Trafikte alkol raporu olmaksızın alkollü işlem yapmak ?
Selamlar,
Başıma gelen bir durum hakkında bilgilerinize danışmak istiyordum;
Dün gece araçla giderken trafik ekibi durdurdu yanımda kuzenlerim vardi alkollü oldukları icin ben şoförlük yapıyordum (ben 1 bira içmiştim 33cc) polisin ters üslubundan dolayı üflemek istemedim hastaneye gittim kan almak istediler bende ben kan vermek istemediğim sürece mahkeme kararınız olmaksızın kan alamazsın diyerekten kanda vermedim. Nöbetçi doktor ise rapor tutarak şunları yazmış; "şahıs konuşkan, yüzü hafif kızarık ve orta derece alkollü görünüyor" yüz konusunda bende seboreik dermatit rahatsızlığı var( doktor raporlu). Şimdi trafikci arkadaslar doktorun bu yazdıkları doğrultusunda alkollü işlem yaparak para cezası ve 6 ay ehliyetime el konuldu. Bu durumda ben biyolojik alkol değerlerim olmadan alkollü işlem yaptıkları için bu durumla ilgili dava açmak istiyorum. Sizce bu konuda ne yapabilir ve nasıl bir yol izlemeleyim.
Cevap: Trafikte alkol raporu olmaksızın alkollü işlem yapmak ?
HknD rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar,
Başıma gelen bir durum hakkında bilgilerinize danışmak istiyordum;
Dün gece araçla giderken trafik ekibi durdurdu yanımda kuzenlerim vardi alkollü oldukları icin ben şoförlük yapıyordum (ben 1 bira içmiştim 33cc) polisin ters üslubundan dolayı üflemek istemedim hastaneye gittim kan almak istediler bende ben kan vermek istemediğim sürece mahkeme kararınız olmaksızın kan alamazsın diyerekten kanda vermedim. Nöbetçi doktor ise rapor tutarak şunları yazmış; "şahıs konuşkan, yüzü hafif kızarık ve orta derece alkollü görünüyor" yüz konusunda bende seboreik dermatit rahatsızlığı var( doktor raporlu). Şimdi trafikci arkadaslar doktorun bu yazdıkları doğrultusunda alkollü işlem yaparak para cezası ve 6 ay ehliyetime el konuldu. Bu durumda ben biyolojik alkol değerlerim olmadan alkollü işlem yaptıkları için bu durumla ilgili dava açmak istiyorum. Sizce bu konuda ne yapabilir ve nasıl bir yol izlemeleyim.
Saygılar
Hakan.
Tahmin üzerine rapor hazırlayan doktor ve tutanağı düzenleyen ekip hakkında dava açma hakkınız olmakla birlikte,zaten alkolsüz çıkacağınız bir uygulamada böylesine inat nedendir anlamak zor.
Alkol raporu olmadığından idare mahkemesine dilekçe ile başvurarak yürütmenin durdurulmasını talep edip ehliyetinizi her halükarda geri alabilirsiniz.Tabii mahkemeye dilekçe verirken sizden alacakları başvuru ücreti yüzünden memurla'da tartışıp durumunuzu daha içinden çıkılmaz bir hale getirmesseniz
Konu Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk tarafından (20-06-2011 Saat 09:59:00 ) de değiştirilmiştir.
Emrah bey, ilginize çok teşekkür ederim. Bende öyle tahmin etmiştim. Doktorun göz muayenesi ile vermiş olduğu alkollü raporu mahkeme heyetince çok geçerli olacağı bana hic mantıklı gelmiyor. Pekala ne şekilde bir dilekçe yazmalı ve hukuki dayanaklar göstermeliyim. Bu durumla ilgili vakit kaybetmeksizin işlemleri başlatmak istiyorum. Ayrıca idare mahkeme ücreti ne kadar ki? Haklı çıkacak olursam bu ücretleri karşıdan talep edemiyormuyum? Son olarak bu durumumla ilgili avukat tutmalımıyım? Yoksa iyi bir itiraz dilekçesi işimi görür mü?
