Merhabalar;

26 evlik küçük bir sitede yaşamaktayım. Sitemizin bir de ortak havuzu bulunuyor. Son yapılan toplantıda yönetim kurulu şöyle bir karar almış; havuz saat 9-12 arası açıktır, 12-16 arası kapanır, 16-21 saatleri arasında tekrar açılır.

Ben sadece haftasonu kısıtlı bir vakitte havuzu kullanma imkanım olduğu için 4 saat boyunca üstelik günün en güzel saatlerinde havuzdan mahrum edilmeme karşı çıkmaktayım. Üstelik havuzun kapalı kalmasının sebebi olarak "güvenlik" gösterilmiş. Acaba yönetim kurulunun almış olduğu böyle bir kararın geçerliliği var mıdır?

Sizlere yardımcı olması açısından kooperatifimizin yasal durumu ile ilgili bilgi vermek isterim. Halihazırda oturma ruhsatlarımız alınmamış durumda, yani bireysel tapumuz yok, sadece kooperatif hisselerimiz var, oturma ruhsatı ile ilgili olarak belediye ile görüşülmekte. Ayrıca bahsekonu havuz projede yer almıyordu, sonradan kaçak olarak yapılmış ve bununla ilgili olarak 8.000.- TL kadar ceza ödenmiş. Nacizane görüşüm havuz bir ortak kullanım alanı olduğundan benim havuzu kullanmamı engelleyemeyecekleri yönünde. Üstelik kaçak bir havuz fakat ceza ödendikten sonraki yasal durumu nedir bilemiyorum. Ayrıca havuzu site sakinlerinin arkadaş ve akrabalarının kullanması halinde belli bir ücret ödenmesi de alınan kararlar arasında fakat yapılan itirazlar neticesinden bundan vazgeçilmiş. Zaten bunu da yapmaya kalkarlarsa denetçi ya da maliye, muhatap her kimse onlara da şikayet etmeyi düşünüyordum.

Saygılar,