Konunun tam hakimi olmadığından dolayı siz değerli hukukcu arkadaşlardan öncellikle yanlış kullanabileceğim ifadelerden dolayı özür dilerim.

1980 yıllarda 398 m2 tarla vasfında dolayı yerde gecekondumuz mevcuttu. 1997 yılında mahallemize kooperarif kurularak tarla vasfındaki yerimiz nedeniyle Düzenleme Şeklinde Daire Karşılığı İnşaat Vaadi ve satış sözleşmesi yapılarak 2 daire karşılığında+ 50 m2 yer alması kaydıyla kooperatifle anlaşıldı ve noter sözleşmesi yapıldı.

2003 yılında kooparatif çekilişi sonucunda 2 dairenin çekilişi yapıldı ve 1 daire hemen teslim edildi. Teslim edilen daire bizim arsanın üzerinde değil. Bizim arsamız halen kullanılmadı. Dairemiz teslim edildiğinde gecekondumuzu kendimiz yıktık.

2004 yılında kooperatif başkanı değişti. Değişmesiyle beraber belediyenin 18 uygulaması denen tarla vasfındaki arazilerin arsa vasfına dönüştürülmesi talep edildi ve belediye bu işi gerçekleştirdi. Bu bizim tarlamızda %40 pay alarak tarlalarımız parselleştirildi.

Buna istinaden kooperatifle 2 daire+50 m2 arsamız yerine 1 daire+50 m2 öneri artı tapunun satışının kooperatife devredilmesi talep edildi. Kooperatif güvence vermediğinde dolayı bu işlemi kabul etmedik.

Daha sonra parsellerde belediyenin payı olması nedeni ile ortaklığın giderilmesi için dava açtı. Dava 08.06.2011 tarihinde sonuçlandı. KARAR: Mahkeme kararı ile ihale yöntemi ile satılması.

KAFAMIZDA BİZİ TEDİRGİN EDEN HUSUSLAR;

1- İhale yöntemi ile satıldığında değerinin altında satılırsa itiraz edebilrmiyiz.

2- Kooperarifle yapılan noter sözleşmesi mevcut olup 9 yıldır kooperatif evinde ikamet etmekteyiz. Bu durumda ne olur. (Satış bedelini kooperatife verdiğimizde evin sahibi olmuş olurmuyuz, Evden çıkmamız gerekirse kooperaif 9 yıla ilişkin bir bedel bizden talep edebirmi)

3- Gece kondumuz yıkıldı ama mahallede yıkılmayan evlerde var bundan dolayı zarara uğrarsak kooperatife tazminat davası açabilirmiyiz.

Şimdiden teşekkürler.