Merhabalar. Beş aydır çalışmakta olduğum firmada işe girişimin üçüncü ayında sigortamı bir günlük girdi çıktı göstermişler. Bende bunu fark ettiğimde şirketin muhasebecisine sordum. Muhasebe bana yeni alınan bir ihale sonucunda beni ihaleye girilen firmada çalışıyor gibi göstermişler ve bu iş sürecince orada çalışıyor olarak gözükecekmişim. Ben bir kaybımın olup olmadığımı sorduğumda bana nakil yaptıklarını ve zaten sigortalı yaptıkları firmanın çıkış yapılan firma sahibinin üzerine olduğunu ve ileride hiçbir kayıp yaşamayacağımı aktardı. (Ayrıca diğer çalışanlara sorduğumda bu işlemi yeni başlayan dört elemana uygulamışlar) Bu olay karşısında hala şüphelerim var. Sizden ricam bana aktarılan bilgi doğrumu yani hiçbir kayba uğramayacak mıyım? (Bir de birkaç kişiye sorduğumda bu firma başkası adına kayıtlıymış.)
Benim birbaşka sorumda şirkette maaşların bir kısmı bankaya yatmakta ve daha sonra bu bankadan çekilerek geriye kalan kısmı üzerine eklenip elden verilmektedir. Bu uygulama bu firmada yıllardır sürmekteymiş. Bu konu hakkında nasıl bir işlem yapmalıyım.