Nefes yoluyla alkol mıayenesini red edip hastaneye gitmek istiyorsunuz, sonra da hastanede kanınızdaki alkol miktarını tesbit edebilmek için istenen kan örneğini de vermekten kaçınıyorsunuz.
Doktorun görsel kontrollarla bu yönde bir tespit raporu düzenleme yetkisi var mı? Var.
Hakimin, diğer alkol ölçüm yollarını red etmeniz üzerine doktorun incelemesine göre düzenlenmiş olan raporu dikkate almama şansı olmadığını düşünüyorum.
Hakim, doktorun teşhisine müdahale edemez.
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Nefes yoluyla alkol mıayenesini red edip hastaneye gitmek istiyorsunuz, sonra da hastanede kanınızdaki alkol miktarını tesbit edebilmek için istenen kan örneğini de vermekten kaçınıyorsunuz.
Doktorun görsel kontrollarla bu yönde bir tespit raporu düzenleme yetkisi var mı? Var.
Hakimin, diğer alkol ölçüm yollarını red etmeniz üzerine doktorun incelemesine göre düzenlenmiş olan raporu dikkate almama şansı olmadığını düşünüyorum.
Hakim, doktorun teşhisine müdahale edemez.
Cevabınız için teşekkür ederim. Durum tam olarak söylediğiniz gibi gelişmedi. Trafik kontrolünde üslup ve hitap biçimini beğenmediğim icin ayrıca zaten görevli hakkında şikayette bulundum. Hastaneye gitmeyi ben degil onlar istedi. Ve yasal hakkım olan kan vermemeyi tercih ettim. Bu olayın muhakkak bir çıkar yolu olmalı kanısındayım.
Sonuç olarak alkol ölçümünden kaçınmış duruma düşmüşsünüz.
Hakim, eldeki tek veri olan trafik polisi hastane sevki ve hastanedeki doktorun raporuna göre değerlendirecektir durumu
HknD rumuzlu üyeden alıntı
Hastaneye gitmeyi ben degil onlar istedi. Ve yasal hakkım olan kan vermemeyi tercih ettim. Bu olayın muhakkak bir çıkar yolu olmalı kanısındayım.
Alkolmetreyi reddettiğiniz için yapılması gerekn rutin bir uygulama kan testinin istenmesi.
Ehliyetin geri alınması ihtimalini yükselten konu ise ortada vücudun alkollü olduğunu gösterecek bilimsel bir rapor olmaması.Hastanedeki doktor büyük ihitmal ile acil servis doktorudur ve pratisyen hekimdir.Tanı ve teşhis yetkisi bulunsa bile bunları destekleyecek bilimsel sonuç olmadan kesinlik içermez.
Sn.Öztürk,
benden daha iyi bildiğinize şüphem yok bu konuyu
Karayolları Trafik yönetmeliğinin madde 97/c bendi ;
'' ...
Alkollü içki almış sürücülerin ve kanlarındaki alkol miktarının tespiti esasları;
1) Alkollü olarak araç kullandığından şüphe edilen sürücüler; alkol tespitine ilişkin tarih, saat ve ölçüm sonucu ile cihaza ait seri numarasını gösterir çıktı verebilen ve kalibrasyon ayarı yapılmış teknik cihazlar kullanılarak trafik zabıtası tarafından kontrol edilir.
2) Trafik kazalarında kazaya karışan sürücülerin alkol durumları, kaza tespit tutanağını tanzim eden görevlilerce, bu bendin (1) numaralı alt bendindeki özelliklere sahip teknik cihazlarla olay yerinde tespit edilerek, kaza tespit tutanağına yazılır.
3) Yaralanmalı ve ölümle sonuçlanan trafik kazalarında; yaralının durumunun aciliyeti gibi sebeplerle teknik cihazla ölçümün mümkün olmaması halinde; bu sürücülerin sevk edildikleri sağlık kuruluşlarınca kan almak suretiyle alkol tespitleri yapılır. Sevk edilen sağlık kuruluşunun kan üzerinden tahlil yapabilecek tıbbi ve teknik imkânlara sahip olmaması halinde; bu kuruluşlarca alınan kan örnekleri adli tıp kurumu olan yerlerde bu kuruma, olmayan yerlerde kan üzerinden tahlil yapabilecek tıbbi ve teknik imkânlara sahip Sağlık Bakanlığına bağlı resmi sağlık kuruluşularına gönderilerek alkol tespiti yaptırılır.
