Üniversite disiplin soruşturmasında bana soruşturmadan bir gün önce tebligat yapıldı ve ertesi gün soruşturulmaya çağırıldım akabinde 6 ay uzaklaştırma cezası aldım. Ancak disiplin yönetmeliğinin 16. maddesinde en az 7 gün önceden tebligat yapılması gerektiğini söylüyor. Bu durumda hukuken nasıl bir itiraz hakkım bulunabilir?
Üniversite disiplin yönetmeliğinde 16. maddenin a bendi aşağıdaki gibidir:
Madde 16- a) Hakkında disiplin soruşturması açılan öğrenciye atfedilen suçun neden ibaret olduğu, savunmasını yapacağı tarihten en az yedi gün önce yazılı olarak bildirilir. Bu yazıda; öğrenciden belirtilen gün, saat ve yere, savunmasını yapmak üzere hazır bulunması istenilir.
1) tebligat önce pazartesi günü telefon aracılığıyla öğrenci işleri tarafından yapıldı. çarşamba günü yazılı tebligat verildi ve imzam alındı. ertesi gün perşembe 2 hoca önünde ifade verdim ve savunma dilekçemi yazıp verdim.
2) evet kopya.
(ayrıca sınav sırasında kopyadan yakalanmadım. daha sonra eposta yoluyla kopya çektiğime dair birisi ihbarda bulunmuş)
Konu rasim2008 tarafından (24-06-2011 Saat 10:47:35 ) de değiştirilmiştir.
Yönetmelikte savunmanızı yapacağınız tarihten 7 gün önce, atfedilen suçun neden ibaret olduğunun yazılı olarak bildirilmesi gerektiği açıkça yazıyor. Eğer bahsettiğiniz gibi yazılı bildirim savunmanızın alınmasından 1 gün önce oldu ise size verilen disiplin cezası usul yönünden hukuka aykırıdır. Üniversitenizin bulunduğu yer idare mahkemesinde sözkonusu disiplin cezasının usul yönünden hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile iptal davası açabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Peki, Usul yönünden açtığım dava sonucunda haklı bulunup üniversite tarafından verilen ceza hükümsüz sayılır ise, üniversite ikinci bir disiplin soruşturması açılabilir mi?
Usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle üniversite yönetimi ceza alır mı? Yada üniversiteye bir yaptırımı olur mu?
Ayrıca, Hem usul yönünden hem esas yönünden dava açabilir miyim?
Konu mahkemeye taşınırsa dava süresince yürütmeyi durdurma kararı alnabilir mi? Dava sürecinde üniversiteyi bitirirsem dava aleyhime sonuçlanırsa hak kaybı yaşar mıyım? Örneğin mezuniyetim iptal edilebilr mi?
Mahir Ersoy rumuzlu üyeden alıntı
Yönetmelikte savunmanızı yapacağınız tarihten 7 gün önce, atfedilen suçun neden ibaret olduğunun yazılı olarak bildirilmesi gerektiği açıkça yazıyor. Eğer bahsettiğiniz gibi yazılı bildirim savunmanızın alınmasından 1 gün önce oldu ise size verilen disiplin cezası usul yönünden hukuka aykırıdır. Üniversitenizin bulunduğu yer idare mahkemesinde sözkonusu disiplin cezasının usul yönünden hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile iptal davası açabilirsiniz.
Konu rasim2008 tarafından (24-06-2011 Saat 17:00:59 ) de değiştirilmiştir.
Davayı esastan kazanmaya çalışın zira sınav sırasında kopyadan yakalanmamışsınız, usulden iptal kararı olursa, idare usul noksanlığını gidererek yine aynı disiplin cezasını tekrarlayabilirler. Dava aleyhinize sonuçlanırsa, sadece yargı harcı ve avukatlık ücretleri vs. gibi masraflarla karşılaşırsınız diye düşünüyorum. Dava dilekçenizde YD talebinizi belirtmeyi unutmayın derim.
Teşekkürler
Davayı hem usul yönünden hem esas yönünden açarsam, usül yönünden hukuka aykırılık olduğu tespit olursa dava kapanır mı? Dava usul yönünden iptal olunca esas yönündeki iddialarım düşer mi? Yani tekrar disiplin cezası alınca tekrar mı dava açmam gerekir? Davalar idare mahkemesinde mi yoksa danıştayda mı açılmalı?
İptal davası İdare Mahkemesinde açılmalıdır. Mahkemede dava konusu idari işlemin şekil, yetki, konu, maksat ve sebep yönünden hukuka aykırı olup olmadığı araştırılır. Usul yönünden hukuka aykırılık dedikleri yetki ve/veya şekil yönünden hukuka aykırılık olsa gerektir. Dava dosyası mutlaka esas yönünden incelenir. İdari işlem sadece yetki ve/veya şekil yönünden hukuka aykırı bulunarak iptal edilir ise, idare yetki ve/veya şekil yönünden tespit edilen hukuka aykırılıkları gidererek hukuka aykırı işlemi hukuka uygun hale dönüştürebilir. Bu durumda hukuka uygun olarak tesis edilen yeni idari işleme karşı dava açmak boşuna uğraş olabilir diye düşünüyorum.
Cevaplarınız için çok teşekkürler.
Peki mahkemeye dava dilekçesini verdikten nekadar sonra dava başlar. Bugün başvursam bir iki ay içerisinde yürütmeyi durdurma kararı çıkabilir mi? Davanın sonuçlanması kaç ay alır? Bu tür bazı davaların danıştayda sonuçlandığını görüyorum. Danıştay dava idare makhkemesinden dönerse ikinci bir seçenek midir?
Bir de 1 ağustos 5 eylül arası adli tatilmiş. Adli tatil sözkonusu davaya engel midir? Nihai amacım güz döneminde üniversiteye devam etmek. üniversite kayıtları eylülün sonunda bittiğine göre bu tarihe kadar en azından bir yürütmeyi durdurma kararı beklemem fazla mı iyimserce olur. Şu gün itibariyle dava açmam adli sistemimizin işleyişindeki yavaşlığa bakarsak sizce beyhude bir çaba mı olur?
Konu rasim2008 tarafından (26-06-2011 Saat 11:59:39 ) de değiştirilmiştir.
Mahkemeye dava dilekçesini verdikten hemen sonra dava başlamış olur. Bugün müracaatta bulunursanız ve davalı idarenin savunması alınmaksızın karar verilirse bir iki ay içerisinde yürütmeyi durdurma kararı çıkabilir. Davanın esastan sonuçlanması 8 ay ile 1 yıl sürebilir. Karar temyiz olunursa Danıştay'da da 1 yıl sürebilir. Karar düzeltme talebi olursa 1 yılda o sürebilir. Sizin bahsettiğiniz konulardaki davalarda Danıştay temyiz mahkemesidir. Adli tatil sırasında nöbetçi mahkeme heyetleri olur ve yürütmeyi durdurma talebiniz görüşülür ve karara bağlanabilir. Tabi tutulduğunuz idari işlem hukuka aykırı diyorsanız, davadan başka bir çareniz yok maalesef.
2 sene önce 4 yıılık bir üniversiteye kaydoldum. İlk sene gittim. 2. sene ayrıldım. Herhangi bir kayıt sildirme veya dondurma işlemi yapmadım. Şimdi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku