Merhabalar. Öncelikle böyle bir forum açarak bizlere yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Eşimle 2003 yılında beni sevdiğini düşünüp severek evlendim. Kısa süre öncesi bana “bir süredir sevgilim var” diyene kadarda bu sevgim sonsuz devam etmekte idi. Eşimin bana “sevgilim var” demesinden sonra davanın en kısa sürede sonuçlanması için ona anlaşmalı boşanma davası açtım. Ben mimar eşim de mühendis. Evlendikten sonra kazançlarımızla eşimin adına kayıtlı 1 adet ticari taksi, tapusu benim adına kayıtlı 1 adet yazlık villa sahibi olduk. Bu aşamada sizlere sormak istediğim bazı sorularım olacak. Yardımcı olabilecekler için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
1- Boşanma davasını anlaşmalı açtım ve dilekçemde edinilmiş mallardan hak talep etmiyorum dedim. Edinilmiş mallardan hak talep etmiyorum diyerek anlaşmalı boşandıktan sonra edinilmiş malların paylaşımı için dava açabilir miyim?
2- Edinilmiş mallar boşanma sonucunda mal veya parasal olarak nasıl paylaştırılır?
3- Eşimin beni aldatarak zina yaptığını ispat edebilmem için eşim ve karşı tarafın gsm görüşme ses kayıtları ve gsm mesaj yazışma içerikleri ile facebook yazışma içeriklerinin mahkeme tarafından istenecek ayrıntılı dökümleri mahkemece delil olarak kabul edilir mi?
4- Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf olarak sevgili edinip zina yaparak beni aldatan eşim için anlaşmalı boşandıktan sonra 5.000 TL.’lik manevi tazminat davası açabilir miyim? Dava açabilirsem hangi harçları ne kadar ödemem gerekir?
5- Edinilmiş mal ve zina davası açabilmem için anlaşmalı boşanma sonrası zaman aşımı süresi kaç yıldır? ve ne zaman başlar?
Yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu bgnanldm tarafından (16-06-2011 Saat 00:03:14 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Anlaşmalı boşanma sonucu açılacak davalar...
Öncelikle mutlaka bir avukat yardımı almanızı önermekle birlikte bilgim ölçüsünde cevap vermeye çalışacağım.Evliyken edindiğiniz malların tümü ortaktır.Eşinizin sizi aldattığına dair her delili her mesajı ve yazışmayı titizlikle saklamanızı öneririm.Bu sizi boşanmada haklı taraf konumuna getirebilecek ve karşılığında nafaka ve tazminat talepleriniz olabilecektir.Eşinize dava açtığınız gibi eşinizin birlikte olduğu kişiyede tazminat davası açabilirsiniz.İçinde bulunduğunuz aldatılma durumu, meslek ve madi imkanlarınız düşünüldüğünde istediğiniz tazminat bedelinin yanına en az bir sıfır daha eklemeniz gerekmektedir diye düşünüyorum.Profesyonel yardım aldığınızda tam rakamıda belirleyebilirsiniz(50bin-60bin vb.) ancak sizin belirlediğiniz rakam ne olursa olsun kesin miktarı mahkeme söyliyecektir.Ödediğiniz harçlar ve masraflar kazanma ihtimaliniz yüksek olan, tazminat yanında devede kulak kalacağı için o konuda yorum yapma gereği duymuyorum.Geçmiş olsun.
Syn Bill187 ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ama sorularımın bir çoğunu yanıt vermiyor. Daha ayrıntılı ve sorlarıma tam yanıt verebilecek olanlar varsa yardımlarınızı esirgemezseniz çok çok sevinirim. Lütfen...
Burası hukukçu ve hukukseverlerin bilgileri dahilinde yorum yaptıkları ve tecrübelerini paylaştıkları bir platformdur.Hiç bir karşılık ve ücretin beklenmediği bu ortamda, avukatlık mesleğiyle hayatını idame ettiren ve yıllardır okumuş olmanın birikimi ve deneyimi ile ücret karşılığında yazdığınız sorulara ayrıntılı cevap verebilecek ve hukuk danışmanlığı yapan insanlardan karşılıksız bir hizmet beklemek ne kadar doğru olur kendi adıma bilmiyorum.Bilgi sahibi arkadaşlar genede umarım yardımcı olurlar.Kolay gelsin.
Teşekkür ederim sayın döküntü. Hayır boşanmadık ama kısa süre sonra duruşmamız var ve duygularım karmakarışık. Kendimi bu dünyada yapayalnız ve değersiz hissediyorum. Yaşamak bana birşey ifade etmiyor, büyük bir boşluktayım.
bgnanldm rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim sayın döküntü. Hayır boşanmadık ama kısa süre sonra duruşmamız var ve duygularım karmakarışık. Kendimi bu dünyada yapayalnız ve değersiz hissediyorum. Yaşamak bana birşey ifade etmiyor, büyük bir boşluktayım.
Anladığım kadarıyla anlaşmalı boşanacaksınız?
Öncelikle kusura bakmayın ama saf mısınız? Aldatılan sizsiniz, hem mimar olmanıza rağmen hiçbir surette bir mal almayacaksınız.
1-) Evlilikten sonra alınan her şey ortaktır. Yani ticari taksi ile villanın yarısı sizindir. Anlaşmalı boşanmadan sonra hiçbir surette hak talep edemezsiniz. Bu sebepten dolayı sakın ola böyle bir maddeye imza atmayın. Hem bayan olup eşek gibi çalışın, hem de aldatılan taraf olun hem de tüm malları bırakın. Valla sizinki de iyiymiş.
2-) Evlilikten sonra eşlerin çalışarak kazandıkları her şey ortaktır. Her şey yarıya yarı olarak paylaştırılır.
3-) Mahkemenin bunları isteyeceğini sanmıyorum. Siz şayet eşinizin feyzbuk şifresini biliyorsanız, oraya girip oradaki yarışmaların ekran görüntüsünü kaydetmeniz, telefon mesajlarını kaydetmeniz, zinayı ispata yeterlidir. Gsm şirketinden mesajlaşma trafiğini istetebilirsiniz. Fatura ayrıntılı olarak geliyorsa eşinizin bir bayanla sürekli konuşma yapması, zinaya delalettir, işinize yarar. Yani işinize yarabilecek olan her türlü veriyi, mesela eşinizin o kişiye yaptığı harcamaları ispatlayabilecek kadar açık kredi kartı hesap ekstresi gibi size delil olacak her şeyi elinizin altında bulundurup, yanınızda tutun, mahkemede çok işinizi yarar, aklınıza ne gelirse.
4-) Zina sebebiyle hem sizi aldatan eşiniz, hem de eşinizin sevgilisi olacak kişiye, maddi ve manevi tazminat açma şansınız var, ama bunu boşanma davası açarken yapacaksınız, daha sonra yapma şansınız yok. Yani anlaşmalı boşanmadan vazgeçeceksiniz, kendiniz boşanma davası açacaksınız.
5-) Anlaşmalı boşanmadan sonra, hiçbir konuda hiçbir şekilde bir hak iddia edemezsiniz. Bunlara edinilmiş mallar, zina davası ve tazminatta dahil.
Önemli: Şayet anlaşmalı boşanmadan vazgeçmezseniz, bir buğday tanesi bile alamadan her şeyden tüm emeklerinizden vazgeçip boşanmış olacaksınız. Sizinki de kusura bakmayın ama saflığın daniskası olur. Yıllarca hem mimar olarak çalışın hem bayan olun hem de aldatılan taraf olun hem de bir buğday tanesi bile alamadan boşanın. Size tavsiyem şu saatten sonra anlaşmalı boşanmadan vazgeçtiğinizi söylemeniz olacaktır. Şu şartlar altında boşanmanız demek, eşinizi sizi aldattığı için mükafatlandırmanız demektir.
Çok önemli not: Eşinizin sizi aldattığını ne zaman size söyledi bunu paylaşırsanız zina davası açıp açamayacağınız konusunda yardımcı olabilirim. Tam tarihi hatırlayamasanız bile üç aşağı beş yukarı bir zaman dilimi vardır ondan bahsetmeniz bile yeterli.
Konu döküntü tarafından (18-06-2011 Saat 11:40:46 ) de değiştirilmiştir.
Merhabalar. Geç yanıtım için özür dilerim. Hafta sonunda bu sıkıntılı ortamdan uzaklaşmak için teknolojinin olmadığı bir yelere kendimi atmıştım, kusura bakmayın yazınızı şimdi okuyabildim. Tekrar özür diliyorum. Öncelikle mükemmel yardımlarınız için sonsuz teşekkürlerimi kabul edin. Yanlış anlaşıldığım için özür dilerim. Ben bayan taraf değil bay olan tarafım. Eşim sevgilisi olduğunu mart ayının sonlarına doğru söylemişti. İçimdeki ses eşimi hala sevdiğimi söylüyor veya ben kendimi buna inandırmaya çalışıyorum. Bilemiyorum aklım karma karışık ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum. Eşim boşanalım ama dost olarak kalalım çocuklar seneye üniversiteyi kazanınca tekrar birlikte yaşarız diyor. Ya tüm gemileri yakıp boşanma esnasında yaşanacak tüm çirkinlikleri göze alıp hamle yapacağım veya eşime iyi niyet gösterip bir şans daha vereceğim. Bilmiyorum...
bgnanldm rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar. Geç yanıtım için özür dilerim. Hafta sonunda bu sıkıntılı ortamdan uzaklaşmak için teknolojinin olmadığı bir yelere kendimi atmıştım, kusura bakmayın yazınızı şimdi okuyabildim. Tekrar özür diliyorum. Öncelikle mükemmel yardımlarınız için sonsuz teşekkürlerimi kabul edin. Yanlış anlaşıldığım için özür dilerim. Ben bayan taraf değil bay olan tarafım. Eşim sevgilisi olduğunu mart ayının sonlarına doğru söylemişti. İçimdeki ses eşimi hala sevdiğimi söylüyor veya ben kendimi buna inandırmaya çalışıyorum. Bilemiyorum aklım karma karışık ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum. Eşim boşanalım ama dost olarak kalalım çocuklar seneye üniversiteyi kazanınca tekrar birlikte yaşarız diyor. Ya tüm gemileri yakıp boşanma esnasında yaşanacak tüm çirkinlikleri göze alıp hamle yapacağım veya eşime iyi niyet gösterip bir şans daha vereceğim. Bilmiyorum...
Yahu saçmalamayın. Çocuklara rağmen utanmadan kendine hakim olamayan, size sadık olmayan bir kadına hala neden böyle bir şekilde yaklaşacaksınız ki. Gururunuz var, dost hayatını filan silip atın. Eşinizin sizi aldattığını mahkemeye ispat edip çocuklarınızı o kadından kurtarın. O çocukları, sadakatsiz, utanmaz, eşine bile sadık kalamayan bir kadınla nasıl büyüteceksiniz. O çocuklar sizi rol alacak. Bir baba olarak gerekirse, tüm dünyayı karşınıza alıp o çocuklara en iyi en sağlıklı geleceği sunmanız lazım.
Mart ayının sonuna doğru söylediyse hala vaktiniz var. Bir an önce zinayı kanıtlayacak delilleri bulup, çocuklarınızı kurtaracaksınız, kendinize belki yalnız ama daha sağlıklı ve çocuklarınız için daha ümit vadeden bir hayat kuracaksınız. Velayeti de aldınız mı tamamdır. Ayrıca mal paylaşımı konusunda zırnık koklatmayın. Defolup sevgilisinin yanına gitsin.
Hayatta eşinize bile acımayacaksınız, zira o; sizin onu düşündüğünüz kadar sizi düşünseydi, zaten aldatmazdı. Ve unutmayın bu ne ilk olacak ne de son. Gururunuzdan ve onurunuzdan taviz vermediğiniz sürece iyi bir baba, örnek bir insan olacaksınız. Dost hayatını filan da unutun. İyi niyeti neden göstereceksiniz? Başka erkeklerle gönül bağı kurmayacağının, sevgili olmayacağının sizi yeniden aldatmayacağının garantisi var mı, bu kadın size sadık kalamadı, güveninizi boşa çıkardı, sizi aldattı, el insaf! Yaşadığınız şey bir erkeğin veya kadının başına gelebilecek en kötü şeylerden biridir. Çirkinlik konusunda da şunu söyleyeyim, evli bir kadının kocası hariç bir başka erkeğin sevgilisi, aşkı ve aynı yatağı paylaştığı kadın olmasından daha korkunç daha tüyler ürpertici daha vahim ve çirkin olan bir durum yok.
Şahsen bana sorarsanız, zina için delil toplayın biraz, sonra da sizi aldatmak nasıl olurmuş görsün gününü. O sizi aldatırken kendi sonunu, yaptığı yanlışı fark etmediyse, önemsemediyse siz neden önemseyeceksiniz?
Eşinizi sevebilirsiniz, ama bu sizi yıpratmaktan başka bir işe yaramaz bu saatten sonra. Nasıl ki siz ona sadık kalıp delice sevdiniz bunca yıl, aynı şeyi o da yapacaktı. Hata yapan o, cezasını çekmesi gereken de o. Size samimi söylüyorum, alttan almak, affetmek sorunlarınızı çözmeyecek. Yarın bir gün siz dost hayatı yaşamak istediğinizde, çocuklarınız ile, sevgilisini tanıştırmaya eve getirmeye bile cür'et edecek.
Lütfen üslubum sert olsa da tek amacım içinde bulunduğunuz durumda sağlıklı bir kararla çıkmanız, o çocuklarınızı o kadının elinden kurtarmak sizin asli görevinizdir. Size böyle bir edepsizliği, sadakatsizliği yapabilen dahası bunu yüzünüze söyleyen utanmaz bir kadına dediklerimi yapmamak onu mükafatlandırmaktır. Bırakın cezasını çeksin. Zaten erkeksiniz çalışıyorsunuz gerekirse tek başınıza yaşar, gerekirse tekrar yeniden evlenirsiniz, bu boşanma dünyanın sonu değil.
Ayrıca sizi bayan sanmamın sebebi, genelde bu tarz durumlarla maalesef bayanların daha çok karşı karşıya kalmasıdır. Bir erkek olarak cinsiyet ayrımı yapmam, ama aldatan tarafa da acımam, size de acımamanızı tavsiye ederim. Sert üslubum için özür dilerim ama şu saatten sonra sizin gibi bir kocaya böyle bir hayasızlığı yapan bir bayan hakkında güzel sıfatlar veya terimler kullanmak da benim ayıbım olurdu, esenlikler.
Konu döküntü tarafından (20-06-2011 Saat 19:22:03 ) de değiştirilmiştir.
Milli Eğitim bakanlığına bağlı kadrolu öğretmenken öğrenim özründen dolayı tayin istedim ve tayinim çıktı.Fakat tayinimden bir hafta sonra öğrencilim...
2009 Eylül ayaında anlaşmalı olarak boşandım. 2006 doğumlu kızımın velayeti annesinin rızasıyla tarafıma verildi. Aramızda yapmış olduğumuz anlaşmada...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Borcumdan dolayi kardesimin evine...
05-09-2025, 04:34:26 in Borçlar Hukuku