4) Bu bendin (1) numaralı alt bendinde belirtilen teknik özelliklere sahip olmayan cihazlarla yapılan ölçümlere vaki itirazlar ile mütecaviz davranışlarda bulunulması veya cihazla ölçüme mukavemet gösterilmesi gibi durumlarda; sürücüler adli tıp kurumu, adli tabiplik veya Sağlık Bakanlığına bağlı resmi sağlık kuruluşlarına olay anından itibaren en geç iki saat içerisinde sevk edilerek (1) numaralı alt bentte belirtilen teknik özelliklere sahip teknik cihazın özelliklerine eşdeğer özelliklerdeki teknik cihazlarla veya kan aldırmak suretiyle alkol tespitleri yaptırılır. Yapılan tespitin değerlendirilmesinde; tespiti yapan kurum/kuruluş tarafından olay anından tespit yapıldığı ana kadar geçen süre de göz önünde bulundurularak sonuç belirlenir ve çıkan sonuca göre yasal işlem gerçekleştirilir.
5) Kandaki alkol miktarının teknik cihazlarla ve kan alınarak laboratuvarda tespit imkânlarının bulunmadığı hallerde, alkollü olarak araç kullandığından şüphe edilen sürücüler en yakın resmi sağlık kuruluşuna sevk edilerek, kurum hekimi tarafından alkol muayenesinden geçirilirler.... ''
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sonuç olarak alkol ölçümünden kaçınmış duruma düşmüşsünüz.
Hakim, eldeki tek veri olan trafik polisi hastane sevki ve hastanedeki doktorun raporuna göre değerlendirecektir durumu
evet belki dediğiniz gibi fakat ben dahil 3 tane şahitim var yanımda ağır kelimeler sarf etti en hafif olanı "ulan" sicil numarasını sorduğumda ise arkasını döndü poposunu göstererek burda yazıyor vs. aracını trafikten men edicem fln kim allahtan bunlar olurken mobese de kayıt ediyormuş 3 kişi olarak şahsı şikayette bulunduk ve ona üflemek istemedim hastanede de hakkımı savunduğum için; senin gibi dik kafaları biz çok yola getirdik kan tahlilindne sonra sorcam sana vs. ve bende dedimki öyle mi; kan vermeme hakkımı kullanıyorum git bana mahkeme kararı getir dedim herif kaldı öyle kendi hiçbişeyden haberdar değil.
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Alkolmetreyi reddettiğiniz için yapılması gerekn rutin bir uygulama kan testinin istenmesi.
Ehliyetin geri alınması ihtimalini yükselten konu ise ortada vücudun alkollü olduğunu gösterecek bilimsel bir rapor olmaması.Hastanedeki doktor büyük ihitmal ile acil servis doktorudur ve pratisyen hekimdir.Tanı ve teşhis yetkisi bulunsa bile bunları destekleyecek bilimsel sonuç olmadan kesinlik içermez.
hastanede ki doktor da evet pratisyen hekim kullanmış olduğu ibare konuşkan ve orta derece alkollü "görünüyor" en çokta bu görünüyor kısmına taktım ben. görüntüme bakarak rapor yazılıyor ve ekip ise alkollüsün diye ehliyetime el konuyor neye istinaden dediğimde ise bu raporu gösteriyor. kesinlikle ben bunu adil bulmuyorum ve gerekli tüm mercilere başvuruda bulunucam. tabi öncesinde ne tür bir yol izlemem gerektiğini öğrenmeliyim..
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ijbkb uqfwalzcjeofdik http://www.preissuchmaschine.de/link.asp?url=https://darknetmarketsgate.com...
Forum içerisinde konu açma