merhaba
öncelikle doğru forum grubunda mı soruma cevap arıyorum bunu bilemiyorum... yönlendiren tecrübeli kişiler olursa sevinirim...
yurtdışındaki bir müşterimin siparişlerini İzmir de bir üretici firmaya yaptırtıp ihracatını gönderttim...ben bu anlamda aracılık yapmaktayım ancak önce üretici firmadan başlayan sorunlarla , şimdi de Yunanistan daki müşteriden kaynaklanan sorunlar bir çıkmaza girdim ve doğru bilgi için kime danışmalıyım , en sağlıklı bilgiyi nerden alırım bilmiyorum..
üretici firma beni devre dışı bırakmaya çalışıyor...ihracat yaptıkları işler müşterimin işleri ancak siparişlerimin ticari faturasını ve çeki listelerini istediğimde , bir yanlışlık olup olmadığını kontrol etmek istediğimde evrakları vermediler..nitekim yanlışlık da yaptılar sonra müşteriden döndü hata ...müşteri de hata mailini bana değil üreticiye direkt göndermiş...ayrıca komisyon bedelimi de üretici firmadan alamıyorum...sözleşme yapmadan 120000adet iş yaptık....yurtdışına sorduğumda biz onlarla direkt çalışmıyoruz , biz sizi tanırız diyorlar...ben hakkımı nasıl ararım.?...hangi hukuk alanı bu konuda bana yardımcı olabilir...?1 yıllık emeğim yanmak üzere...