Merhaba Fabrikanın muhasebecisi sgk müdürü ile anlaşıp sahte evraklar hazırlayıp bütün çalışanların sigortalarını ödendi göstermiş bu olayın farkına varılıp gerekli yerlere başvurulup gereken yapıldı çalışanların çoğunun prim gün sayılarına toplu halde 100 gün yatırıldığı gözüküyor.Fakat benim sigorta girişim yapılmadığı için ben bu haktan faydalanamadım benim işe giriş tarihim 26.04.2004 sigorta başlangıç tarihim 21.06.2005 (14) ay halen burada çalışmaktayım.Bundan sonraki dönemde benimle beraber aynı bölümde çalışan arkadaşlarıda bize sormadan 01.09.2005-27.01.2006 bu tarihler arasında aynı firma içinde başka firmaya geçirmişler ve bundan dolayıda (4) aylık toplamda bakıldığı zaman (18) aylık sigorta açığım var.Bu durumu muhasebeci ile konuştuğumda kendi isteğimle işi bıraktığımda veya işveren tarafından işten çıkartıldığımda tarafıma ödeme yapılacağı söylendi fakat işverene ne derece güvenebilirim onu bilmiyorum.Sormak istediğim ne yapmalıyım geriye dönük sigorta primi ödemesi yapılıyor mu? Bir yerde okuduğum kadarıyla 5 yılı geçen primler için zaman aşımına uğranıyor diye bir yazı görmüştüm ne kadar doğru onuda bilmiyorum.Kafam çok karışık ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ediyorum.