekrar teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için iyi akşamlar.
Davayı geri çekmeden önce, siz veznede sıradayken orada olması muhtemel bir güvenlik kamerası vardır, varsa işiniz kolay yoksa orada kadının aleyhine şahitlik yapacak illa ki birilerini bulursunuz.
Arkadaşlarım, abilerim değerli Sayın Avukatlar; başıma 1 yıl önce bir olay geldi ve olay neticesinde karşı taraftaki kişiler silahlı suç örgütü'ymüş....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku